2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Iedzīvotāja: Ko darīt, ja kāpņu telpu nakšņošanai izmanto bezpajumtnieks?

Iedzīvotāja: Ko darīt, ja kāpņu telpu nakšņošanai izmanto bezpajumtnieks?

Ar portālu Radio1.lv sazinājās jēkabpiliete no Draudzības alejas, kas pirmdien agri no rīta ejot uz darbu, konstatēja, ka kāpņu telpā guļ bezpajumtnieks.

“Kā ierasts agri no rīta devos uz darbu. Izejot no dzīvokļa, nāsīs iesitās asa, nepatīkama smaka. Ar acīm meklēju tās avotu, līdz atradu kāpņu telpā aiz stūra gulošu bezpajumtnieku. No viņa netīrā apģērba un nemazgātās miesas kāpņu telpā smirdēja trakāk kā tualetē. Biju neizpratnē, ko darīt šādā situācijā? Modināt, dzīt laukā, riskējot, ka gulošais var izrādīties agresīvs? Zvanīt policijai? Jautājums, kurai – valsts vai pašvaldības? Katrā ziņā šāds rīta “pārsteigums” bija ļoti nepatīkams, vēljovairāk, ka to varēja atklāt arī kāds bērns un nobīties ne pa jokam,” raksta jēkabpiliete.

Sazinājāmies ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības policijas priekšnieku Induli Surkuli.

“Šādos gadījumos ir jāzvana policijai. Nav svarīgi vai valsts vai pašvaldības. Svarīgi ir ziņot par bezpajumtnieku, kas savai naktsmītnei izmanto kāpņu telpu. Jēkabpils pilsētas pašvaldības policijai var zvanīt arī ārpus darba laika, jo stacionārais tālrunis ir pāradresēts uz policistu mobilajiem tālruņiem,” saka Indulis Surkulis.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības policiju var sazvanīt pa tālruņiem - 65283631 vai 65231383.

Jāpiebilst, ka Jēkabpilī nav atskurbtuves, kur nogādāt personas alkohola reibumā, taču ir patversme, kurā, ievērojot tās noteikumus, bezpajumtnieki var sev iegūt naktsmītni.

Aculiecinieces foto

Komentāri (0-1/1)

  • jēkabpilietis
    02.07.2018 18:33
    Zvanot pašvaldības policijai ārpus darba laika,zvani tiks pāredresēti Valsts policijai! Ja nemaldos pašvaldības policijas darba laiks ir darba dienās no 08:00-17:00

Atstājiet komentāru