2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

No Jēkabpils ielām šopavasar jau savāktas un izvestas aptuveni 40 tonnas smilšu

Vairāki jēkabpilieši sūdzās, ka pilsētā ir daudz putekļu, ko veido ielu malās uzkājušās smiltis, kā arī būvdarbu dēļ papildu smiltis ar transporta riteņiem ir "pievestas" arī ārpus darbu zonas. Jēkabpilieši interesējās vai šogad Jēkabpils ielās tiek tīrītas un izvestas smiltis?Tāpat arī iedzīvotāji interesējas, kas šogad paredzēts darīt Radžu ūdenskrātuves galvenajā peldvietā un kad tiks remontētas bedres pilsētas ielās?

Šo jautājumu uzdevām Jēkabpils pilsētas pašvaldībai. Atbildi sniedza Komunālās saimniecības nodaļas pārstāve Iveta Vārna.

“Ietves un ielu malas atbilstoši noslēgtajam līgumam uzkopj SIA “Jēkabpils pakalpojumi” un algotajos pagaidu sabiedriskajos darbos nodarbinātie. Tīrīšanas darbi tiek veikti  gan ar tehniku, gan izmantojot cilvēku roku darbu.’ Sakarā ar mainīgajiem laika apstākļiem  ziemas periodā ietves tika kaisītas ar smilts un sāls maisījumu vairāk nekā iepriekšējos gadus, kā arī šajā pavasarī  pilsētā notiek daudzu ielu remonta darbi, kas traucē ietves pilnībā atbrīvot no ziemas putekļiem. Tīrīšanas darbi turpināsies visu sezonu.

Šopavasar smilšu savākšana gar ielu malām jau veikta gan Jēkabpils, gan Krustpils pusē. Smiltis savākjtas un aizvestas - Draudzības alejā, Brīvības ielā, Pormaļa ielā, Viestura, Jaunā, Nameja, Zaļā ielā, Rīgas, Palejas iela u.c.,” informēja speciāliste, norādot, ka līdz 8.aprīlim no pilsētas ielām bija izvestas jau 40 tonas smilšu.

Iedzīvotāji arī interesējās, kādi labiekārtošanas darbi paredzēti šogad Radžu ūdenskrātiuves galvenajā peldvietā.

Iveta Vārna informē, ka aprīlī, Lielajā Talkā, notiks atkritumu savākšana ap Radžu ūdenskrātuvi, trenažieru un atpūtas vietu pieguļošajās teritorijās.  Pirms peldsezonas uzsākšanas, Meža parka teritorijā, Sporta centrs ierīkos jaunus sporta laukumus. Notiks arī peldvietas sakopšanas darbi.

Iedzīvotājus interesē, kad tiks  salabotas bedres pilsētas ielās, jo, viņuprāt bedrīšu remonts faktiski nenotiekot. 

Atbildi sniedza Būvniecības nodaļas Ceļu būvinženieris Edgars Dobelis.

“Paveiktais janvārī, februārī, martā: Bedru remonts ar auksto asfaltu izmantojot nepilno tehnoloģiju Bebru, Jaunā, Viestura, Rīgas iela, Draudzības aleja, Mežrūpnieku, Zemgales, Nameja, A.Pormaļa, Kļavu, Rīgas, Palejas, Pļaviņu, Nākotnes, Viesītes, Aldaunas iela, Rēzeknes, Slimnīcas, Pils, Stacijas laukums, Kaļķu, Zvanītāju, Celtnieku, Auseklīša ielā. Brīvības, Rīgas, Daugavpils, Varoņu, Ventas, Neretas, Zīlānu, Madonas, Ārijas Elksnes ielā.

Aprīlī veikts bedru remonts Rīgas ielā, Ozolu ielā, Artilērijas ielā, Kazarmu ielā Oļu ielā, Rēzeknes ielā. Tiek veikta pilsētas grantēto ielu seguma planēšana, daudzviet ar seguma papildināšanu. Tiek veikta nomaļu uzauguma noņemšana un nomaļu līdzināšana. Nākamnedēļ tiks veikta bedrīšu aizpildīšana ar šķembām un bitumena emulsiju, izmantojot nepilno tehnoloģiju Brīvības, Daugavpils, Varoņu, Ventas, Neretas, Zīlānu, Madonas, Ārijas Elksnes ielās. Turpināsies bedru remonts arī Nameja, ielā, Draudzības alejā, Viestura ielā un citās maģistrālajās ielās.”

Ielu sakopšana un ielu bedrīšu remontdarbi pilsētā turpinās.

Foto:Inese Grišāne
Attēlā: Smilšu un ielas apauguma izvešana Nameja ielā.

Komentāri (0-2/2)

  • ju
    23.04.2019 18:46
    Šopavasar smilšu savākšana gar ielu malām jau veikta gan Jēkabpils, gan Krustpils pusē. Smiltis savākjtas un aizvestas - Draudzības alejā, Brīvības ielā, Pormaļa ielā, Viestura, Jaunā, Nameja, Zaļā ielā, Rīgas, Palejas iela u.c.,” informēja speciāliste, norādot, ka līdz 8.aprīlim no pilsētas ielām bija izvestas jau 40 tonas smilšu.
    Katru dienu staigaju pa Palejas ielu. Visas ceļu malas kā bija piedrazotas ar sāls/smilts/un tt..,ta neviens metrs netka notirits. No rītiem , kad bērnus ved uz dārziņu, stav putekļu makonis ko muūsu nākone elpo.
    Vārna paliek vārna.
  • A
    23.04.2019 12:09
    Kur to sasalīto smilti izber? Kuru stūri atkal piemēslo?

Atstājiet komentāru