2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Pārdevēja: Auto ķibele vai kurš no mums ir lielāks briesmonis?

Pārdevēja: Auto ķibele vai kurš no mums ir lielāks briesmonis?

Pagājušās nedēļas nogalē, piktdien facebook.com sadaļā Andele Jēkabpilī parādījās kādas sievietes publicēts ieraksts ar fotoattēliem, kas vēstīja par problēmām, kas viņai radušās novietojot automašīnu stāvlaukumā pie veikala Jēkabpilī, Krustpils ielā 3.

Sieviete vēstīja, ka šeit viņai it kā veikala pārdevēja brīdinājusi nenovietot auto, jo stāvlaukums ir veikala privātīpašums un paredzēts tikai veikala klientiem. Tā kā viņa nav ņēmusi vērā brīdinājumu viņai esot sadurta automašīnas riepa un pie priekšējā stikla novietots akmens ar zīmīti, ka nākamajā reizē tikšot izsits stikls. Tāpat arī saņemti draudi, ka tiks pārdurtas visas auto riepas. Sieviete savā publikācijā facebook.com brīdināja jēkabpiliešus neatstāt savu auto šī veikala stāvlaukumā. Radio1.lv publicēja šo ziņu, taču tā kā publikācijas autore atteicās sadarboties un nevēlējās publicitāti, kā arī nebija gatava sniegt plašāku informāciju par notikušo, ziņa dažas stundas pēc publicēšanas, tika izņemta. Tāpat arī tā pazuda no facebook.com. Autore savu brīdinājumu, ar kuru tālāk bija dalījušies vairak nekā simts cilvēku un vēl vairāki desmiti komentējuši, dzēsa.

Svētdien portāla Radio1.lv redakcija saņēma vēstuli no minētajos notikumos iesaistītās pārdevējas, kura, ņemot vērā publisko ažiotāžu, detalizēti izskaidro notikušo. Publicējam viņas atsūtīto vēstuli.

“Labdien!

Es esmu Inta Valte. Pēdējās divās dienās esmu kļuvusi populāra, jo kāda sieviete ir,, smagi cietusi” no manām,, zvērībām”, (vismaz viņa tā uzskata). Savu izmisumu viņa ir paudusi soctīklos un lielākā daļa sabiedrības savos komentāros ir gatavi mani ,,nolinčot”, izsist logus veikalm, kur es strādāju, nodot policijai utt. Man nepārtraukti zvana telefons, jo visi grib zināt “patiesību”.

Lai viņa pieņem manu publisku atvainošanos, bet tikai tajā gadījumā, ja viņa uzņemas atbidību par saviem vārdiem. Gan Radio 1 mājas lapā , gan facebook ir parādījies raksts “Andele Jēkabpilī”, kur ir foto ar veikala ēku Krustpils ielā 3, un tai blakus novietotu auto. Es no savas puses sniegšu “citādu” notikušā versiju.

“Brauc laimīga autoīpašniece Jēkabpilī pa Madonas ielu, kad pēkšņi sāk niķoties viņas spēkrats, bet tepat blakus, Stacijas laukumā autoserviss. Neticama veiksme? Jūs tā domājat? Tās ir lamatas! Sieviete piebrauc tuvāk, un blakus servisam pamana elektropreču veikalu, viņa ar savu topogrāfisko skatienu novērtē, ka abām ēkām ir kopēja autostāvvieta (tie 20m pa vidu nav rādītājs) un drošs paliek nedrošs, novieto auto tieši pie elektropreču veikala durvīm, jo kurš gan bojātu auto novieto pie servisa? Sieviešu loģika!( varbūt blondīne). Bet viņa vēl nezina, ka elektropreču veikalā strādā “psihiski nelīdzsvarota” (traka) pārdevēja, kura metas ar akmeņiem uz veikala sttāvvietā “īslaicīgi“ novietotām, nelaimē nonākušām automašīnām un atstāj autiņus bez riepām. Tūlīt pat, tā arī notiek, “trakā“ pārdevēja nolaiž riepu un draud atstāt arī bez pārējām.

