2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Mums raksta: Lielajiem bērniem paku nebūs, jo viņi smējās par Ziemassvētku vecīti

Mums raksta: Lielajiem bērniem paku nebūs, jo viņi smējās par Ziemassvētku vecīti

Ar portālu Radio1.lv sazinājās Variešu pagasta iedzīvotāji, kas stāstīja, ka šogad lielākie bērni no pašvaldības paciņas vairs nesaņems.

 

Līdz šim bijis tā, ka pagasta pārvalde līdzekļus saldumu paku iegādei atvēlējusi visiem bērniem līdz devītajai klasei (ieskaitot). Savukārt šogad saldumu pakas tikšot gādātas bērniem līdz sestajai klasei (ieskaitot). Kad vecāki interesējušies pagasta pārvaldē, kāpēc tāds lēmums, viņiem paskaidrots, ka lielie bērni iepriekšējā gadā smējušies par Ziemassvētku vecīti, tāpēc tiem turpmāk vairs paku nebūs. Vecāki bija neizpratnē, ja arī kāds no lielajiem bērniem uzvedies nepiedienīgi, tāpēc jau nav jāsoda visi bērni.

 

Radio1.lv sazinājās ar Variešu pagasta pārvaldnieku Aivaru Jaksonu.

 

“Jā, šogad saldumu pakas no pagasta pārvaldes būs bērniem no dzimšanas līdz sestajai klasei ieskaitot. Mums Variešās ir sešgadīgā skola, tieši tāpēc līdz sestajai klasei. Es uzskatu, ka tieši mazie bērni visvairāk izjūt Ziemassvētku būrvību un prieku par Ziemassvētku vecīti un tic brīnumam. Savukārt lieliem bērniem ir cita attieksme. Iepriekšējos gados tika novērots, ka viņi, aizejot pēc pakas, nemaz nevēlas skaitīt pantiņu, bet vecītim saka – atdod manu paku. Tāpat arī lielie bērni ar prieku neiekļaujas Ziemassvētku eglītes pasākuma norisē, lielāko tiesu atsakoties tajā piedalīties. Liela daļa pat uz eglīti neatnāk, tikai uz pagasta pārvaldi pēc saldumu pakas. Jau divus gadus pārvaldē diskutējām par šo attieksmes jautājumu un nolēmām, ka lielajiem bērniem turpmāk paku nebūs, jo viņu attieksme liecina, ka Ziemassvētku eglītes pasākums viņiem nav interesants,” skaidro Aivars Jaksons.

 

Viņš piebilst, ka Variešu pagasta pārvalde šogad bērniem gatavos aptuveni 200 pakas, tam atvēlot 700 - 800 eiro.

 

Ziemassvētku eglītes pasākums Variešu pagasta klubā notiks 19.decembrī. Tas norisināsies divās daļās, vispirms mazajiem bērniem no dzimšanas līdz pirmajai klasei, pēc tam pārējiem – no otrās līdz sestajai klasei. Ziemassvētku pasākumā priekšnesumus sniegs Variešu sākumskolas audzēkņi.

Komentāri (0-10/18)

  • irons
    02.07.2018 18:28
    Salatēti ko tu kasies, atdod dāvas un lasies :lol:
  • no laukiem
    02.07.2018 18:28
    Manuprāt, neadekvāta skolēnu rīcība svētku pasākumā pagājušogad ļoti uzskatāmi parādīja, ka kultūras darba organizatori neprot veidot un vadīt šādus un līdzīgus pasākumus, jo viss notiek tikai formāli. Beidzot , ja nemaldos - otru gadu pēc kārtas, "paciņu dalīšana" notiks divās tūrēs. Vienīgi ieteikums Anitai - pasākums 2.-6. klases bērniem veidojams pieaugušāks un svinīgāks, varbūt tad nāks cieņa pret "vecīti" arī bērnu vecākiem. Paldies, ja izlasījāt!
  • Guest
    02.07.2018 18:28
    Nu jā...Ļaudonā gan pakas dos visiem bērniem 12.klasi ieskaitot,arī tiem,kas no Variešu pagasta...
  • tas par to
    02.07.2018 18:28
    tas ,ka nedod paciņas būs Jaksona protests tam, ka bērni aizbrauca uz Ļaudonu un neuzaug dārgajā Variešu skolā :lol:
  • ???
    02.07.2018 18:28
    Guest:
    Nu 15gadnieki ,jau citas dāvaniņas gaida!Kādu smēķīti,zālīti ,baloniņus paciņās .....

    ne visi ir tādi, bet protams ir...
  • Guest
    02.07.2018 18:28
    Nu 15gadnieki ,jau citas dāvaniņas gaida!Kādu smēķīti,zālīti ,baloniņus paciņās .....
  • ???
    02.07.2018 18:28
    Variešu pagastā viss ir visaugstākajā līmenī...Vieniem svētkiem naudu nežēlo, turpretī citiem neiznāk, jo jāmaksā parādi...Lietas vajag saukt īstajos vārdos, nevis izdomāt tik stulbu iemeslu.Puse Variešu iedzīvotāju nestrādā, saņem tik pabalstus, lai tad aiz bezdarbības māca arī savus bērnus uzvesties.žēl ka tā, jo zinu dažus aktīvus bērnus, kuriem paliks rūgtums sirdī un nez vai jūs viņus vairs sagaidīsiet kaut kur piedalīties...
  • skats no malas
    02.07.2018 18:28
    Neticu, ka to padsmitnieku vecākiem NAV 3-5 eiro, lai nopirktu konfektītes. Tad iemāciet uzvesties kā pieklājas sabiedriskās vietās! Nez kāpēc cigaretēm un aliņiem nauda atrodas, bet konfektēm nē.
  • Kasi boja svetkus
    02.07.2018 18:28
    vel reiz saku-lai jakson padoma ,ka lai savam mazbenam atmaksat tutas un citiem ari butu prieks!
    !
  • arii
    02.07.2018 18:28
    Kas tieshi boja svet:
    labāk varbūt vispār nenākt un nebojāt citiem noskaņu.Bērni mācās speciāli dzejolīšus,pantiņus a te daži lielie atnāk,pasaka atdot paku un aiziet.Superīgs piemērs mazākiem
    -Pasakiet kas tieshi nak un boja tos svetkus?Savadak es nesaprotu,kaut kas mistisks nak un Jaksons apvainojas uz 13 gadigiem berniem.
    Variešu iedzīvotājiem būtu labāk jāzin kuri ir tie tā saucamie 15gadīgie bērniņi.vienmēr uzskatīju,ka mācoties jau 7.-9. klasē esmu jau tā kā par lielu tādām paciņām,bet rudzuka atrodas tādas mammas kuras nevarēs pārdzīvot par to,ka Jaksons atņēma viņu mazajiem bērniņiem konfektes.Man vienmēr ir bijusi interese piedalīties pasākumos un nedomāju par to vai kāds par to kaut ko dos.Un kas notiek tagad?Jūsu mazie susuriņi domā-da nu,lai es tur ietu...par mani taču parēks tikai.Vienkārši parādiet saviem bērniem kādai ir jābūt attieksmei pret to kas notiek un tad mainīsies arī apkārt esošo attieksme ;)
12

Atstājiet komentāru