2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

 Mums raksta: Jēkabpils Mežaparkā mani ar dēlu rupji dzina nost no slēpotāju trases, neļaujot bērnu vizināt ragaviņās

Mums raksta: Jēkabpils Mežaparkā mani ar dēlu rupji dzina nost no slēpotāju trases, neļaujot bērnu vizināt ragaviņās

Radio1.lv saņēma jēkabpilietes Solvitas vēstuli, kurā viņa stāsta par nepatīkamu starpgadījumu pirmdien 27.decembrī Jēkabpils Mežaparkā. Jaunā māmiņa jautā vai Mežaparks paredzēts tikai izredzētajiem? Publicējam viņas vēstuli. 

«Labdien! Šodien (27.12) saskāros ar nepatīkamu situaciju, staigājot pa Mežaparku ar savu 5 gadus mazo dēlu. Bijām ar ragaviņam un izbraukājot kalniņus, izdomajām apiet riņki apkārt Mežaparkam. Bērns iesēdās ragavās un devāmies pastaigā, braucu pa ceļu pa kuru velējās bērns, jo parasti viņš izlec no ragaviņam un pavartās arī sniegā utt. Nonākot uz ceļa, kur viens opis ar četriem bērniem braukā ar slēpēm, vēl tālāk iet nujotāja tantiņa un mēs ar bērnu, pēkši tas opis brutāli piebrauc mums klāt un saka, ka tā ir slēpotaju trase un te nevar atrasties neviens cits, jo redz mēs ar bērnu un mūsu ragavas, ko viņš nosauca par "agresīvu agregātu", viņiem bojā sniegu utt. Es saku ne tikai mēs te pirmo reizi staigājam, ir arī citas mātes, kas brauc ar bērnu ratiņiem un citi, kas nūjo utt., redz tas mātes viņš jau esot parmācijis un tās vairs te nebraukājot, a vecās tantes nujotājas pārmācīt jau esot par vēlu, uz tekstu viņam, kur tad ir norādes, ka tas ir tikai slēpotāju ceļš utt., vinš man atbild "kaza mazgadīgā", ieej internetā un paskaties, cik saprotu, telefonu izmantot māki utt. Vienvārd’ sakot mana dēla klātbutnē mani nosauc tādos vardos utt., ka pašai žoklis līdz grīdai. Saruna mums vēl turpinājas, un opis vislaik’ centās mani izdzīt no turienes, rādot, lai eju caur mežu arā utt., savu ceļu ar sabojātu garastavokli tomēr nogajām līdz galam, otrā pusē arī slēpotāji, kaut gan majas lapā (Sporta centra) trase turpinās uz citu pusi. Vai tad tiešam atbildīgie Sporta centrā nevar nodalīt slepošanas trasi no parastajiem ceļiem??? Mans hobijs nav slēpot, es slepošanas trasēm līdzi majas lapā nesekoju, un, kāpēc man kāds opis ar necenzetiem latviešu vārdiem norada, kur man svaigā gaisā un ziemā ar bērnu staigāt?! Kāpec Sporta centrs nespēj uzlikt norādes, kas un kur var staigāt, slēpot vai braukt ar ragaviņām?? Bērns šokā, uz Mežaparku bērns vairs nevēlas iet staigāt, jo, ja tādi «veci kraķi» uzbrūk mātei ar bērnu. Tātad ragavas ir trakāka tehnika par slēpēm, nujotajas nav, tās ceļu nebojā, bet mēs ar ragavām varam sabojat sniegu, jo redz tas esot plāns. Tāpat apejot riņķi, slepo arī tur, kur tam pēc norādēm mājaslapā nemaz nav paredzēta vieta, vai tur neviens neboja siegu, braucot ar velo, vai ragavām? Tad uztaisiet pie reizes trasi, kur braukt ar bērniem ar ragavam, jo pa neiztīrītu sniegu arī neviens neies braukt. Kur vispār ir loģika, saprastu, ja notiktu sacensības vai kas, bet tur tikai 4 cilvēki slepoja, šausmas vai tiešām par maz teritorijas vai mēs viņiem traucējām? Un vienkarši iet ar kājam, kā citreiz tur pastaigājas ģimenes arī aizliegts???! No Jēkabpils sporta centra gaidu atbildi uz šo e-pastu, ar paskaidrojumu, kāpec notiek tā. Varbūt Mežaparks drīz būs vispār teritorija tikai kaut kadiem izredzētajiem? P.S. Visus gadus esam tur staigājuši un nekas tāds nav bijis, pirmo reizi tāda situācija, par kuru esmu šokā. Ar cieņu, Solvita.»
Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils sporta centru un lūdza komentēt situāciju.

