2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpilietis: Kurš ir blēdis un kurš melo? (PAPILDINĀTS)

Jēkabpilietis: Kurš ir blēdis un kurš melo? (PAPILDINĀTS)

(Pievienota pēdējā rindkopa)

Portāla Radio1.lv redakcija saņēma vēstuli, ko rakstījis jēkabpilietis Juris Plaudis. Tajā viņš pauž sašutumu par jauno kārtību, kādā aprēķina maksu par karsto ūdeni vasaras mēnešos. Viņš norāda, ka anketās, ko māju iemītnieki saņēma pavasarī bija jautājums par norēķinu kārtību, nevis par maksas aprēķināšanas kārtību. Šāda jautājuma anketās nebijis. Radio1.lv jau rakstīja, ka šīs anketas maju iemītniekiem nebija saprotams un arī pēc SIA "JK namu pārvalde" sniegtā skaidrojuma presē, tajā skaitā arī portālā Radio1.lv, lielāku skaidrību neieviesa.

Publicējam saņemto vēstuli:

"Gan drukātajos gan elektroniskajos vietējos mēdijos parādās atbildīgo amatpersonu apgalvojumi, ka vairums daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāju esot izvēlējušies dažu Domes gudrinieku lobēto apmaksu par (ne)piegādāto karsto ūdeni proporcionāli dzīvokļa platības kvadrātmetiem. Aptaujas anketā, kuru iedzīvotāji aizpildīja, ne ar vienu vārdu nebija pieminēts šis jaunais aprēķina veids. Iedzīvotājiem bija jāizvēlas tikai norēķina kārtība – vai nu veikt maksājumu pa taisno pakalpojumu sniedzējam vai namu apsaimniekotājam (šajā gadījumā Jēkabpils Namu pārvaldei), kurš pēc tam attiecīgi norēķinās ar pakalpojumu sniedzējiem. Acīmredzot, vairums iedzīvotāju izvēlējās pirmo variantu – maksāt pa taisno pakalpojumu sniedzējam. Brīnumaini, bet kā izrādās, tas automātiski nozīmē, ka iedzīvotāji ir akceptējuši arī šo jaunu aprēķina veidu. Vai mums katram jābūt ekstrasensam vai gaišreģim, kurš lasa starp rindām? Tad kura amatpersona tagad blēdās? Vai Kozuliņa kungs pats pēc sava prāta izveidojis tādu iedzīvotāju aptaujas anketu vai pēc norādījumiem „no augšas”?

Un vispār par šo dzīvokļa platības iekļaušanu karstā ūdens patēriņa aprēķinā. Vai izlietotais karstā ūdens daudzums ir precīzi nenosakāms? Nē. Tas ir precīzi nomērāms ar ūdens skaitītāju. Vai šie skaitītāji ir kaut kas kosmiski ekskluzīvs jeb dārgs? Nē. Vai MK noteikumi nenosaka kārtību un rīcību, kāda seko attiecībā uz tiem, kuri neuzrāda skaitītāja rādījumu? Nosaka. Tad kur ir problēma? Ja atbildīgās amatpersonas netiek galā ar saviem pienākumiem, tad problēma ir nevis pienākumos, bet amatpersonās. Labi, MK noteikumos kaut kādu iemeslu dēļ ir iekļauts punkts par iespēju izvelēties noteikt apmaksu par karsto ūdeni atbilstoši dzīvokļa platības kvadrātmetriem. Bet! Cik saprotu, tad karstā ūdens skaitītāji iedzīvotājiem ir uzstādīti. Tad kāpēc mūsu amatpersonas tik ļoti vēlas vienkāršo variantu? Acīmredzot, tāpēc, ka nav gatavas vai ir nespējīgas veikt savus pienākumus. Kas Jums (cienījamās amatpersonas) liek domāt, ka parādnieki, kuri līdz šim ignorēja prasību katra mēnešā sākumā informēt apsaimniekotāju par skaitītāja rādījumu un pēc tam apmaksāt piestādīto rēķinu, tagad mainīs savus paradumus? Jebšu tomēr pamatā ir kāds ne īpaši sarežģīts matemātisks un psiholoģisks aprēķins? Tie, kuri godprātīgi apmaksāja piestādītos rēķinus līdz šim, turpmāk tikpat godprātīgi maksās, tikai pēc dzīvokļu platības aprēķinātās summas būs... lielākas. It īpaši tiem, kuri Jēkabpils Siltuma nekvalitatīvo pakalpojumu neizmanto. Goguļa kungs minēja, ka, redz, viņi tur esot parēķinājuši... nu nekas jau īpaši tajās summās nemainīšoties. Ja nemainīsies, tad maksātāji turpinās maksāt tās summas, kuras īpaši nemainīsies, nemaksātāji – nemaksāt. Un labums Jēkabpils Siltumam no tā nekāds. Tad kāpēc viss šis cirks? Kurš ir blēdis un kurš melo?