Pieklājīgā un apzinīgā auto īpašniece samulst, taču neinformē ,,attiecīgās instances“ par vardarbību. Tā bija viņas kļūda. Tepat taču serviss. Visas auto vainas tiek novērstas.

Stāsts ar to nebeidzas. Pēc dažām dienām tā pati auto īpašniece ar to pašu tehnisku problēmu nomocīto auto, atkal brauc pa Madona ielu Jēkabpilī. Un kā Jūs domājat, kas notika? Spēkrats atkal ņiķojas. Tālāk? Tas pats scenārijs, elektropreču veikala stāvvieta, “traka” pārdevēja, akmens vējstiklā ar vēstījumu auto īpašniekam un nākamajām paaudzēm, samulsusi, pilnīgi ,,nepamatoti” pazemota autoīpašniece. Un atkal sievietes kristāldzidrā sirdsapziņa neļāva ziņot par vardarbību “attiecīgajājām instancēm”.

Bet tagad viss mainīsies (trīs lietas, labas lietas), un nu jau skarbā autoīpašniece ir apņēmības pilna jau trešo reizi doties pa Madonas ielu Jēkabpilī (varbūt tā iela nolādēta?), un kad niķīgais auto atkal ieņems savu vietu, kur gan citur, ja ne pie elektropreču veikala, tad gan ,, psihiski nelīdzsvarotā “pārdevēja, pēc kārtējās vardarbības tiks nodota “attiecīgajām instancēm”. Tainība taču vienmēr uzvar. Cieta šī sieviete pārinodarījumu vismaz divus mēnešus, tad pēkšņi nolēma izkaratīt sirdi soc.tīklos, bet doma vēleiz apmeklēt elektopreču veikala auto stāvvietu (Jūs izlasījāt pareizi, nevis veikalu, bet tieši stāvvietu), viņu nav atstājusi, viņai taču ir likumīgas tiesības un aizlieguma zīmes arī nav, lieku savu autiņu uz nebēdu, kur gribu un kā gribu un, cik ilgi gribu. Ir milzīgs stacijas laukums blakus, bet nē, nu dikti mīļa šī vietiņa un galvenais serviss tur pat blakus, ja kas atgadās pāris dienu laikā, kamēr es patusēju un autiņš te viens pats mētājās nepieskatīts”.

Tā protams ir mana parodija par notikušo. Šis stāsts būtu smieklīgs, ja nebūtu tik skumjš, un “cietusī” persona nebūt nav tik trausla un neaizsargāta. Nenoliedzu,man ļoti labi zināma šī situācija un es nenoliedzu savu dalību šajos notikumos.

Cienījamā raksta autore ir nedaudz samelojusies un uzrakstījusi citas personas vārdā. Šis konfliktiņš mums jau sākās vasaras beigās, kad kāds pamanījās ilgsoši un regulāri atstāt savu autiņu pie pašām veikala durvīm uz visu dienu vai pat divām. Kādā vasaras rītā, ierodoties uz darbu es pamanīju, “pazīstamo” autiņu (tieši tas, kurš uz autores foto), kurš tieši tobrīd ,,parkojās” veikala stāvlaukumā.

Autovadītājs izrādījās simpātisks, stalts jauneklis. Es, protams , viņu uzrunāju. Saruna bija īsa. Es - “nenovietojiet savu autiņu šeit uz visu dienu”. Viņš - “a kur tas rakstīts, samaksā 30 EUR un pasūti zīmi”. Es - ,, tīri cilvēciski, bez zīmes nevar?”. Viņš - ,,nevar, nopērc zīmi”. Noklikšķināja viņš auto signalizācijas pogu, un devās uz citu auto. Es tikai paspēju novēlēt viņam “jauku dienu” - man par nožēlu, tie bija necenzēti vārdi, un aizbrauca staltais jauneklis nezināmā virzienā. No tā arī autores secinājums par manu psihi. Bet nedomāju , ka kāds cits manā vietā paspiestu šim jauneklim roku un ievietotu pateicību vietējā avīzē. Kopš tās reizes netiku viņu manījusi. Jāatzīst, ka pēc kāda laiciņa auto tika pārvietots uz servisa stāvlaukumu.

