2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

BALTCOM:  Kabeļu novietojums Jēkabpilī, Brīvības ielā ir pagaidu risinājums

BALTCOM: Kabeļu novietojums Jēkabpilī, Brīvības ielā ir pagaidu risinājums

Potāla Radio1.lv redakcijā vērsās Brīvības ielas Jēkabpilī iedzīvotājs, kurš bija neizpratnē par “Baltcom” darbu.

Jēkabpilietis raksta:

“”Baltcom” nesen vilka kabeļus Jēkabpilī, Brīvības ielā. Tie ir novilkti gar māju logiem, atvērot logu kabeli varu aizsniegt ar roku, jo tie ir vilkti pa gaisu, gar māju sienām un logiem, atsieti turpat augošajos kokos. Esmu neizpratnē par šādu rīcību un vēlētos noskaidrot, kāpēc kabeļi vilkti šādā veidā? Pēc manām domām, kabeļi bija jāievelk korekti, nevis gar dzīvojamās mājas logiem un sienām, tāpat uzskatu, ka kabeļiem, visticamāk, bija jābūt fiksētiem nevis atstātiem gaisā, kur putniem uzmestiem vai pie māju logiem, kur, ja ir vēlme, pastiepjot roku es uz tiem varu, piemēram, izkārt veļu.”

Jēkabpilietis redakcijai iesūtīja arī vairākus fotoattēlus, kuros redzama viņa vēstulē aprakstītā situācija.

Radio1.lv redakcija sazinājās ar “Baltcom” Mārketinga un Sabiedrisko attiecību speciālisti Elīnu Dreimani un adresēja viņai jēkabpilieša uzdotos jautājumus, kā arī nosūtīja aculiecinieka foto, lūdzot komentēt situāciju.

Elīna Dreimane uz uzdotajiem jautājumiem redakcijai atsūtīja “Baltcom” tehniskā direktora Dmitrija Ņikitina sagatavoto atbildi:

“Jēkabpilī, Brīvības ielā redzamais kabeļu novietojums ir pagaidu risinājums, kas saskaņots ar Jēkabpils pilsētas domi līdz pilsētā noslēdzas Pasta ielas rekonstrukcijas darbi. Šobrīd redzamais viennozīmīgi neatspoguļo Baltcom kvalitātes standartus, bet tās ir pagaidu neērtības ar kurām jāsaskaras iedzīvotājiem. Līdzīgi kā ar ceļu remontu - lai uzklātu jaunu asfaltu, braukšanas josla uz laiku ir jāslēdz.Mēs atvainojamies iedzīvotājiem par sagādātajām pagaidu neērtībām!

Diemžēl situācijā pie fotogrāfijās redzamās ēkas ir grūti rast citu risinājumu. To neieviešot bez interneta un televīzijas tiktu atstāts viss Celtnieku ielas mikrorajons, bez interneta paliktu Jēkabpils rajona centrālā slimnīca, Jēkabpils stadions un Sporta skola, Jēkabpils Valsts ģimnāzija, Bērnu un jauniešu centrs, Jēkabpils patversme, Jēkabpils Tautas nams, Jēkabpils bibliotēka un vēl citas iestādes. Šajā kabelī ir gan Jēkabpils pašvaldības, gan Baltcom publiskais elektronisko sakaru tīkls. Tāpat arī fotogrāfijās redzamais stiprinājums kokā tiks demontēts un kabelis nostiprināts pie Jēkabpils Valsts Ģimnāzijas jumta.

Šie kabeļi ievilkti 20.05.2016. saskaņā ar Skiču projektu Nr.2104/16, kas saskaņots ar Jēkabpils pilsētas domi. Tas ir pagaidu risinājums uz Pasta ielas rekonstrukcijas periodu, kura laikā zemē tiks ierakta jauna kabeļu sistēma un šis pagaidu risinājums demontēts.

Pateicamies Jēkabpils iedzīvotājiem par sapratni un aicinām tomēr nemēģināt uz kabeļiem žāvēt veļu vai veikt tamlīdzīgas darbības. Tas var radīt ne tikai būtiskus sakaru pārtraukumus, bet arī būt bīstami cilvēko drošībai kabeļu deformācijas gadījumā.”

Komentāri (0-1/1)

  • ķēms
    02.07.2018 18:32
    piecpadsmitajam veikalam tak logi uz iekšu veras. bet sita tak ideāli i putnus pavērot i treļļus paklausīties. i apenes kur izkārt. francijā un itālijā speciāli stiepj striķus pār ielu, lai visiem parādīt var jauno veļu. domāju ka šeit ir tikai ieguvums.

Atstājiet komentāru