Cik ilgi man, kam nekad nav bijis neviens nenomaksāts rēķins, būs jāpiecieš Jēkabpils amatpersonu cūcība izgudrojot aizvien jaunus veidus kā likt man samaksāt svešus rēķinus un parādus?


Ar cieņu,
Juris Plaudis
Jēkabpilī, Draudzības Alejā 10-25"

Vēstulē uzdotos jautājumus, uzdevām atbildīgajām pašvaldības amatpersonām. Atbildi un skaidrojumu pagaidām nesaņēmām.Taču saņēmām ziņu, ka pēc šīs vēstules publikācijas Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs pirmdien, 13.jūnijā sasaucis SIA “Jēkabpils siltums” un SIA “JK Namu pārvalde” pārstāvju un citu atbildīgo amatpersonu sanāksmi, kurā vēlreiz tiks pārrunāts jautājums par maksas aprēķināšanu par karsto ūdeni vasarā Jēkabpilī.Leonīds Salcevičs norāda, ka šis jautājums izraisījis lielu neapmierinātību iedzīvotājos, arī pašvaldība ir saņēmusi sūdzības, tāpēc tas ir vēlreiz jāpārskata. Pēc tam par sanāksmē lemto paredzēts sasaukt preses konferenci, lai caur vietējiem medijiem informētu pilsētas iedzīvotājus.

 

Saistītas ziņas: SIA "JK namu pārvalde" skaidro, kā jēkabpiliešiem aizpildīt aptaujas anketas

                   SIA "JK Namu pārvalde" apkopojusi iedzīvotāju anketēšanas rezultātus

                  Kā vērtējat SIA “JK namu pārvalde” darbu?

Komentāri (0-10/12)

