2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Zīlānu ielas iedzīvotāji netiek ar automašīnām laukā no mājām. Būvnieks sola problēmu novērst (FOTO)

Ar Radio1.lv sazinājās vairāki jēkabpilieši no Zīlānu ielas, kas sūdzējās, ka, notiekot remontdarbiem ielas posmā no Raiņa līdz Ventas ielai, viņi jau vairākas nedēļas nespēj tikt laukā no mājām ar automašīnām, jo iela ir ļoti izdangāta, dubļaina, ar dziļām māla bedrēm. Līdz ar to tā nav izbraucama.

“Pirms pāris nedēļām devos atvaļinājumā, cerēju, ka tikmēr iela būs jau daudzmaz sakārtota, taču atbraucot, nākas secināt, ka nekas nav mainījies, situāciju kļuvusi pat sliktāka. Personisko mašīnu nākas atstāt Zīlānu ielā pie krustojuma ar Raiņa ielu, jo iebraukt mājās nevaru. Tas, protams, garnadžu dēļ nav droši, turēt automašīnu neapsargātā vietā, tālu no mājām. Varētu izmantot piebraucamo ceļu no Dīķu ielas puses, bet arī tur nevar tikt pāri Zīlānu ielai ne ar auto, ne kājām, ja nav garo gumijas zābaku,” saka viena no ielas iedzīvotājām.

“Pirms pāris dienām kaimiņš mēģināja kaut kā ar vieglo izbraukt. Viss beidzās ar to, ka iesēdās māla dubļos un nācās saukt palīgā traktoru, lai izvelk. Tie, protams, ir izdevumi, jo par velti jau neviens traktoru nedzīs,” stāsta cits ielas iedzīvotājs.

“Skaidrs, ka remontdarbu laikā te nebūs šoseja, bet daudzmaz varēja ielu sakārtot, nostumt tos māla dubļus, izlīdzināt dziļās renes, lai var ar vieglajām automašīnām izbraukt un tās “neuzkaras” māla bedrēs, citādi tā ir tikai automašīnas lauzšana,” komentē kāds vieglās automašīnas vadītājs, kurš dzīvo Zīlānu ielā tuvāk krustojumam ar Ventas ielu un līdz ar to kaut kā ar grūtībām pamanās izbraukt no mājām ar savu auto.

“Šeit nevar iebraukt arī SIA “Jēkabpils pakalpojumi” sadzīves atkritumu vedējs. Zvanīju atgādināju, ka jāizved atkritumu konteiners, tad beidzot atbrauca “musuru” mašīna un kaut kā atpakaļgaitā tika līdz mūsu mājai,” situāciju komentē kāds vīrietis.

Radio1.lv, izstaigājot Zīlānu ielas posmu no Ventas līdz Raiņa ielai, pārliecinājās, ka šobrīd ķīlnieku lomā ir tie Zīlanu ielas iedzīvotāji, kas dzīvo remontdarbu posma vidū, jo izkļūt laukā no mājām ar transportu nav iespējams. Iela ir izdangāta, peļķēs, izbrauktām dziļām renēm un māla dubļu bedrēm. Tie, kuru mājokļi ir tuvāk Ventas vai Raiņa ielai kaut kā tiek laukā no mājas un atpakaļ. Lielu problēmu ar izkļūšanu no mājām nav tiem šī Zīlānu ielas posma iemītniekiem, kas dzīvo gandrīz pie krustojuma ar Ventas vai Raiņa ielu.

Radio1.lv sazinājās ar SIA “Ošukalns” projektu vadītāju Igoru Keziku, izstāstot iedzīvotāju sūdzības, lūdza komentēt situāciju un minēt iespējamos risinājumus.

Igors Keziks sacīja, ka šī situācija būvniekam ir zināma. Tā radās, jo šajā Zīlānu ielas posmā nācies ievilkt ūdensvadu un kanalizācijas vadu. Tādēļ bijis jānorok ielas virsējais slānis un jānoņem te esošais vēsturiskais bruģis, ielu nācies padziļināt vairāk nekā par pusmetru un tā pārvērtusies būvbedrē. Turklāt kā zināms šajā vietā augsne ir mālaina un oktobra sākums bijis lietains, māla augsnes dēļ lietus ūdens neuzsūcas, bet krājas peļķēs, radot dubļus un neizbraucamu ielu. 

Igors Keziks sacīja, ka jau šīs nedēļas nogalē būvnieki centīsies brauktuvi sakārtot, lai tā ir kaut cik izbraucama. Tuvākajā laikā, beidzoties darbiem Zīlānu ielas posmā no Slimnīcas līdz Ķieģeļu ielai, visi spēki tikšot vērsti šīs ielas posma sakārtošanai pirms ziemas sezonas. Paredzēts izgrābt un izvest laukā māla dubļu masu, ielu piepildīt ar smilti un šķembām un sakārtot tā, lai ziemas periodā tā ir normāli izbraucama.

Jau ziņots, ka no 19.augusta ir uzsākti būvdarbi Zīlānu ielas posmā no Rīgas ielas līdz Ventas ielai. Šīs ielas rekonstrukcija ir daļa no projekta “Jēkabpils pilsētas infrastruktūras sasaiste ar TEN-T tīklu”. Remontdarbu laikā notiek brauktuves pārbūve, gājēju ietves un veloceliņa izbūve, lietus kanalizācijas, ūdensvada posma un ielu apgaismojuma izbūve, elektrotīklu pārbūve, kā arī ūdensvada un kanalizācijas aku lūku nomaiņa. Zīlānu ielas projektā būvdarbus veic SIA “Ošukalns”. 

Kopējā līguma summa ir vairāk nekā 1,6 miljoni eiro, projektu līdzfinansē Kohēzijas fonds.

Komentāri (0-2/2)

  • Viesis
    28.10.2019 07:48
    Tā jau ošukalns strādā, sagrābj desmitiem objektu bet kvalitāte zem nulles.
  • anonims
    25.10.2019 23:50
    Nu viss ir saprotams, bet pacietīsimies un vēlāk būs labii

Atstājiet komentāru