2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Iedzīvotāji: Vai bijušais namu pārvaldes priekšnieks izvairījās no soda?

Iedzīvotāji: Vai bijušais namu pārvaldes priekšnieks izvairījās no soda?

Radio1.lv jau ziņoja, ka pagājušajā gadā Valsts kontrole konstatēja vairākus pārkāpumus SIA “JK Namu pārvalde” darbībā. Aizrādījumi tika izteikti gan par pārkāpumiem namu apsaimniekošanā pilsētā, gan arī par reprezentatīvajiem izdevumiem un dāsnajiem koplīgumiem ar darbiniekiem, tāpat arī par nepilnīga transporta izdevumu uzskaites sistēmu un citām neizdarībām.

Pagājušā gada pavasarī, saistībā ar šiem pārkāpumiem Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs izdeva rīkojumu ar kuru tika sodīts toreizējais namu pārvaldes priekšnieks Juris Kozuliņš, samazinot viņam algu par 15 %. Drīzi vien pēc šī soda, Juris Kozuliņš atstāja darbu namu pārvaldē un patlaban ieņem citu amatu. Viņš ir būvinspektors pašvaldības Būvvaldē. Daļa jēkabpiliešu uzskata, ka tādā veidā viņš izvairījies no soda un līdz ar to par pārkāpumiem namu pārvaldes darbā neviens neuzņēmās atbildību.

Preses konferencē sarunā ar Jēkabpils masu mediju pārstāvjiem Leonīds Salcevičs skaidroja, ka Kozuliņš ir sodījis pats sevi, aizejot uz krietni vien zemāk apmaksātu amatu. Leonīds Salcevičs neuzskata, ka Kozuliņš tādā veidā izvairījās no atbildības. Visticamāk, viņš vienkārši esot sapratis, ka nespēj vadīt lielu kolektīvu tā, kā to vajadzētu darīt. Tagad viņš strādā par tehnisko darbinieku jomā, kurā viņš ir augstas raudzes speciālists.

SIA “JK Namu pārvalde” mājaslapā publicētā informācija liecina, ka uzņēmuma valdes priekšsēdētāja vidējā mēnešalga bruto ir 2004 eiro, savukārt pašvaldības mājaslapā esošā informācija liecina, ka Būvvaldes būvinspektora vidējā mēnešalga bruto ir 1019 eiro. Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs žurnālistiem norādīja, ka arī pats uzņēmums no atbildības nav izbēdzis, jo pēc Valsts kontroles ieteikumiem ir uzlabota namu pārvaldes iekšējā darba organizācija un novērsti visi atklātie pārkāpumi.

Atstājiet komentāru