2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Autovadītājs: Stāvlaukumā pie Jēkabpils slimnīcas peļķes neaiztek kanalizācijā, bet stāv kamēr izžūst (FOTO)(PAPILDINĀTS)

Autovadītājs: Stāvlaukumā pie Jēkabpils slimnīcas peļķes neaiztek kanalizācijā, bet stāv kamēr izžūst (FOTO)(PAPILDINĀTS)

(Papildināts ar atbildi no Jēkabpils pilsētas pašvaldības, pievienota 4.rindkopa)

Portāls Radio1.lv saņema vēstuli no jēkabpilieša Gundara, kurš raksta, ka pēc lietavām stāvlaukums pie Jēkabpils reģionālās slimnīcas mirkst ūdenī un nav izbrienams bez gumijas zābakiem. Viņš arī atsūtījis

Lūk, vēstule: “Pie Jēkabpils reģionālās slimnīcas, kad nolīst lietus, peļķes automašīnu stāvlaukumā ir vairākas dienas, tur pat nevar normāli mašīnu atstāt stāvlaukumā bez gumijas zābakiem. Izskatās, ka kanalizācija vispār nedarbojas, ūdens nevis aiztek pa kanalizāciju, bet vienkārši žūst vairākas dienas līdz kamēr pavisam izžūst! Fotogrāfijas tika uzņemtas no rīta, pēc tam slimnīcai braucu garām pēcpusdienā, peļķes bija vēl joprojām tādos pašos apmēros kā no rīta.”

Jēkabpilieša uzdoto jautājumu par situāciju pie Jēkabpils reģionālās slimnīcas, kuras pakalpojumus izmanto ne tikai jēkabpilieši, bet arī iedzīvotāji no plašās apkārtnes, uzdevām Jēkabpils domes atbildīgajiem dienestiem. Atbildi saņēmām pusotras nedēļas laikā.

"Remontdarbu gaitā stāvlaukumā pie slimnīcas nav izbūvēti lietus ūdens kanalizācijas tīkli. Tur ir tikai iesūcināšanas akas, kas jau ir aizsērējušas un, neveiksmīga tehniskā risinājuma pēc, nav iztīrāmas. Diemžēl, neveicot kapitālus pārbūves darbus, ūdens peļķes pēc lietavām ir neizbēgamas un veidosies arī turpmāk," informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības Transporta tīklu inženieris Alberts Barkāns.

.Jau ziņots, ka pirms septiņiem gadiem, 2009.gadā pie Jēkabpils reģionālās slimnīcas notika remontdarbi, kuru laikā tika atjaunots un paplašināts patlaban lietusūdens peļķās grimstošais stāvlaukums. Projekta mērķis bija uzlabot satiksmes drošību Jēkabpils pilsētā pie Jēkabpils rajona centrālās slimnīcas, poliklīnikas, Jēkabpils pilsētas stadiona un pilsētas kapiem. ERAF līdzfinansētā projekta „Satiksmes uzlabošana pie Jēkabpils rajona centrālās slimnīcas un poliklīnikas” ietvaros tika rekonstruēti A. Pormaļa, Stadiona un Kapu ielu posmi. Projekts paredzēja A. Pormaļa ielas ass pārveidošanu, ielas seguma nomaiņu, gājēju ietves izbūvi A. Pormaļa ielas abās malās un Kapu ielā, kā arī gājēju pāreju izveidi. Tāpat paredzēja esošās autobusa pieturas, kas atrodas starp poliklīniku un slimnīcu, demontāžu un jaunas izbūvi vietā, kas tehniskajā projektā atzīta par satiksmei drošāku un optimālāku. Tika ierīkota plaša iebrauktuve Neatliekamās medicīniskās palīdzības transportam, nodrošinot ērtu piekļūšanu slimnīcas uzņemšanas nodaļai. Apmeklētāju un personāla komfortam un vajadzībām, kā arī lai pilnībā realizētu tehniskajā dokumentācijā paredzētos darbus, pie Jēkabpils rajona centrālās slimnīcas par pašvaldības līdzekļiem tika izveidots automašīnu stāvlaukums. Projekta rezultātā būtiski uzlabojās satiksmes drošība, ielu caurlaides spēja, gājēju, sabiedriskā transporta un autovadītāju drošība un komforts. Projekta kopējās izmaksas 2009.gadā bija 142 324 Ls, no tiem ERAF - 120 975 Ls, valsts budžeta dotācija 8 540 pašvaldības līdzfinansējums – 12 809 Ls.

Komentāri (0-5/5)

  • aldis
    02.07.2018 18:33
    Ļoti saimnieciski iztērēta nauda...
    šos laukumus taisīja aptuveni pirms 6 gadiem, tas nozīmē, ka tur šobrīd (pēc 2 gadi) būtu jāveic tikai dilumkārtas nomaiņa, nofrēzēšana un jaunas uzlikšana. Bet ja pašvaldība pacenstos samaksāt dažus centus par šuvju aizliešanu laicigi, kuras tur šobrīd ir atvērušās, tad dilumkārtu varbūt varētu mainīt vēl vēlāk, bet pateicoties pašvaldības saimnieciskumam, iela un laukumi, kuri varētu kalpot vēl vismaz 20 gadi, šobrīd jau ir jāpārtaisa.
    Bet ūdens novadīšana ar iesūcināšanas metodi ielas/laukuma nesošajās kārtās, vispār neiztur kritiku...
  • Gundars
    02.07.2018 18:33
    Tu tad jāveic kapitāli pārbūves darbi, citādi tās peļķes tur stāvēs gadiem!
  • Paparde
    02.07.2018 18:33
    Pēdējā rindkopa rakstā pilnīgi bezjēdzīga un lieka... Uzskaitīti labie darbi, lai nav jārunā par kļūmēm un to labošanu.
  • Zinītis
    02.07.2018 18:33
    Tas pats sagaida Bebru rajonu, kuru tagad par 2 miljoniem renovē
  • Patriots
    02.07.2018 18:33
    Absurds tagad tautai jasadzivo ar kada neveiksminieka padarito jo vins nebij paredzejis kur udenim likties. Sviests kkads.

Atstājiet komentāru