2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Raksta daļas atsaukšana: "Jēkabpils novadā veidos jaunas pārvaldes un rīkos konkursus uz vadītāju, kā arī izpilddirektora amatiem un tiks likvidēti esošie departamenti "

Raksta daļas atsaukšana: "Jēkabpils novadā veidos jaunas pārvaldes un rīkos konkursus uz vadītāju, kā arī izpilddirektora amatiem un tiks likvidēti esošie departamenti "

Radio1.lv pēc raksta "Jēkabpils novadā veidos jaunas pārvaldes un rīkos konkursus uz vadītāju, kā arī izpilddirektora amatiem un tiks likvidēti esošie departamenti " publicēšanas portālā 18.augustā, saņēma SIA “Jēkabpils ūdens” vadītāja Artūra Smagara vēstuli, kurā viņš norāda uz nekorektu informāciju saistībā ar rakstā minētajām viņa darba attiecībām ar pašvaldību un lūdz atsaukt šo raksta daļu. Publikācija tika sagatavota pēc mediju preses konferencē ar domes vadību izskanējušās informācijas, kas fiksēta audioierakstā.

Atsaucot šo raksta daļu, publicējam Artūra Smagara iesūtīto informācijas precizējumu.

Artūrs Smagars norāda: “Informēju, ka 2021.gada 18.augustā Radio 1 ziņu portālā rakstā "Jēkabpils novadā veidos jaunas pārvaldes un rīkos konkursus uz vadītāju, kā arī izpilddirektora amatiem un tiks likvidēti esošie departamenti” ir publicēta nepatiesa informācija (tālāk tekstā pasvītrota) raksta daļā:  “Tāpat arī Raivis Ragainis piebilda, ka, izrādot visu cieņu vadītājam kā speciālistam, pret ko neesot iebildumi, nav pieņemami, ka SIA “Jēkabpils ūdens” vadībā ir cilvēks, kurš Jēkabpilī uzņēmumā uz vietas ir vienu līdz trīs dienas nedēļā, jo dzīvo citā novadā. Pēc mēra domām, uzņēmumu jāvada cilvēkam, kurš dzīvo uz vietas un darba vietā ir katru dienu”.

Ar mani ir noslēgts Pilnvarojuma līgums, tajā nav pielīgts konkrēts darba laiks un darba vieta. Man ir tiesības, bet nav pienākums lietot Sabiedrības administratīvos resursus, tajā skaitā biroja telpas.  Pilnvarnieks valdes locekļa pienākumus pilda atbilstoši Civillikumā, Komerclikumā un citos normatīvajos aktos par valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībām noteiktajam tiesiskajam regulējumam. Runājot par faktisko situāciju, ikdienā pamatā atrodos SIA “Jēkabpils ūdens” administrācijas ēkas birojā, kā arī struktūrvienībās un objektos. Atsevišķos gadījumos, piemēram, piedaloties attālinātajās sanāksmēs, neizmantoju SIA “Jēkabpils ūdens” biroja telpas.

Pēc minētās publikācijas Radio 1 portālā esmu saņēmis Jēkabpils novada domes priekšsēdētāja Raivja Ragaiņa zvanu. Sarunas laikā viņš minēja, ka esot pārprasts, kā arī atvainojās par radušos situāciju.
 
Lūdzu publiski atsaukt nepatieso raksta daļu un publicēt korektu informāciju.”

Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils mēru Raivi Ragaini (LZP) un lūdza komentēt radušos pārpratumu.

“Jā, es zvanīju Jēkabpils ūdens vadītājam un atvainojos par radušos pārpratumu, jo sakot, ka uzņēmuma vadītājam jābūt uz vietas darbā katru dienu, domāju par visām kapitālsabiedrībām kopumā, es pats konkrēti nevienu gadījumu neesmu fiksējis, tāpēc nevaru apgalvot vai ir vai nav kāds no vadītājiem uz vietas darbā. Savukārt mans viedoklis, ka uzņēmuma vadībā jābūt jēkabpilietim ir nemainīgs un pie tā es palieku, to es sacīju arī Smagara kungam,” saka Raivis Ragainis.

Komentāri (0-1/1)

  • короче
    23.08.2021 15:03
    харэ заднюю включать, лишь бы выполнял свои обязанности и структура работала, тут принцип в другом, менять все кто при крапсе были, бл. делопуты, делом Райвис заниматься нужно, а не пустозвонить и ветер по просту содрогать.

Atstājiet komentāru