2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Aculiecinieks: Piebraucamo ceļu nober ar būvmateriālu drazām un brauc pa kaimiņu kartupeļu lauku (FOTO)(PAPILDINĀTS)

Aculiecinieks: Piebraucamo ceļu nober ar būvmateriālu drazām un brauc pa kaimiņu kartupeļu lauku (FOTO)(PAPILDINĀTS)

(Papildināts ar Krustpils novada pašvaldības izpilddirektora Raivja Ragaiņa komentāru)

Krustpils novada Variešu pagastā piebraucamā ceļa, kas atzarojas no vietējās nozīmes autoceļa Varieši-Baļotes ezers un ved uz lauku mājām “Leimaņu Āres” un “Lejas Leimaņi” posms vairāk nekā 100 metru garumā nobērts biezā slānī ar būvmateriālu drazām – sadrupinātu armatūru, ķieģeļu gabaliem, dzelzs stieplēm, vecām gāzmaskām un citiem gružiem.

Vietējis iedzīvotājs Viktors no mājām “Lejas leimaņi” stāsta, ka ceļu ar būvgružu drazām nobēruši, iespējams, kaimiņi no mājām “Leimaņu āres”, tādā veidā to remontējot, lai rudens un ziemas periodā, kad sākas lietavas to padarītu izbraucamu. Rezultātā šobrīd šis, vairāk nekā 100 metru, garais posms nav izbraucams un tie nedaudzie autobraucēji, tajā skaitā arī šī ceļa posma remontētāji, nekautrējas braukt pa citam kaimiņam, “Lejaslauku” īpašniekam piederošo zemi un kartupeļu lauku, nobraucot vagu galus.

Sarunā ar “Lejaslauku” īpašnieku Aināru, noskaidrojām, ka ar viņu šī ceļa posma remonts nav saskaņots un nav saņemta atļauja novirzīt, kaut arī nelielo, tomēr transporta plūsmu pa viņa īpašumu.

Lai noskaidrotu vai šī ceļa posma remonts ir saskaņots ar Variešu pagasta pārvaldi, kā arī, ko par šādu rīcību domā Krustpils novada atbildīgās amatpersonas, Radio1.lv lūdza skaidrot Variešu pagasta pārvaldniekam Aivaram Jaksonam un Krustpils novada domes izpilddirektoram Raivim Ragainim.

Tāpat arī, iespējams, cilvēkiem šādi rīkoties spieda izmisums, ka šis ceļš rudenī, ziemā un pavasarī kļūst pilnībā neizbraucams. Tāpēc Krustpils novada domei un variešu pagasta pārvaldei jautājām arī, kad pēdējo reizi šis ceļa posms tika greiderēts un remontēts, ņemot vērā, ka tas ved uz vairākām mājām un ir nepieciešams cilvēkiem, lai tie iebrauktu un izbrauktu no saviem īpašumiem.

Krustpils novada domes izpilddirektors Raivis Ragainis Radio1.lv pastāstīja, ka šodien, kopā ar Variešu pagasta pārvaldnieku Aivaru Jaksonu, bija aizbraucis aplūkot attēlos redzamo ceļa posmu, kā arī ticies ar mājas “Leimaņu Āres” īpašniekiem. R.Ragainis sacīja, ka viņu nodoms ir labs – saviem spēkiem saremontēt neizbraucamu ceļa posmu, kas rudenī, ziemā un pavasarī neesot izbraucams. Savukārt izvēlētā tehnoloģija neesot pareiza. Būvgruži bija daudz vairāk jāsasmalcina, turklāt šajā ceļa posmā vajadzējis izrakt reni un tajā bērt būvgružus. Līdzekļu trūkuma dēļ, tas neesot izdarīts. “Leimaņu Āres” iemītnieki solījuši nedēļas laikā ceļu sakārtot, izlasot no būvgružiem metāla stieples un gāzmaskas un uzberot būvgriežiem šķembas. Raivis Ragainis sacīja, ka ar šķembām šajā gadījumā nebūšot līdzēts, jo būvgruži nav smalki sadrupināti. Pirms tās bērt, būvgruži ir daudz vairāk jāsasmalcina vai jāsablietē. Ragainis piebilda, ka šajā gadījumā, atbalstot vietējos iedzīvotājus, kas centušies, lai arī pārkāpjot noteikumus un cita privātīpašuma robežas, tomēr saviem spēkiem saremontēt neizbraucamu ceļu, pašvaldība sniegs atbalstu, apmaksājot grunts veltni, kas rupjās būvmateriālu drazas sablietēs. Pēc tam šim ceļa posmam tiks uzbērtas grants šķembas. Šie darbi tiks izdarīti nedēļas laikā.

Komentāri (0-3/3)

  • mala
    02.07.2018 18:32
    Smieklīgi jau ir sanācis. Pa būvgružiem jau nav nekāda braukšana. Jaksons ir vainīgs, ka ceļus neremontē. Tagad pienāksies meklēt pagasta caurajā zeķē eirikus un savest ceļu līdz braucamam stāvoklim dziedi vai raudi. Bet novads Jaksonam par "labu"darbu uz 18 nov svētkiem lai piešķir tādu lielāku prēmiju, jo var redzēt, ka viņš ir krietni "pārstrādājies" iedzīvotāju labā.
  • Tepat no malas
    02.07.2018 18:32
    Vot laiki! Ej, lūdz, Tevi pasūta, bet kad sāc darīt tad vēl vainīgs paliec! Ko tad uzreiz Jaksons naudu nepiešķira ceļa remontam, vai kāds tuvāks bija, kam jāizlīdz? Tagad būs jāpagaida! :lol:
  • no laukiem
    02.07.2018 18:32
    diez vai cilveki bera gruzus, lai pasi pec tam nevaretu izbraukt. Tak gan jau, ka turpinas remontet, tur viss pusprocesa izskatas.

Atstājiet komentāru