2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Pašvaldība: Ir taisnīgi, ja pasažieri maksā par katru braucienu

Pašvaldība: Ir taisnīgi, ja pasažieri maksā par katru braucienu

Ar Radio1.lv sazinājās jēkabpilieši, kuriem ikdienā uz darbu un mājās nākas braukt ar diviem Jēkabpils pilsētas maršrutu autobusiem un, kuriem no septembra braukšana kļuvusi ievērojami dārgāka.

Iedzīvotāji uzskata, ka pašvaldība, ieviešot bezmaksas braukšanu skolēniem, par to netieši liek maksāt pārējiem pasažieriem, likvidējot mēnešbiļetes. Proti, ja iepriekš iedzīvotājs varēja iegādāties mēnešbiļeti visām nedēļas dienām par 21, 34 eiro un braukt pilsētas sabiedriskajā transportā bez braucienu skaita ierobežojumiem, tad tagad elektroniskā braukšanas karte jāiegādājas konkrētam braucienu skaitam, maksājot par katru braucienu atsevišķi. Pat ar visām atlaidēm, kas ir spēkā, sākot no 10 braucieniem, maksa par 60 braucieniem jeb visam mēnesim, ja ceļā uz darbu un mājās jāizmanto divi pilsētas maršrutu autobusi ir 24 eiro jeb par nepilniem trim eiro vairāk nekā līdz šim, bet, ja šo braucienu skaits ir lielāks, tad jātērē vēl vairāk līdzekļu. 

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola, tiekoties ar vietējiem žurnālistiem preses konferencē,  norāda, ka tiem, kas iepriekš vizinājās varbūt 10 reizes dienā, protams, bija izdevīga vecā kārtība, bet ir taisnīgi, ka tagad cilvēks maksā par katru braucienu. Tāpat arī Ozola noliedza pieņēmumu, ka bērnu bezmaksas braukšana nodrošināta uz pārējo pasažieru rēķina.

SIA “Jēkabpils autobusu parks” patlaban veic monitoringu par braukšanas karšu izmantošanas statistiku. Informācija par to, kādi bija ienākumi no veco mēnešbiļešu tirdzniecības un kādi būs tagad – no braukšanas karšu tirdzniecības, tiks sniegta pēc dažiem mēnešiem. Jāpiebilst, ka tagad skolēnu braukšanas kartes ir derīgas arī sestdienās un svētdienās, lai gan iepriekš uzņēmums informēja, ka tās būs derīgas tikai skolas dienās.

Komentāri (0-2/2)

  • Jurka
    17.09.2019 16:15
    Ak tad tagad ir taisnīgi, ka jāmaksā par katru braucienu.! Bet kāpēc vasarā dikdieņus kas nevar kājas pavilkt uz Radžiem vadāja bez maksas.A ko? Tas bija taisnigi. Ko?
  • Ivars
    17.09.2019 14:20
    Būtu tikai taisnīgi, ja Ozola, Kraps, Gogulis un Sirmovičs, saņemot algā tūkstošus, brauktu ar personīgo transportu, nevis cauru diennakti izmantotu pašvaldības transportu...

Atstājiet komentāru