Tās tas turpinājās. Tendence atstāt savu tehnisko kļūmju nomocīto autiņu tam nepiemērotā vietā, laiku no laika atkārtojās, vismaz pie paša sliekšaņa vairs neatstāja. Es tam vairs nepievērsu uzmanību, līdz iestājoties ziemai ar bāgātīgu sniega segu, kad autostāvvietas kļūst arvien šaurākas, sapratu, ka ir jāpasūta tā nelaimīgā zīme, kurā norādīts kam tad paredzēta šī auto stāvvieta (es gan neticu, ka tas varētu kaut ko mainīt), jo lielākā sabiedrības daļa uzskata - “kas nav aizliegts, tas ir atļauts”.

Sazinājos ar AS “Reklāmas un Zīmogu fabrika”, Jēkabpilī , Brīvības 104. Tur divas atsaucīgas darbinieces Signe Lazdiņa un Ineta Burova palīdzēja man izstrādāt zīmes dizainu. Un Jūs neticēsiet, kas notika. Burtiski otrajā dienā pēc pasūtījuma veikšanas, kad zīme bija tikai tapšanas stadijā, facebook parādās raksts, kurā tieku apvainota ,,zvērībās” pret likumīgi novietotu auto veikala stāvlaumumā, kur nav brīdinājuma zīmes, ka stāvvieta paredzēta tikai veikala klientiem. Informācijas noplūde? Runa nav par to, ka kādam šeit trūkst vietas, runa ir par attieksmi. Auto novietojam kur gribam un kā gribam – zīmes taču nav, ielu šķērsojam, kaut zem auto riteņiem, bet , galvenais, pa gājēju pāreju, utt. Mums ir ļoti daudz tiesību, kuras mēs labi zinām, bet kā ar pienākumiem? Varbūt tam staltajam jauneklim taisnība, samaksā un izbaudi savu tēriņu?

Cienījamie Jēkabpils iedzīvotāji un viesi, droši brauciet uz auto stāvlaukumu pie elektropreču veikala Jēkabpilī, Krustpils ielā 3. Varat tur likt savus autiņus, kur gribat un kā gribat un, galvenais, cik ilgi gribat. Nekādas aizlieguma zīmes tur pagaidām nav, pat ja tā tur parādīsies, vai tad Jūs tas apturēs? Atceraties, ka tas ir likumīgi un ,, ļaundaris”, kurš apšaubīs Jūsu likumīgās tiesības tiks nodots “attiecīgajām instancēm”. Bez riepām neatstāšu (jo es nemāku tās nomontēt ). Ja kas, man mājās pagalmā arī ir daudz vietas, tur arī nav aizlieguma zīmes. Bet, ja atklāti un nopietni, tad es savu auto neriskēju ilgstoši atstāt ne šajā , ne citās tam neparedzētās vietās. Saudzējiet savu īpašumu, nesagādājiet problēmas ne sev, ne citiem.

No visas šīs jezgas, rodas filozofisks jautājums, kurš tad no mums ir lielāks briesmonis, es - kas, mēģina aizstāvēt savu teritoriju, vai tas, kurš nelūgts šeit ierodas un diktē savus noteikumus?"

 

Komentāri (0-10/34)

  • Juris
    02.07.2018 18:33
    Autore:
    Cienījamais . illuminati no metropoles, Jūsu ideja par trim ,,šrotā ', 'nopirktiem auto , fantastiska, bet Jūs sekli domājat .,, Gaļas pārstrādes magnāts" var atļauties arī jaunus auto un ne tikai trīs. A4 lapu , Jūs varat pielikt pie sava dzīvokļa durvīm, bet , praksē eksistē pašvaldības izdoti noteikumi par zīmju izvietošanu. Vietējie tiešām ir apķērīgāki, viņi saprot ko dara.

