2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Mums raksta: Kur šogad Jēkabpilī pazuduši Ziemassvētku gaismas dekori?

Mums raksta: Kur šogad Jēkabpilī pazuduši Ziemassvētku gaismas dekori?

Ar Radio1.lv sazinājās jēkabpiliete Baiba un lūdza noskaidrot, kur šogad pilsētā pazuduši Ziemassvētku gaismas dekori?

“Varbūt variet painteresēties, kur šogad ir pilsētas Ziemassvētku dekori? Tik trūcīgi izrotāta Jēkabpils vēl nekad nav bijusi. Vienīgie rotājumi ir ap lielo egli Vecpilsētas laukumā. Ne Kena estrāde, ne ierasti lūša strūklaka nav izrotāta, arī pie ielu apgaismes stabiem nav rotājumu. Kur viss palicis? Jau otrā advente aizvadīta…” jautā Baiba.

Jau ziņots, ka Jēkabpils pilsētas vecākā ainavu arhitekte Andu Klints solīja, ka pēc galvenās egles iedegšanas, ar katru dienu pilsētā tiks izvietoti arvien jauni gaismas dekori, taču solītais nav pildīts. Radio1.lv sazinājās ar Andu Klints un jautāja, kāpēc pilsētā, kā sākotnēji tika solīts, nav izvietoti Ziemassvētku gaismas dekori?

Viņa skaidroja, ka darbi aizkavējušies dziļā sniega un aukstā laika dēļ. Sniegs apgrūtinot piekļuvi apgaismes stabiem un apļiem, lai izvietotu gaismas dekorus. Tāpat arī darbus kavējot zemā ārgaisa temperatūra, jo daudzu dekoru izvietošana un piestiprināšana esot jāveic kailām rokām un sala dēļ tas esot apgrūtinoši. Viņa piebilda, ka tik dziļš sniegs un auksts laiks, kāds ir šogad, decembra sākumam nav ierasta lieta.  Anda Klints solīja, ka tuvākajā laikā Ziemassvētku gaismas dekorus pilsētā sāks izvietot, taču konkrētu laiku, kad darbi sāksies un kad pilsēta iemirdzēsies Ziemassvētku gaismās viņa nenosauca, jo laikapstākļu dēļ varot būt kādas nobīdes.

Pilsētvides departamenta direktors Raits Sirmovičs sarunā ar Radio1.lv atzina, ka firma, kas pilsētā izvieto svētku dekorus kavē termiņus, taču tie līdz Ziemassvētkiem noteikti visi tikšot izvietoti. Jautāts vai firmai tiks maksāta visa līgumā paredzētā summa, ja termiņi kavēti, Sirmovičs piebilda, ka par to tiks lemts. Jau ziņots, ka šogad pilsētas dekorēšanai Ziemassvētkos pašvaldība kopumā ir atvēlējusi ap 50 tūkstoši eiro, kur papildu sākotnēji paredzētajam 41 tūkstotim eiro, pēdējā domes sēdē tika piešķirti vēl 9 tūkstoši eiro.

Savukārt Jēkabpils Tautas nama pasākumu organizatore Santa Skosta sacīja, ka Kena parka estrādē un pie Krustpils kultūras nama svētku dekori tiks izvietoti pirms trešās Adventes, šīs nedēļas nogalē.  Kena parka estrādē būs gan egle, gan svētku dekorācijas un izgaismojums, savukārt pie Krustpils kultūras nama – Ziemassvētku piparkūku pilsētiņa.

Jau vēstīts, ka no Ziemassvētku rotājumiem un gaismas dekoriem Jēkabpilī patlaban ir galvenā pilsētas egle, Adventes gaismas vainags Vienības ielas satiksmes aplī, gaismas bumbas Krustpils parka kokos, kas tur atrodas stacionāri un tiek iedegtas svētku laikā, tāpat arī dekori pie apgaismes stabiem uz Daugavas dambja un vēl dažās vietās pilsētā pie apgaismes stabiem dekors - sniegpārsla. Savukārt lielākajā daļā pilsētas ielu, uz tilta pār Daugavu pie apgaismes stabiem un satiksmes apļos Ziemassvētku gaismas dekoru joprojām nav un naksnīgā pilsēta joprojām nerada Ziemassvētku noskaņojumu.

Komentāri (0-6/6)

  • Olga
    08.12.2021 22:33
    Ņevolnuites, do starogo novovo goda uspejut!
  • Zanda
    08.12.2021 11:31
    Šis nav pirmais gads,kad Jēkabpilī Ziemassvētku dekori tiek uzlikti labi, ja dažas dienas pirms Ziemassvētkiem....nav nekāda svētku gaidīšanas prieka mūsu pilsētā,ne jau visi iedzīvotāji dzīvo Vecpilsētas laukumā,kas ir vienīgā izrotātā vieta. Melna tumsa valda,ne tikai Ziemassvētu rotājumu jomā,bet vispār ielās,Rīgas ielā apgaismojums ir tik niecīgs un pat nav,ka pat gājēju pārejas nav ieraugāmas(pie Krustpils kultūras nama melna kā peklē).Kāpēc citās pilsētās,ne sals,ne sniegs netraucē pilsētu izrotāt,kā pienākas!Kāpēc privātmāju īpašnieki var pecensties uz pirmo Adventi skaisti izgaismot savus īpašumus,bet mūsu pilsētas atbildīgā pārvalde nevar.

    FUI !!!
  • Rūķītis
    07.12.2021 21:56
    Kur,kur? Kabatā!
  • Zb
    07.12.2021 18:50
    Sals ir bijis tikai vienu sutku.
  • Essss
    07.12.2021 17:32
    Nez kāpēc citās pilsētās nedz sniegs, nedz sals netraucē un Ziemassvētku gaismas rotājumi jau mirdz. Jēkabpilī laikam ir kaut kāda īpašā klimatisko kataklizmu zona, ja sniegs un sals decembra sākumā ir neierasta dabas parādība.
  • poga
    07.12.2021 17:12
    kāda vadība- tādi svētki

Atstājiet komentāru