2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Mums raksta: Marts sirsnības mēnesis!

Mums raksta: Marts sirsnības mēnesis!

  • 07 marts 2022 --

Šai nedēļai bija jāpaiet sirsnības, gaismas un pavasara zīmē. 8. marts ir svētki, kad mēs, vīrieši, dāvinām ziedus savām vismīļākajām, skaistākajām un brīnišķīgākajām sievām, mammām, meitām, māsām, draudzenēm... Bet šogad brīnišķīgos svētkus aizēno Ukrainā notiekošais. Ir neiedomājami apsēsties pie svētku galda, zinot, ka “dažu soļu attālumā” no Latvijas cilvēki mirst zem bombardēšanām un lodēm, un šo tik ļoti tuvo un mīļo sieviešu acīs ir asaras, bailes un sāpes.

Šodien es varu tikai atvainoties visām sievietēm, ka mums neizdevās pasargāt jūs no kara šausmām. Piedodiet, ka mēs nozagām jums Svētkus. Bariņš ambiciozu politiķu, onkuļi dārgos uzvalkos, kuri sēž greznos krēslos un siltos kabinetos, parakstīja dokumentus, un tūkstošiem puišu atklāja uguni uz tūkstošiem citu puišu, kas ir jūsu dēli, vīri, tēvi. Un mēs, pārējie vīrieši no Krievijas, no Eiropas Savienības, no ASV, nevarējām viņus atturēt no šīs briesmīgās rīcības.

Kāds gudrais ir teicis: "Ja vīrieši zinātu, ar kādām grūtībām šajā pasaulē nāk cilvēki, viņi nekad nesāktu karu!". Esmu pārliecināts, ka, ja pasaulē valdītu sievietes, kari tik tiešām nesāktos. Jūsu maigajās rokās un sirdīs ir koncentrēts neticams spēks. Vērsieties pie saviem vīriešiem, sakiet viņiem: “Apstājieties! Pietiek! Pārtrauciet karu!". Jūs esat mūsu pēdējā cerība.

Dārgās sievietes, es vēlos novēlēt jums spēku un mīlestību! Jūsu spēks ir mūsu spēks, un tikai jūs varat uzvest mūs uz pareizā ceļa.

Andris Morozovs