2024.gada 19. marts

Jāzeps

#paliecmājās: Ivetas Skolnieces stāsts. Iesūti savu! (FOTO)

Portāls Radio1.lv uzrunāja vairākus jēkabpiliešus, aicinot līdzdalīt, kā viņiem norit laiks, kad visā valstī ir noteikti ierobežojumi, aicinot mūs visus palikt mājās, #paliecmājās. Iesūti arī Tu savu stāstu un foto – zinas@radio1.lv.

Ivetas Skolnieces stāsts:

“Mēs laiku pavadām pārsvarā telpās. Aizbraucam arī uz laukiem, gatavojam ziemai malku, tīram mežu. Pastaigājam Zvejnieklīcī, kopjam mājas apkārtni, izvairoties no citiem cilvēkiem, protams! Kārtojam un tīram istabas, atbrīvojamies no nevajadzīgām mantām... Protams, skatāmies TV, lasām grāmatas: tā kā bibliotēkas slēgtas, pārlasu vecās, labās. "Atklāju" krustvārdu mīklas. 

Savukārt bērns liek puzles, attālināti apgūst dārziņa gudrības, kamēr mamma attālināti strādā. Ja jāiet uz veikalu, tad tiek sagatavots produktu saraksts, ievērota 2 m distance. Mazgājam rokas ar ziepēm un dezinfekcijas līdzekļiem, veikalos izmantojam vienreizējos cimdus, personīgo higiēnu ievērojam arī kāpņu telpās.

Visu laiku pavadīt telpās ir psiholoģiski grūti, tāpēc dodamies pastaigās. Taču cenšamies būt apzinīgi, jo tikai no mums pašiem būs atkarīgs, cik ātri pārvarēsim krīzi! Ir grūti, bet jāsaņemas un jāatrod arī pozitīvais: galu galā tā ir reta iespēja tik bieži būt kopā ar ģimeni!"

Atstājiet komentāru