2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Mums raksta: Kur vērsties iedzīvotājiem, ja atbildīgie dienesti nereaģē uz problēmu?

Mums raksta: Kur vērsties iedzīvotājiem, ja atbildīgie dienesti nereaģē uz problēmu?

Šīs nedēļas sākumā Radio1.lv saņēma vēstuli no iedzīvotājas Jēkabpilī, Draudzības alejā 19, kas rakstīja, ka mājas pagalmā jau ilgstoši nedeg viens no āra apgaismojumiem un uz iedzīvotājas lūgumu to atjaunot atbildīgais dienests nereaģējot.

“Jau vairākus mēnešus dienakts tumšajā laikā Draudzības alejā 19, pagalmā vienam no elektrības stabiem nav apgaismojums, jo pats stabs ir izdemolēts. Rakstot atbildīgajiem t.i., SIA "Jēkabpils pakalpojumi", nekas netiek darīts. Kāpēc, tad visur tika izsludināts, lai viņiem zvana, raksta par elektrības bojajumiem pilsētā, ja viņi klaji ignorē informāciju? Vai tiešām elektriķi trīs cilvēku sastāvā, nav spējīgi operatīvi visu salabot?! Tika ziņots arī SIA “JK Namu Pārvalde”, viņi norādīja, ka par šo atbild Jēkabpils Pakalpojumi.”

Radio1.lv jautāja Jēkabpils mēram Aivaram Krapam, kur gadījumos, ja iedzīvotāji nesaņem atbildi un pietiekami ātru problēmas risinājumu no speciālistiem vai atbildīgajiem dienestiem, vērsties iedzīvotājiem? Jēkabpils mērs sacīja, ka šādus jautājumus risina pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis. Viņam arī tika pāradresēts jautājums, kad tiks salabots āra apgaismojums pie ēkas Draudzības alejā 19. Ceturtdien Guntars Gogulis informēja, ka nedegošā laterna pie ēkas Draudzības alejā salabota un apgaismojums atjaunots.

Radio1.lv sazinājās arī ar SIA “Jēkabpils pakalpojumi”, lūdzot komentēt iedzīvotājas sūdzību, ka uzņēmums nereaģē uz informāciju par nedegošu laternu pie ēkas Draudzības alejā 19 un to nesalabo.

“Mūsu uzņēmuma darbinieki regulāri veic ielu apgaismojuma apsekošanu, kā arī ikdienā tiek veikti apjomīgi bojāto un izdegušo spuldžu nomaiņas darbi. Ik mēnesi nomainīto spuldžu apjoms mērāms vairākos simtos. Darbs ir intensīvs. Vienmēr reaģējam arī uz iedzīvotāju sūdzībām. To nav maz, tāpēc šie darbi ir jāplāno un ne vienmēr ir iespējams visus bojājumus novērst nekavējoties. Turklāt pastāv arī zināma kārtība un prioritātes - ja kādā rajonā ir apjomīgāki apgaismojuma bojājumi, tad to novēršana ir būtiskāka par vienas laternas salabošanu. Turklāt, ja ir aizdomas, ka kāds ļaunprātīgi izmanto neesošo apgaismoju, lai tumsas aizsegā bojātu automašīnas, tad par šo situāciju vajadzētu ziņot pašvaldības policijai. Sūdzība no iedzīvotājas tika saņemta 10. septembrī un bojājums novērsts 17. septembrī. Arī turpmāk aicinām iedzīvotājus būt vērīgiem un ziņot, ja pamanīti kādi apgaismojuma bojājumi pilsētā,”informē SIA “Jēkabpils pakalpojumi”sabiedrisko attiecību speciuāliste Santa Kūlīte.

Pateicoties Radio1.lv redakcijas un pašvaldības vadības iesaistei, kā arī SIA “Jēkabpils pakalpojumi” veikumam, problēma ir atrisināta un āra apgaismojums atjaunots.

Attēlā: Bojātais laternas stabs un jau salabotā laterna un atjaunotais apgaismojums.

Aculiecinieces foto

Komentāri (0-3/3)

  • Andrejd
    19.09.2020 16:16
    звоните тем, за кого голосуете на выборах! Лёне, Крапсу....и тд
  • Čaula
    18.09.2020 23:20
    Dotajā brīdī JK Namu Parvaldei par šo nebija jāatbild, bet gan Jēkabpils Pakalpojumi.
  • Drīzumā
    18.09.2020 14:51
    Johaidi. Taču ir jau jāprasa no Namu Pārvaldes vairāk nekā viņi tagad dara. Tikai algas saņem par nezin ko, par papīru drukāšanu un kafijas dzeršanu darba laikā.

Atstājiet komentāru