2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Laiks pagājis, bet rūgtums par nozagto auto vēl ir...

Laiks pagājis, bet rūgtums par nozagto auto vēl ir...

Pirms gada portāls Radio1.lv publicēja jēkabpilietes Daces pārdomas par nozagto auto. Gads ir pagājis, bet no auto ne miņas, policijai pat nav versiju, kur tas palicis, nekādas pēdas nav atrastas. Dace nav vienīgā, kurai mūsu pilsētā vai citviet mūsu valstī ir nozagts auto un tāpat arī tālu nav vienīgā, kurai tas netiek atrasts. Ir daudz cilvēku, kuru auto pazūd “ar galiem”. Lūk, Daces pārdomas par šo notikumu pēc gada.


“2015.gada 12.februārī Jēkabpilī man tika nozagta mana personīgā automašīna, ko biju iegādājusies 2014.gada martā.(naktī uz 12.februāri - spriežot pēc pieejamās informācijas - pl.2 naktī mašīna bija fiksēta Viesītē braucot virzienā uz Neretu (un pēc tam gan jau uz Lietuvu)) Tika uzsākts kriminālprocess. Kas pa šo laiku noticis izmeklēšanas procesā? Sajūta, ka pilnīgi nekas, jo kopš tā liktenīgā rīta, kad policija konstatēja zādzības faktu (izņemot dažas manas telefoniskas un epastiskas saziņas ar policiju), nekādas citas reakcijas. Nekādu skaidrojumu par izmeklēšanas rezultātiem.. Pilnīgi nekā! Emocijzīme smile Un droši vien drīz atnāks paziņojums, ka viss ir beidzies!


Šobrīd lasot medijos par 2015.gadā nozagtajiem auto Latvijā, mani pārņem izbrīns un nesaprašanas sajūta vienlaicīgi - kā tā var būt, ka zādzības nevis iet mazumā, bet gan ir 13% pieaugums - ap 800 nozagti auto mūsu mazajā Latvijā.. nu kā tā var būt, ka tik daudz zog un procentuāli nožēlojami maz ir to gadījumu, kad tiek atklāti šie zādzību gadījumi un atgūts nozagtais īpašums? Kā?! Un kā var būt tā, ka vienīgais, ko policija var pateikt ir tas, ka ja mašīna ir Lietuvā, tad neko vairāk nevar izdarīt.!!! Kā??? Tas man liek domāt, ka tā iespējams ir labi organizēta sistēma un iesaistīto šai sistēmā ir daudz - gan no autoservisiem, gan policijas, gan citām itkā sargājošajām iestādēm, kurām mums teorētiski ir jāuzticās. Arī tām, kas nodrošina pretaizdzīšanas sistēmas. Piedodiet, bet man nekas cits neatliek kā domāt tikai šādi! Lūk tāda ir realitāte!


Esmu ļoti vīlusies aizsargājošajās institūcijās! Ļoti!!!”

Foto: Daces auto, kad tas vēl piederēja īpašniecei.

Komentāri (0-2/2)

  • ...
    02.07.2018 18:31
    kā naglai uz galvas.
  • Un
    02.07.2018 18:31
    Kasko apdrošināšana bija??? Manuprāt, jāsāk ar to!!!!!!!!!

Atstājiet komentāru