2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Mārtiņš Panke:  Meklējam jaunas telpas, uz kurām pārvietot SEB bankas filiāli Jēkabpilī

Mārtiņš Panke: Meklējam jaunas telpas, uz kurām pārvietot SEB bankas filiāli Jēkabpilī

Jēkabpils Radio1.lv redakcija saņēma vēstuli no divām jaunām māmiņām, kuras sūdzas, ka attiecībā no SEB bankas pieejamības tiek diskriminētas, jo iekļūt bankā ar bērnu ratiņiem nav iespējams.

Lūk, fragments no vēstules: "Šodien vajadzēja tikt SEB bankā. Gājām ar bērnu, ratiem, bet iekšā netikt. Esam šokā, ka tas vēl iespējams 21.gadsimtā!!! Labi, ka bija, kas pastāv laukā ar bērniem, jo vajadzēja nokārtot darījumus. Tikmēr cita meitene arī ar ratiem piegāja un tā arī apgriezās un aizgāja, jo iekšā nevar tikt un bērnu vai ratus uz ielas neatstāsi..."

Viņu jautājums: Kad Jēkabpils SEB banka būs pieejama arī māmiņām ar mazuļiem ratiņos?
Atbildi lūdzām sniegt SEB banka Ārējās komunikācijas vadītājam Mārtiņam Pankem.

“Esam informēti par šo situāciju un atvainojamies klientei par sagādātajām neērtībām. Jau iepriekš esam konsultējušies ar speciālistiem par iespējām uzlabot piekļuves iespējas bankas filiālei, taču ēka Pormaļa ielā 11 ir arhitektūras piemineklis, tādēļ būtiskus pārveidojumus un pārbūves nav iespējams veikt. Iespēju robežās bankas darbinieki vienmēr cenšas palīdzēt gan jaunajām māmiņām, gan cilvēkiem ratiņkrēslos piekļūt bankas telpām, taču jāatzīst, ka ne vienmēr tas ir iespējams. Tādēļ šobrīd meklējam jaunas telpas, uz kurām pārvietot SEB bankas filiāli Jēkabpilī, un ērta piekļuve ar bērnu ratiņiem un ratiņkrēsliem ir viena no mūsu izvirzītajām pamatprasībām.

Sadarbībā ar invalīdu un viņu draugu apvienību Apeirons esam veikuši gan bankas centrālā biroja, gan vairāku filiāļu auditu, pārbaudot to pieejamību un piemērotību cilvēkiem ar kustību ierobežojumiem. Nemitīgi strādājam, lai pilnveidotos šajā jomā – piemēram, pagājušā un šī gada laikā esam mainījuši bankas filiāļu atrašanās vietas Bauskā, Rēzeknē un Siguldā, un visās šajās pilsētās bankas jaunās telpas ir ērti pieejamas gan māmiņām ar bērnu ratiņiem, gan cilvēkiem ratiņkrēslos.”

Aculiecinieču foto

Atstājiet komentāru