2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Mums raksta: Jēkabpilī Daugavā pie tilta niedrēs peld beigts dzīvnieks

Mums raksta: Jēkabpilī Daugavā pie tilta niedrēs peld beigts dzīvnieks

Brīvdienās ar Radio1.lv sazinājās kāda jēkabpiliete, kura ejot pāri tiltam Daugavā, Krustpils pusē, virzienā uz Asotes pilskalna pusi, netālu no krasta niedrēs pamanīja beigtu dzīvnieku, no attāluma izskatījies, ka tur uzpeldējis noslīcis suns. Arī pirmdien no rīta aculieciniece ziņoja, ka dzīvnieks joprojām ir krasta niedrēs, tikai šajā karstajā laikā jau esot uzpūties un vairāk līdzinoties ūdenī iemestam maisam, nevis dzīvnieka formām.

Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils novada Attīstības pārvaldes vadītāju Ilmāru Lukstu un informēja, ka Daugavā, pie tilta, iespējams, ir uzpeldējis beigts dzīvnieks. Viņš solīja apsekot norādīto vietu.

Pēc apsekošanas noskaidrojās, ka Daugavas ūdenī tiešām ir beigts dzīvnieks. Lai to izvilktu no ūdens un utilizētu, tika izsaukti dzīvnieku patversmes “Mežavairogi” pārstāvji. Jautāts, kāpēc netika saukti Jēkabpils dzīvnieku patversmes pārstāvji, Ilmārs Luksts skaidroja, ka pilsētas patversmei nav tiesību utilizēt beigtus dzīvniekus, savukārt “Mežavairogiem” šādiem darbiem ir nepieciešamais sertifikāts un atļauja.

Ilmārs Luksts informēja, ka dzīvnieks no Daugavas ūdeņiem tika izvilkts pirmdienas vakarā. Kā noskaidrojās, tas bija bojā gājis meža dzīvnieks, apmēram divus gadus vecs buks jeb stirnu āzis. Dzīvnieka mirstīgās atliekas tika aizvestas utilizēšanai.

Atstājiet komentāru