2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Aculieciniece: Svētdienas vakarā Jēkabpilī, Krasta ielā aizdedzies auto stāvvietas sarga namiņš (PAPILDINĀTS)

(Papildināts ar VUGD sniegto informāciju)

Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no šī gada 31.maija plkst. 6.30 līdz 3.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 20 izsaukumus, astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, deviņus uz glābšanas darbiem un vēl trīs izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Sestdien, plkst. 12:10, VUGD saņēma informāciju, ka kravas vilciena vagonos aizdegusies šķelda. Vilciena sastāvs bija apstājies aiz Pļaviņu dzelzceļa stacijas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trijos vagonos deg šķelda apmēram 30 cm biezā augšējā slānī un kopumā 25m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji degošo šķeldu salēja ar ūdeni. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 15:29. Tajos piedalījās Pļaviņu, Aizkraukles, Jēkabpils un Līvānu ugunsdzēsēji glābēji.

Svētdien, plkst. 17:51, Jēkabpils ugunsdzēsēji glābēji devās uz Krasta ielu Jēkabpilī, kur divstāvu koka ēkā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg divstāvu sarga būdiņa pilnā 15m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 19:04.

Svētdien, plkst. 22:29, Aizkraukles, Jaunjelgavas un Pļaviņu ugunsdzēsēji glābēji devās uz Dārza ielu Aizkrauklē, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka daļēji apdzīvotas divstāvu daudzdzīvokļu ēkas otrajā stāvā deg dzīvokļi un jumts. Ugunsdzēsēji glābēji nekavējoties uzsāka dzīvokļu pārmeklēšanu, bet tajos neviens cilvēks neatradās. Kopējā degšanas platība bija 120m2. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 03:42.

Sestdien, plkst. 11:35, VUGD saņēma informāciju, ka Engures novadā Slocenes upē ir noslīcis cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji ūdenī ieraudzīja noslīkušo, izcēla viņu krastā un nodeva Valsts policijas darbiniekiem. 

Svētdien, plkst. 11:47, VUGD saņēma informāciju, ka Ozolnieku novadā dīķī atrodas noslīcis cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji noslīkušo nogādāja krastā un nodeva Valsts policijas darbiniekiem. 

Jau ziņots, ka aculieciniece Radio1.lv informēja, ka svētdienas vakarā ugunsgrēks izcēlies Jēkabpilī, Krasta ielā, kur bija aizdedzies autostāvvietas sarga namiņš. Notikuma vietā strādāja ugunsdzēsēju brigāde, kas ugunsgrēku likvidēja pirms liesmas noposta visu namiņu. Uz notikumu vietu bija izsaukta arī neatliekamā medicīniskā palīdzība.

Aculiecinieces foto

Atstājiet komentāru