«Atbildot uz Jēkabpils Mežaparka apmeklētājas vēstuli, Jēkabpils sporta centrs uzsver, ka atpūta Mežaparkā ir atļauta ikvienam novada iedzīvotājam un viesim. Slēpošanas trasi ik gadus plānojam un sagatavojam 1,5 km garumā gar meža malu un atpakaļ, gar lielceļa meža malu, kā arī vienmēr aicinām pa to nestaigāt un citādi nebojāt. Norāde par esošo slēpošanas trasi ir izvietota pie auto stāvlaukuma. Šajā gadījumā vairāk runa ir par savstarpēju sapratni, par pieklājības un uzvedības normām. Mums ir ļoti žēl, ka šādu nepatīkamu incidentu ir bijis jāpiedzīvo gan Mežaparka apmeklētājai, gan slēpotājam. Aicinām būt iecietīgākiem un saprotošākiem vienam pret otru! Tāpat vēršam ikviena apmeklētāja uzmanību, ka pastaigām un nūjošanai Mežaparkā ir daudz iespēju - Mežaparka stigas, 500 m apgaismotais aplis, taka, kas vijas caur mežu, ceļš gar ūdenskrātuvi, vidusceļš blakus slēpošanas trasei zem augstsprieguma līnijas, kalna pakāje, kalns,» atbildi sniedza Jēkabpils Sporta centra sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Irša.

Pieļaujot, ja cilvēks, kas atnāk uz Jēkabpils Mežaparku nav autobraucējs, var arī nepamanīt norādi par slēpošanas trasi pie auto stāvlaukuma, taču pagaidām Jēkabpils Sporta centrs nav plānojis izvietot papildu norādes.

Aculiecinieces foto

Komentāri (0-6/6)

  • jēkabpilietis
    02.01.2022 12:47
    Skolā mācīja, ka nav jāmeņģējas pa slēpotāju trasi. Iemāci to savam bērnam, nevis uzbrūc cilvēkiem Tam vīrietim ir pilnīga taisnība.
  • Karismatik
    29.12.2021 13:12
    Sabiedrība ir kļuvusi vienkārši slima - citu nav ko teikt!

    Visi uz līdzenas vietas gatavi saplēsties, lai pēc tam par to nopublicētu soc. tīklos!
  • Justs
    29.12.2021 09:34
    Labdien. Esmu tas cilvēks, kas rupji dzina šo sievieti projām. Vēlētos izstāstīt arī savu situācijas redzējumu. Vienpusēja informācijas pasniegšana nav korekta. Diemžēl šīs sievietes vārdu krājums bija daudz bagātāks ar krievu lamu vārdiem uz manu lūgumu neiet ar kājām pa slēpošanas trasi, jo sniega nav daudz un viņas iešana to bojā.
  • Gita
    28.12.2021 22:30
    Ļoti žēl ka šādi izceļas konflikts, abas puses uzvedas dīvaini. Radžu ūdenskrātuvē ir plaša teritorija pastaigām, gan slēpošanai. Pati biju slēpot tajā dienā, protams žēl ka trasi sabojā šādi, vietas ir tik daudz. Žēl, ka mēs esam tik ļauni.... Konflikts ne no kā!!!!
  • Rikiki
    28.12.2021 22:26
    Sanāk tā - esmu es un mans bērns, un mums pieder pasaule, un neviens mums nevar neko ne pateikt, ne aizrādīt. Štrunts, ka citiem arī ir kaut kādas savas intereses un slēpošanas trase ir sagatavota tur, kur tā ir sagatavota. Protams, tā vietā, lai pieņemtu kritiku un aizietu ar ragaviņām mazliet tālāk pabraukāt, visi vainīgi - opis, citi bērni ar slēpēm, trase, sniega biezums, Sporta centrs. Vēl nav kauna kaut kādus paskaidrojumus prasīt no cilvēkiem, kas jau tā dara pamatīgu darbu, lai sagādātu prieku cilvēkiem. Drīzāk jau pati sūdzētāja varētu paskaidrot, kāpēc tā vienīgā vieta, kur braukāt ar ragaviņām, viņai ir slēpošanas trase?
  • jou
    28.12.2021 19:51
    nosukums jau izsaka visu (slinkums visu lasīt) - tu ar ragaviņām aizbrauc uz Alpiem un ielien starp slēpotājiem, varbūt smadzenes ieies rāmjos, kāpēc ar ragavām nedrīkst līst uz trases kur slēpo!!!

Atstājiet komentāru