  • Juris
    02.07.2018 18:33
    Nu jau drīz būs pagājuši divi mēneši kopš nav notikusi mēra solītā preses konference. Var jau saprast - vasara pilnā plaukumā, gan jau deputātiem un izpilddirektoram arī prātā delfīni, palmas un meitenes... Un tad vēl pilsētas svētki, operas svētki, jāiemēģina jaunais čļenovozs... Īstenībā, nevar saprast, vai tiek iemidzināta modrība, jeb, vienkārši, nav ko teikt. Jūnija rēķins atnāca vecajā stilā. Ik pa laikam "Daugaviņā" parādās kāda iedzīvotāju vēstule ar "n" parakstiem. Pēdējā avīzītē kāda anonīma pensionāre pauda sašutumu. Atbilde? Nu tāda ... nekāda. Būšot jaunas aptaujas, šie tur sēdēšot un štukošot, pieaicināšot pat pensionāru pārstāvjus...
    Bet, velns parāvis! Beidziet piesegties ar MK noteikumiem kā ar vīģes lapu. Vienalga lien ārā āža kāja - vēlēšanās izsprukt uz maksātāju rēķina. Tie paši MK noteikumi skaidri un gaiši deklarē, kā jārīkojas, ja kāds neziņo skaitītāja rādījumus. Nu kur ir problēma?
  • Juris
    02.07.2018 18:32
    Aha, tad kaut kas tomēr ir sakustējies. Paldies radio1 un, īpaši, Sandrai. Cerēsim, ka nebūs kārtējais ķeksītis un atrakstīšanās. Būtu laiks dažām amatpersonām saprast, ka kolhozu laiks ir beidzies vairāk kā divdesmit gadus atpakaļ. Un ja kāds vēl ir iestrēdzis domāšanā, tad, visticamāk, viņš neatbilst savam amatam.
  • Juris
    02.07.2018 18:32
    Normālu atbildi no šiem nevar dabūt, jo viņi ir pieraduši, ka cilvēki cepjas savā ķēķī vai anonīmi internetā. Ja arī kāds pajautās un pat būs neapmierināts ar atrakstīšanos, tad atmetīs ar roku... ai, ko nu tur.
  • Sandra
    02.07.2018 18:32
    Diemžēl nav gadījies saņemt normālu,sakarīgu atbildi no Namu pārvaldes darbiniekiem,lai kāds arī nebūtu jautājums.Ir tikai atrunas vai aplami pretjautājumi.Visiem patīk parādīt,cik šie vareni,bet mēs,tie jautātāji vispār -nekas...
  • Juris
    02.07.2018 18:32
    Sīnajs:
    Par to, ka pašvaldībās tiek fīrētas mīļākās, draugi, draugu-draugi ir pārbaudīts fakts! Konkursi ir nekas vairāk kā teātris.
    Tāpat arī iepirkumu konkursi - darbus veikt tiek paņemtas čomaku firmas.

    Faktus ar pierādījumiem studijā! Domāju, ka Radio1 labprāt publicēs.
  • Sīnajs
    02.07.2018 18:32
    Par to, ka pašvaldībās tiek fīrētas mīļākās, draugi, draugu-draugi ir pārbaudīts fakts! Konkursi ir nekas vairāk kā teātris.
    Tāpat arī iepirkumu konkursi - darbus veikt tiek paņemtas čomaku firmas.
  • Dace
    02.07.2018 18:32
    zivs pūst no galvas
  • Ina
    02.07.2018 18:32
    Par ko mēs te runājam, vai mūsu pilsētā var meklēt taisnību,ja pilslētas deputāti un priekšsēdētājs ir gallvenie akcionāri gan siltumtīklos gan namu pārvaldē gan jēk.pakalpojumos....kamer viņi neaizies pensijā nekas nemainīsies...ko gribēs to darīs.Skumji...
  • čiksa
    02.07.2018 18:32
    Es kategoriski esmu pret izpilddirektoru Goguli. Šie ūdens aprēķini nav vienīgais viņa ''gara darbs". Atcerieties fenomenāli dārgo balonu festivālu,kurš tika noorganizēts nepiemērotos laika apstākļos, praktiski nekas jau tur nebija skatāms, bet apmaksa bija graujoši dārga, Atcerieties pašvaldības policijas dibināšanu, no kuras tagad mēģina atkrustīties Salcevičs (kā var izdarīt spiedienu uz viņu, ja viņam ir deputātu vairākums). Arī galvenais organizētājs bija Gogulis. Bet tagad izrādās, ka tā bijusi kļūda. Vēl jau draudzeņu un ģimenes draudzeņu kārtošana amatos Domē. Vienas afēras Gogulim visapkārt. Vai nav laiks meklēt kārtīgu izpilddirektoru? Kā
    domājat, jēkabpilieši
  • Sīnajs
    02.07.2018 18:32
    Kāpēc cienītie ''locekļi'' ignorēja arī Celtnieku 11 mājas iedzīvotāju veikto anketu, kurā VISI mājas iedzīvotāji parakstījās PRET šo mistisko aprēķinu! Turklāt pat piedāvājot savu priekšlikumu?
    Turklāt varam piebilst, ka kvalitāte pakalpojumiem ko saņemam pieklibo!

    Kur paliek nauda? Kam pieder Jēkabpils...?
12

Atstājiet komentāru