2024.gada 19. marts

Jāzeps

Jēkabpilī, Asotes ielas iedzīvotāji Jāņu dienā sagaida 8.maršruta autobusu ar līgošanu un jāņuzālēm (VIDEO)

Jēkabpilī, Asotes ielas iedzīvotāji Jāņu dienā sagaida 8.maršruta autobusu ar līgošanu un jāņuzālēm (VIDEO)

Jāņudienā SIA “Jēkabpils autobusu parks” 8.maršruta autobusu Asotes ielā sagaidīja pārsteigums – līgotāji, šīs ielas iedzīvotāji. Viņi maršrutra autobusa vadītāju sveica ar dziesmu “Pēc simts gadiem Piebalgā”, dziedot “Īsa bija Jāņu nakts, Pār visāmi naksniņāmi..” un autobusu izrotāja jāņuzālēm. 

“Reisu Asotes ielā sagaidījām plkst.13.13. Autobusa šoferis ir mūsu kaimiņš Arturs Daugello, kuru vēlējāmies iepriecināt svētku dienā, jo kādam jau arī ir jāstrādā. Priecājāmies, kad redzējām viņa prieka asaras un transportā sēdošo smaidus. Mūzikas pavadījumu radīja Romāns Kielbickis, kuram akordeons bija pie sāniem kopš vakardienas ielīgošanas, kurā jau ievingrinājām balsis, dziedot līgo dziesmas,” stāsta Asotes ielas iedzīvotāja Inga Ostrovska. 
 
Viņa atzīst, spontanās idejas ir pašas labākās! “Esam priecīgi, ka izdevās radīt pozitīvas emocijas.”

Tam piekrīt arī SIA “Jēkabpils autobusu parks” valdes priekšsēdētājs Jānis Ščerbickis, kas savā profilā sociālajā vietnē Facebook ir publicējis sveiciena video un raksta, ka tas bija patīkams Jāņu dienas pārsteigums.

Kā zināms, 8.maršruta autobuss pilsētas Krustpils pusē jau gadu kursē pa Rīgas ielu, Asotes ielu un Ventas ielu līdz dzelzceļa pārbrauktuvei, jo Zīlānu iela ir slēgta remontdarbu dēļ. Šajā laika periodā šī mikrorajona iedzīvotāji caur vietējiem medijiem ir vērsušies pašvaldībā, lūdzot autobusa kursēšu šeit atstāt arī pēc Zīlānu ielas  rekonstrukcijas, jo šis lielais pilsētas privātmāju mikrorajons ir palicis bez sabiedriskā transporta. Lai nokļūtu līdz sabiedriskajam transportam, tā iedzīvotājiem ir jāmēro vairāki kilometri kājām līdz pilsētas centram vai jāizmanto taksometra pakalpojumi. Savukārt 8. maršruta kursēšana pa Rīgas un Asotes ielām daļēji atrisina sabiedriskā transporta līdz šim neesamības problēmu šajā mikrorajonā. Tāpat arī šī mikrorajona iedzīvotāji var izmantot sabiedrisko starppilsētu transportu, kas piestāj tam paredzētajās pieturvietās, lai nokļūtu pilsētas centrā un mājās. 

Video: Inga Ostrovska

Komentāri (0-1/1)

  • Jānis
    24.06.2020 19:21
    Super ja ir tadi kaimini!!

Atstājiet komentāru