    Par zìmju izvietošanu-ko tad nelikàt zìmi??? Runà un draud tik
  • illuminati
    02.07.2018 18:33
    Vietējie jau sapratuši kurš suns kož un kurš tikai rej :)
  • illuminati
    02.07.2018 18:33
    Šaubos vai magnāts ar mierīgu sirdi noskatīsies kā trīs vai vairākus jaunus auto atstāj bed gaisa riepās, bez riepām vai bez stikliem. Šroti ir ir fun :lol: . Tad varbūt arī Jūsu fantāzija izdomās jaunus, inovatīvus izrēķināšanās veidus :lol:
  • Tantei
    02.07.2018 18:33
    Kas vainiigs,tas bailiigs
  • Autore
    02.07.2018 18:33
    Cienījamais . illuminati no metropoles, Jūsu ideja par trim ,,šrotā ', 'nopirktiem auto , fantastiska, bet Jūs sekli domājat .,, Gaļas pārstrādes magnāts" var atļauties arī jaunus auto un ne tikai trīs. A4 lapu , Jūs varat pielikt pie sava dzīvokļa durvīm, bet , praksē eksistē pašvaldības izdoti noteikumi par zīmju izvietošanu. Vietējie tiešām ir apķērīgāki, viņi saprot ko dara.
  • Autore
    02.07.2018 18:33
    Varbūt Jums, INGA, to zīmīti vējstiklā atstāja kāds atraidīts pielūdzējs, dāma Jūs,, efektīga ", spriežot pēc bildītēm facebook. Policijas uzmanību gribat pievērst ar savu šarmu ? Faktu būs pamaz. Jūs ,INGA BARGA nekad neesat dzirdējusi brīdinājumu ,, neatstājiet savas mantas nepieskatītas?". Redziet, nu , atklājas ar vien jauni fakti. Nu jau Jūs abi ar savu priekšnieku esat ievākušies veikala stāvlaukumā , bet nez kāpēc ,zemiska esmu es. Saaiciniet vēl draugus un radus. Paldies, par veiksmes vēlējumu. Pēc iepazīšanos ar Jums man tā ļoti noderēs. Par manu miegu neuztraucaties , viņš ir ideāls. Priekšniekam nododiet sirsnīgus sveicienus, bet ar padzīvojušiem cilvēkiem ,lai nekonfliktē. Pati saprotiet, ja nu pēkšņi insults , infarkts , paralīze. Mocīs taču sirdsapziņa pēc tam. Plāksni ar uzrakstu pasūtīju. varu Jums to personīgi un svinīgi pasniegt.
  • Autore
    02.07.2018 18:33
    No Jūsu vārdiem uzrakstīts pareizi. Jūs INGA BARGA četrus mēnešus regulāri novietojat sava darba devēja autotransportu ,gan diennakts gaišajā, gan diennakts tumšajā laikā ,vietā , kuru uzskatāt par servisa stāvlaukumu, Stāvlaukums nav marķēts , nav nožogots, nav apsargāts. Šajā laika posmā, Jūs konstatējat divas noziedzīgas epizodes vērstas attiecībā pret Jums uzticēto autotransportu. Viena no tām- mehānisks bojājums ( no riepas izlaists gaiss) , otrs -auto vējstiklā ielikts akmens ar draudu vēstuli.Augstāk minētajā noziegumā Jūs vainojat -elektropreču veikala pārdevēju. Ar iesniegumu Jūs vērsīsieties Valsts policijā par materiālās un morālās kompensācijas piedziņu darba devēja labā par nodarītajiem zaudējumiem. Jūsu rīcībā ir divi neapstrīdami un pārdevējas vainu pastiprinoši pierādījumi. Viens no tiem - fotogrāfija kurā redzama elektropreču veikala fasāde ar izkārtni , otrs- Audi markas automašīna ar akmeni un zīmīti vējstiklā.
  • illuminati
    02.07.2018 18:33
    Ideja! Aizvainotā jaunekļa vietā ES nopirktu "šrotā" auto, NĒ labāk TRĪS auto un novietotu uz pusgadu :D Popularitāte un adrenalīns netrūktu ne pārdevējai ne jauneklim. Kam patīk tāda ideja? :D
  • illuminati
    02.07.2018 18:33
    Ja esi iebraucis laukos tad ievēro nerakstītos lauku likumus :lol:
  • Deep web
    02.07.2018 18:33
    Kaut man Jūsu problēmas :lol:

Atstājiet komentāru