2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpilietis: Kad beigsies afišu izlīmēšanas sērga pie daudzdzīvokļu māju durvīm?

Ar Radio1.lv redakciju sazinājās jēkabpilietis Jānis no Draudzības alejas un pauda sašutumu, ka bieži vien uz daudzdzīvokļu māju ieejas durvīm tiek uzlīmētas dažādu pasākumu, visbiežāk cirka afišas. Tā tas bijis arī oktobra sākumā, kad pilsētā viesojies cirks. Viņš vēlējās zināt vai tas notiek ar namu apsaimniekotāja atļauju vai arī tiek darīts patvaļīgi, apejot pilsētā esošos noteikumus par afišu izvietošanu, kā arī vai kāds kontrolē šo situāciju?

Jānis arī atsūtīja foto, kur attēlos redzamas izlīmētās, nesen pilsētā notikušā cirka afišas uz daudzdzīvokļu māju ieejas durvīm Draudzības alejā un Bebru ielas mikrorajonā. Viņš zināja teikt, ka līdzīga situiācija bijusi vērojama arī citos pilsētas mikrorajonos. Turklāt afišas tiekot pielīmētas ar izturīgu līmi un lai dabūtu nost, nereti jākasot pat ar žileti, kas bojā īpašumu. 

Arī iepriekš Radio1.lv redakcija ir saņēmusi līdzīgas sūdzības. Piemēram Dana no Palejas ielas ziņoja, ka viņu daudzdzīvokļu mājā afiša bijusi pielīmēta pie elektrosadales skapja. Tā kā afiša bijusi stingri pielīmēta, neviens arī neesot mēģinājis nokasīt, lai nesaskrāpētu skapja durvis. Vēlāk mājas ieejai bijis remonts, kur namu pārvaldes remonta veicēji, krāsojot skapi, skaisti afišai apkrāsojuši riņķī, arī necenšoties to noņemt vai aizkrāsot. Ar laiku afišu izdevies noņemt, bet tās vietā joprojām esot afišas izmēra neglīts, nenokrāsots laukums.

Tāpat arī pilsētā nereti var novērot, ka afišas tiek izlīmētas arī uz māju sienām, žogiem vai citiem objektiem.

Radio1.lv, tiekoties ar Jēkabpils domes vadību preses konferencē skaidroja vai šāda afišu izlīmēšana uz daudzdzīvokļu māju ieejas durvīm un citviet tām neparedzētās vietās, ir pieļaujama un ja nē, kas tiek darīts, lai novērstu šādus gadījumus un vai ir bijuši gadījumi, kad vainīgie sodīti?

Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis sacīja, ka šāda afišu izvietošana nav atļauta un tas tiek darīts bez māju apsaimniekotāja vai īpašnieku ziņas. Par šādu pārkāpumu, saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem, pienākas sods no 15 līdz 70 eiro. Neatļautu afišu izvietošanu kontrolē pašvaldības policija un, ja pamana šādu gadījumu, vainīgais tiek brīdināts, veicot preventīvu darbu vai sodīts, ja afišu izlīmēšana konstatēta masveidā. Diemžēl pašvaldības policijai nav pietiekami resursu, lai izsekotu līdzi visiem šādiem gadījumiem, pieķertu un sodītu vainīgos vai pilnībā novērstu šādu gadījumu atkārtošanos.

Guntars Gogulis sacīja, ka šajā gadījumā Jēkabpils pilsētas pašvaldības policija ir sastādījusi administratīvo pārkāpumu protokolu un cirka Alex afišu izvietotāji saukti pie atbildības.

Komentāri (0-5/5)

  • akseptēt un turpināt
    17.10.2019 13:27
    nu un ko mums tas sods 15-70 eur pašvaldības budzētā? māju sienas tāpat paliek noķēzītas. Cirks jau sen projām, bet afišas tā arī pielīmētas palika. Būtu labāk uzlikuši par pienākumu un nokontrolējuši novākšanu pēc pasākuma. Būtu lielāks efekts.
  • Lasītājs
    14.10.2019 00:26
    Tad jābūt kaut kur pie mājas sludinājumu stendam vai vietai kur izvietot sludinājumus un afišas
  • Chalis
    13.10.2019 13:54
    Jā, ir skumji, kad izremontētas kāpņu telpas "pieķēzī" šāda makuoatūra. Jau pietiek ar to, ka "spams" pārpilda pastkastītes un bieži vien reklāmžurnālos pa vidu ieslīd reāli sūtījuni un tie vienkārši pazūd.
  • Viesis
    12.10.2019 13:17
    Nepatik neskaties,visa problēma vajadzeja beztabu zvanīt
  • tante
    12.10.2019 13:16
    Lai tik līmē.Man patīk.

Atstājiet komentāru