2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Mums raksta: Salas pagasta septiņu daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji šokēti par augstajām apkures cenām

Mums raksta: Salas pagasta septiņu daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji šokēti par augstajām apkures cenām

Ar Radio1.lv sazinājās Salas pagasta iedzīvotāji no mājas Susejas ielā 18. Iedzīvotāji pagājušā gada nogalē un šogad saņēmuši šokējoši augstus rēķinus par apkuri, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu cena dubultojusies un turpina palielināties. Iedzīvotāja no mājas Susējas ielā 18 vēlējās noskaidrot vai ir mainījušies tarifi, jo paziņojums par to neesot saņemts.
Radio1.lv sazinājās ar SIA “Vīgants” valdes locekli Ritu Audriņu un lūdza skaidrot radušos situāciju.

“Tarifi Salā mainījās no 1.decembra, kad iepriekšējā maksa 53,50 eiro par megavatstundu, paaugstinājās līdz 78,17 eiro par megavatstundu. Taču šie tarifi neattiecas uz māju Susejas ielā 18. Noteiktie tarifi attiecas uz pašvaldības iestādēm un piecām daudzdzīvokļu mājām. Pie mājas Susejas ielā 18 ir moduļu tipa katlumāja un šai mājai tarifs nav mainīts. Kopumā Salā šādas ir septiņas daudzdzīvokļu mājas. Ir mainījusies gāzes cena. 2020.gadā gāzes cena bija krietni mazāka, savukārt 2021.gada novembrī gāzes cena jau bija 121 eiro par megavatstundu un ar katru mēnesi tā turpina pieaugt. Šīm mājām, kurās apkuri nodrošina moduļa tipa katlumājas, maksa tiek aprēķināta no reāli patērētās gāzes, pēc cenas, ko tirgū piedāvā Latvijas gāze. Kā zināms gāzes cena ir ļoti augusi un līdz ar to auguši rēķini, tos šīm septiņām mājām par patērēto gāzi izraksta Latvijas gāze, atbilstoši tā brīža tirgus cenai,” skaidro Rita Audriņa. 

Salas iedzīvotāja, kas sazinājās ar Radio1.lv, sacīja, ka no pensijas tikpat kā nav iespējams segt strauji pieaugošās izmaksas par apkuri, pensija ir tik, cik ir un līdzekļi vajadzīgi arī pārtikai un medikamentiem, kā arī citu komunālo pakalpojumu maksājumiem. Turklāt, ja ienākumi neierindo cilvēku trūcīgā statusā, bet ir tuvi šai robežai, tad palīdzību no pašvaldības arī nevar gaidīt. Sieviete atzina, ka daudzi ir uz izmisuma robežas, kā segt rēķinus, kā izdzīvot.

Komentāri (0-10/11)

  • Salietis
    23.01.2022 08:05
    Vēl jau dažiem no mūsu mājas iedzīvotājiem ir saistība ar Vīgantu un pašvaldību, tādēļ tie klusē! Vārna vārnai acī neknābs!
  • Salietis
    23.01.2022 07:57
    Ir jau vēl apsaimniekošana, kur mēs tik maksājam, maksājam, bet mājās atpakaļ neko neliek! Vīgantam vajadzēja uztaisīt kārtīgu auditu, lai pārbauda, kur katrs cents palicis!
  • no Salas.
    20.01.2022 11:49
    Vitenbergs vakar tv teica, ka ekstremāls sadārdzinājums, kad valdībai jāiesaistās skaitās 68 eiro par megavatstundu.Salā jau sen šis cipars pāri-78.17.!!!!!!Kas atbalstīs VISUS Salas ciemata 7 māju iedzīvotājus?Kur skatās Jēkabpils novada pašvaldība>>>>>Vitenbergs runā par atbalsta pasākumiem Daugavpilij, Mārupei, bet SALAS CIEMĀ ŠIS SADĀRDZINĀJUMS IR VĒL LIELĀKS. AĻO, deputāti!Sacēlāt sev algas debesīs, bet strādājošie vairs nespēj samaksāt rēķinus.Rodiet nu izeju no šīs samilzušās problēmas.
  • Sals ciems
    20.01.2022 11:21
    Kāpēc tik ārprātīgs cenu kāpums?Audriņas skaidrojums mani nepārliecināja.Kāpēc pašvaldība neiesaistās šīs problēmas risināšanā-?NEZINU NEVIENU PAŠVALDĪBU AR TĀDU CENU KĀPUMU!AUDRIŅAI ATKĀPTIES!
  • Viesis
    20.01.2022 08:47
    Zinaatājs:
    Toties Audriņa zaļajā partijā! Tie var darīt, ko grib.
    Piekrītu, zaļā partija tikai sev un sev pietuvinātajiem algas pacēluši debesīs, bet par darbiniekiem viņiem nospļauties.Tikdaudz vakanču mājaslapā, būs vēl vairāk-ar tādu attieksmi visi kā žurkas muks projām. Karpenko uz D-pili nepilnas nedēļas laikā emigrēja.Un Ragainis tik saspringtā laikā pat nemēģināja atrunāt.Ko tas liecina?Ne tikai 18. māja protestē, arī mūsu 21. māja Audriņu uz sapulci aicināja, bet šī baidās un neierodas
  • Zinaatājs
    20.01.2022 07:10
    Toties Audriņa zaļajā partijā! Tie var darīt, ko grib.
  • Viesis
    19.01.2022 19:26
    Brīnos:
    Ja jau rėķinus Latvijas Gāze izraksta konkrėtām mājām, tad jau d8ezvai Audriņa tos līgumus slēgusi!
    Nu māju iedzīvotāji paši jau arī nav tiesīgi slēgt līgumus ar Latvijas Gāzi, Audriņai par šo visu būtu jāatbild. Lai pakustina un pasauc palīgā savus zaļos, lai bliež šķeldas katlus. Visur presē un tv izskan, ka pašvaldības pašas vainīgas, kurās apkures izmaksas šogad uzkāpa debesīs.Viss bij prognozējams un nevajadzēja slēgt līgumus gāzei par biržas cenu.
  • Hei
    19.01.2022 16:46
    Toties gāzes patēriņu (siltumu) regulē Vīgants, zinot augstās cenas varēja piegriezt apkuri ja jau līgums tik neizdevīgs noslēgts.
  • Brīnos
    19.01.2022 16:36
    Ja jau rėķinus Latvijas Gāze izraksta konkrėtām mājām, tad jau d8ezvai Audriņa tos līgumus slēgusi!
  • Saliete
    19.01.2022 16:19
    Katastrofa!Kāpēc Audriņa neslēdza līgumu gāzes piegādei par fiksēto cenu?????Tad nebūtu izveidojusies tāda situācija.Lietas jāsauc īstajos vārdos un viņai par to jāuzņemas atbildība!!!!!!~
12

Atstājiet komentāru