2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Iedzīvotājs: Vai arī siltā laikā Jēkabpils siltumtīkli kurina ar pilnu jaudu?

Iedzīvotājs: Vai arī siltā laikā Jēkabpils siltumtīkli kurina ar pilnu jaudu?

Ar Radio1.lv sazinājās Andris no Nameja ielas mikrorajona un sacīja, ka šajā laikā kad ārā aiz loga dienā nereti ir +10 ... +14 grādi, dzīvoklī radiatori ir dažas dienas karsti, citas auksti. Viņš vēlējās noskaidrot vai arī salīdzinoši siltā laikā Jēkabpils siltumtīkli kurina ar pilnu jaudu, kas esot lieks enerģijas un līdzekļu patēriņš vai vispār nekurina, bet par apkuri tāpat jāmaksā un, kad varētu noslēgties šī apkures sezona?

Radio1.lv sazinājās ar SIA “Jēkabpils siltums” valdes priekšsēdētāju Aleksandru Karpenko. Viņš sacīja, ka ārgaisa temperatūras izmaiņas neietekmē siltumnesēja temperatūru, proti, vajadzīgais siltums daudzdzīvokļu māju apkurei tiek piegādāts nemainīgs visu sezonu, vienīgi siltā laikā tā nodrošināšanai tiek tērēts mazāk resursu. Aleksandrs Karpenko sacīja, ka viņa vadītais uzņēmums pagaidām apkuri nodrošina visiem klientiem. Viņš arī prognozēja, ka mānīgi agrais pavasaris var ievilkties, jo ir bijuši gadi, kad apkure turpinājusies līdz maija beigām. Taču par siltumenerģijas padeves pārtraukšanu dadzdzīvokļu mājām un citiem klientiem nelemj SIA “Jēkabpils siltums”, bet gan šo namu apsaimniekotājs pēc iedzīvotāju lūguma.

Radio1.lv sazinājās ar SIA “JK Namu pārvalde” sabiedrisko attiecību speciālisti Ivetu Skolnieci. Viņa informēja, ka saskaņā ar speciālistu teikto “apkuri atslēgs, ja vidējā gaisa temperatūra trīs diennaktis pēc kārtas būs augstāka par +8 grādiem.

SIA “JK Namu pārvalde” inženierkomunikāciju tehniķis Anatolijs Osipovs skaidro, ka centralizēti apkure Namu pārvaldes apsaimniekotajām mājām tiek atslēgta tādā gadījumā, ja vidējā gaisa temperatūra trīs diennaktis pēc kārtas ir augstāka par +8 grādiem.

Pēc ēku pārziņu un Avārijas dienesta sniegtās informācijas, jēkabpiliešu interese par apkures atslēgšanu aprīļa pirmajās nedēļās nav novērojama.”

Savukārt runājot par apkuri laikā, kad ārgaisa temperatūra pārsniedz +10 grādus, Iveta Skolniece atgādināja, ka SIA JK “Namu pārvalde” apsaimniekotajās mājās siltummezgli ir noregulēti tā, lai tad, ja āra gaisa temperatūra ir +12 grādi, apkure automātiski atslēdzas. Tātad, ja jūsu mājai ir pieslēgta apkure, bet radiatori ir auksti, tad āra temperatūra ir vismaz +12 grādi.

Iveta Skolniece norāda, ka situācijās, kad ir radusies kāda problēma, namu pārvaldes avārijas dienests klientu ērtībām ir sazvanāms 24 stundas diennaktī pa tālruņiem 65232402 un 29406016.

Atstājiet komentāru