2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Kraps un Sirmovičs: Mazliet jāpaciešas, Pasta ielas rekonstrukcija sāksies nākamā gada pavasarī

Kraps un Sirmovičs: Mazliet jāpaciešas, Pasta ielas rekonstrukcija sāksies nākamā gada pavasarī

Valsts svētku priekšvakarā Jēkabpilī, Pasta ielā pie aizsargbarjeras, kas nororbežo ielas braucamo daļu un ietvi, parādījās uzraksts ar pārmetumu Jēkabpils domei, kas gadiem ilgi nav atrisinājusi jautājumu ar lietus notekūdeņu kanalizācijas izbūvi, bet tā vietā uzlikusi barjeru, kas no apšļakstīšanas gājējus nepasargā un aicinājumu autovadītājiem braukt lēnāk, lai neveidotos šļakatas.

Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils domes Pilsētsaimniecības departamenta direktoru Raiti Sirmoviču un lūdza komentēt situāciju. Viņa atbilde bija lakoniska, ka visas ar lietus notekūdeņiem saistītās problēmas tiks atrisinātas veicot Pasta ielas rekonstrukciju, kas sāksies nākamā gada pavasarī.

Savukārt Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Kraps skaidroj, ka jau šovasar bija ieplānota Pasta ielas rekonstrukcija, taču ne pašvaldības vainas dēļ darbi nesākās. Kavējušies Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekti. Tikai pirms dažām nedēļā pašvaldība saņēmusi uzaicinājumu iesniegt projektu, kas esot izdarīts. Tā izvērtēšana noritēšot trīs mēnešus. Jau esot veikts šo darbu iepirkums, kurā uzvarējusi viena no lielākajām ceļu būves kompānijām Latvijā SIA ABC. Aivars Kraps sacīja, ka šo projektu paredzēts īstenot divu gadu laikā, taču viņš cerot, ka visus lielākos darbus izdosies paveikt jau nākamgad. Pasta ielas rekonstrukcija varētu sākties marta beigās vai aprīļa sākumā. Projekta izmaksas ir aptuveni 3,6 miljoni eiro . Jēkabpils domes rīcībā neesot tik lielas naudas, lai Pasta ielu tā būtu varējusi rekonstruēt bez Eiropas naudām. Pēc rekonstrukcijas uz ielas peļķes vairs neveidošoties. Iedzīvotājiem esot vēl tikai mazliet jāpaciešas.

Jau ziņots, ka notiks ne tikai Pasta ielas rekonstrukcija, bet arī posmā no Brīvības ielas līdz Andreja Pormaļa ielai remontēs Zaļo ielu, Jēkaba ielu, Akmeņu ielu, Katoļu ielu un Viestura ielu.

Attēlā: Uzraksts, kas valsts svētku priekšvakarā parādījās Pasta ielā pie barjeras, kurai būtu jāpasargā gājēji no pa peļķēm garām braucošo automašīnu radītajām šļakatām.

Komentāri (0-5/5)

  • ACB
    02.07.2018 18:33
    Jau esot veikts šo darbu iepirkums, kurā uzvarējusi viena no lielākajām ceļu būves kompānijām Latvijā SIA ABC.
    Vipār jau ceļu būves kompāniju sauc SIA "ACB"!! Vai tiešām nevar rakstu pareizi uzrakstīt?
  • Sarmīte.
    02.07.2018 18:33
    Es uzliku šo AICINĀJUMU.Un ja Sirmovičam,Krapam un SAlcevičam nav LAIKA, IEINTERESĒTĪBAS un SAPRATNES,tad es PAR SAVU NAUDU nopirkšu saimniecības plēvi un pirmdien ietīšu DURŠLĀGU plēvē.Tas ir ATRISINĀJUMS ! Jo man kauns par šo bezsaimnieciskumu .
  • Ļeoņīds
    02.07.2018 18:33
    Nākmgad veļēšanas, sāksjim kaut kjo labjot ab tjo laiku
  • Pasta ielas Vera
    02.07.2018 18:33
    Tas ir pat ļoti labi, ka sāks pavasarī, jo būtu stulbi tagad, ziemas sākumā izrakņāt ielas, jo tāpat nāktos darbus pārtraukt sala dēl.
  • Pagaidu risinājums
    02.07.2018 18:33
    Būtu paņēmuši ar parasto plēvi apklājuši šo caurumaino barjeru, un vismaz līdz viduklim neviens netiktu apšļakstināts. Bēdīgi ir tas, ka neviens no tās baltās mājas nav pat aizdomājies par šo problēmu, jo visi pārvietojas glaunās mašīnās.

Atstājiet komentāru