2024.gada 27. jūlijs

Dita, Marta

Mums raksta: Smiltis no bruģētās ietves Jēkabpilī, Draudzības alejā notīrīja pēc jautājuma aktualizēšanas medijos (FOTO)

Pagājušajā nedēļā ar Radio1.lv sazinājās iedzīvotāji no Draudzības alejas Jēkabpilī un informēja, ka jau ilgstoši, vismaz mēnesi, ietves Draudzības alejā ir ar samērā biezu smilts kārtu, daudzviet uz tām ir smilšu čupas, kuras laika gaitā cilvēki jau ir izlīdzinājuši, brienot pa tām dienu no dienas. 

“Visnepatīkamākais ir pārvietoties pa ietvēm pēc lietus. Jautājums būvniekam - vai tā ir normāla prakse/pieredze šādi rīkoties? Saprotam, kāpēc tās tur izbēra, bet, kāpēc nevar uzreiz iestrādāt bruģa spraugās, to mēs nesaprotam. Parasti ja izber, tad uzreiz arī iestrādā, tā ir normāla prakse. Bet te reāli vismaz mēnesi ir jābrien pa smiltīm un dubļiem, atkarībā no laikapstākļiem," norāda iedzīvotāji.

Radio1.lv iedzīvotāju uzdoto jautājumu adresēja Jēkabpils novada pašvaldībai. Vēl pirms atbildes saņemšanas, iedzīvotāji novēroja, ka sākusies rosība un ietves tiek atbrīvotas no smiltīm.
Tiekoties ar Jēkabpils novada vadību un speciālistiem preses konferencē, Infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļas vadītājs Ainārs Skromāns atzina, ka smilšainās ietves ir būvnieku vaina jeb neizdarība, objektā strādā SIA “VIA”. Ainārs Skromāns sacīja, ka būvniekiem smilšu izlīdzināšanu uzreiz pēc uzbēršanas uz ietves traucēja arī objektīvi apstākļi. Kā zināms smiltis bruģa spraugās tiek ieslaucītas vairākkārt, taču izmantot drīkst tikai sausas smiltis. Ņemot vērā mainīgos laika apstākļus, vairākkārt pēc smilšu izbēršanas uz ietves tās salijušas un tad bijis vai nu jāgaida, kamēr izkalst vai visas jānovāc, jāaizved un jāatved sausas. Bijusi arī situācija, kad tikko izkaltušās smiltis vēl nav pagūts ieslaucīt bruģa spraugās, kā tās salijušas atkārtoti, rezultātā šie darbi ievilkušies ilgākā laika periodā, radot iedzīvotājiem neērtības. Aivars Skromāns piebilda, ka ir vienošanās ar būvniekiem, ka turpmāk šie darbi tiks veikti operatīvāk.

Komentāri (0-4/4)

  • Floksis
    05.08.2022 15:49
    Iesaku Radio-1 ieviest stūrīti, kurā mēs regulāri varam ierakstīt pilsētas pārvaldes neizdarītos darbus. Tā arī ir- ar pirkstu parādīt Ragainim un komandai, ka visapkārt ir pārāk daudz neizdarību, jādara konkrēti darbi, nevis jāšķērdē nauda nevajadzīgiem pasākumiem.
  • Vēl mazliet...
    05.08.2022 13:08
    ... un būtu tīri smuki! Ja vēl sakārtotu tos atkritumu konteinerus pašā ielas galā. (Starp mājam Nr.28 un Nr.26) Sastūma pagalma vidū uz brauktuves, kad sāka remontu, tā i atstāja..... tjip ... tā i bija...

    Atkal cerība tik uz RADIO1!
  • ES
    04.08.2022 11:58
    Kad Ragainais pipelis iztīrīs no smiltīm lietus ūdeņu noteces kolektorus Kļavu ielā? Laikam pidarasts nezin, ka ielas braucamā daļa arī ir jāslauka, nevis naudu jāpizģī.

    Kur, tad vēl bļeģ, vēl tā smiltis ieslaucīt var? Tur taču, bļeģ, ar kalnu uzbērts! Maukas pēc darba pabeigšanas nav nokopuši Ragainās pipeles sādžu. Kas vēl par diršanu, ka sausas smiltis jāslauka? Kārtīgi meistari vēl cementu pieber.
  • Ak, jel!
    04.08.2022 11:14
    Labi, ka ir tādi iejūtīgi, bezgalīgi un izdarīgi darbinieki Radio1, kuri palīdz iedzīvotājiem risināt problēmas, kuras ir radušās pašvaldības darbinieku bezdarbības un nolaidības rezultātā. Patiešām, LIELS PALDIES!❤ Kad Jēkabpils vadība iemācīsies strādāt pati un liks strādāt arī padotajiem??? Vairs nav izturams šitais bardaks! Visu laiku viss ir ar pirkstu jāparāda! Darba aprakstos visiem ir rakstīts, ka ir jāstrādā un jāpieņem lemumi patstāvīgi. Bet te, vai tie ir lauki vai pilsēta, visu laiku visi regulāri ir jābaksta! Cienītie, Jums algu maksā par darbu vai par bezdarbību un nolaidību? Izskatās, ka pēc diviem pēdējiem kritērijiem!

Atstājiet komentāru