2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Mums raksta: Vai iedzīvotāji Jaungada naktī drīkst šaut salūtu?

Mums raksta: Vai iedzīvotāji Jaungada naktī drīkst šaut salūtu?

Ar Radio1.lv sazinājās ģimene no Jēkabpils, kas dzīvo vienā no pilsētas mikrorajoniem. “Esam dzirdējuši, ka šogad Latvijas lielākajās pilsētās nenotiks Jaungada uguņošana, arī Jēkabpilī. Vai tas nozīmē, ka uguņošana jaungada naktī ir aizliegta pilnībā vai arī iedzīvotāji, ievērojot visus noteikumus, Jaungadu var sagaidīt ar salūtu?” jautā iedzīvotāji.

Radio1.lv, tiekoties ar novada domes vadību uzdeva iedzīvotājiem interesējošo jautājumu. Jēkabpils novada domes mērs Raivis Ragainis (LZP) sacīja, ka aizliegts nav un neesot arī likuma normas ar kuru saskaņā, kādu varētu sodīt par uguņošanu Jaungada naktī, ja vien tā notiek ievērojot visas drošības prasības. “Tā ir katra izvēle, iekšējās kultūras un godaprāta jautājums – šaut salūtu vai nē. Taču kā zināms daudziem Latvijā esošajiem bēgļiem Ukrainā piedzīvotais ir atstājis spēcīgas psiholoģiskas traumas, tādēļ Latvijas Lielo pilsētu asociācija ir mutiski vienojusies, ka svētku salūtus nerīkos. Tāda, no pašvaldības puses, nebūs arī Jēkabpilī,” skaidroja Raivis Ragainis.

Viņš arī piebilda, ka pašvaldība neplāno izdod rīkojumu, kas aizliegtu uguņošanu tās administratīvajā teritorijā gadu mijā, jo nodrošināt tā izpildi nepietiktu kapacitātes, tā kā vienlaicīgi  veikt kontroli Jaunagada naktī visā novadā neesot iespējams un neesot arī vajadzības. Sagaidīt Jaungadu ar uguņošanu vai bez, tas lai paliekot katra iedzīvotāja ziņā.

Komentāri (0-6/6)

  • Skolnieciņš
    31.12.2022 21:41
    Lai Latvju Dievi svētī ukraiņu tautu un 2023. gadā pasargā Ukrainu no ļauna!
  • Skolnieciņš
    31.12.2022 21:28
    No war in Ukraine! Stop Putin! failiem.lv/f/7qh6xqbxw Ar cieņu pret Ukrainu, Skolnieciņš
  • Laucinieks
    30.12.2022 10:48
    Beidzot tā bezjēdzīgā pauskinasana gaisā tiek izbeigta
  • Skolnieciņš
    30.12.2022 09:53
    Tie, kas studē RTU ķīmijas tehnologos vai LU ķīmiķos,saprot, cik ļoti pirotehnika piesārņo apkārtējo vidi. Bez sprādzieniem normāls cilvēks var lieliski iztikt. Bet tos, kam patīk spridzināt, ir jāved pie psihoterapeita. Ar cieņu, Skolnieciņš
  • Patiesība
    29.12.2022 17:28
    Labs aizbildinājums lai nebūtu jāatskaitās par notrallināto naudu!
  • Salūts
    29.12.2022 16:38
    Man Ragainis kā pašvaldības darbinieks aiz savas bezdarbības un nolaidības arī ir atstājis psiholoģisko traumu. Ko man darīt? Es gribētu domes krēslā redzēt Krapu!Salūtu nevajadzētu pielīdzināt karam Ukrainā. Visā pasaulē dažādās valstīs patreiz notiek kari, bet tos pat nepiemin.

Atstājiet komentāru