2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Lielbritānijas iedzīvotājs sašutis par Jēkabpils slimnīcā piedzīvoto (FOTO)

Lielbritānijas iedzīvotājs sašutis par Jēkabpils slimnīcā piedzīvoto (FOTO)

Kāds Lielbritānijas iedzīvotājs šoruden saskārās ar nepatīkamu pieredzi Jēkabpils slimnīcā. Viņš raksta, ka esot saņēmis nekvalitatīvu ārstēšanu. Arī slimnīcā apstiprināja, ka tāds pacients ārstējies pie viņiem, informē TVNET.

 


Lielbritānijas iedzīvotājs Dainis rakstīja: «Vēlos izteikt sūdzību par Jēkabpils rajona Galvenās slimnīcas traumatoloģijas nodaļas vadītāja konsultācijas-ārstēšanas sekām.

 

11.09.2015. ierados pie ārsta uz vizīti. Vizītes iemesls bija ceļa iepriekšējas traumas radītas problēmas. Apskatot manus rentgena uzņēmumus, ārsts piedāvāja veikt injekciju celī. Uz ko, protams, es, ārstam uzticoties, piekritu. Pats es dzīvoju ārpus Latvijas, mana dzīvesvieta ir Lielbritānija. Ārsts iedeva arī savu kontakttālruni, ja radīsies kādi jautājumi. Injekcija maksāja 25 EUR, diemžēl čeks man netika izsniegts.

 

Atgriežoties savā dzīvesvietā, pēc četrām dienām konstatēju, ka ceļa vienā pusē parādās uztūkums, kurš pakāpeniski izveidojās lielāks.

 

Līdz sāpes ar katru dienu kļuva neciešamākas, staigāšana sagādāja ļoti lielas grūtības.

 

Zvanīju ārstam, saruna bija īsa. Viņš teica, ka tā nevajadzētu būt. Parasti tādu problēmu nav. Neieinteresētais ārsts sarunu beidza.
Papildus visam ķermeņa temperatūra sāka palielināties līdz pat 38.

 

Vērsos pie ģimenes ārsta Lielbritānijā. Viņš veica asins analīzes un nosūtīja mani uz rajona slimnīcu.

 

Rezultātā man tika konstatēts iekaisums, kurš tika injicēts kopā ar injekciju, ko veica Latvijas ārsts. Netika veikta kārtīga dezinfekcija pirms injekcijas veikšanas.

 

Celim tika veiktas divas operācijas. Ceļa stāvoklis bija ļoti smags. Tika vietām ārdīti beigtie audi. Hospitālī pavadīju laiku no 02.10.2015. līdz 23.10.2015. Pašreiz tiek iziets antibiotiku kurss 6 nedēļu garumā. Katru dienu man ir jāapmeklē slimnīca, kas atrodas citā pilsētā. Patlaban esmu arī darba nespējīgs. Ir nepieciešami ortopēda apmeklējumi, jo pārvietošanās patstāvīgi bez kruķiem nav iespējama.

 

Un galarezultātā tagad ir ne tikai vecā ceļa trauma, bet arī jauna.

 

Vēršos tāpēc, lai tiktu pievērsta liela uzmanība ārstu kompetencei un darbībām, lai nenonāktu arī citi pacienti tādā situācijā. Un aicinu, pirms uzticaties šī ārsta ieteikumiem, tomēr kārtīgi pārdomāt, pirms ļaujat veikt kādas darbības ar savu ķermeni.»


Savukārt SIA «Jēkabpils reģionālā slimnīca» administrācijā TVNET skaidroja, ka, pēc slimnīcas datu bāzē esošās medicīniskās informācijas, konkrētais pacients veselības aprūpes pakalpojumus slimnīcā ir saņēmis 2015. gada 11.septembrī, saskaņā ar ģimenes ārsta nosūtījumu endoskopijas kabinetā, atbilstoši 17.12.2013. MK noteikumiem Nr. 1529 «Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība», kuri nosaka pakalpojuma veidus un apjomus, to saņemšanas kārtību - neatliekami vai plānveida, kādas slimnīcas struktūrvienības šo pakalpojumu sniegšanu nodrošina, kā arī apmaksas nosacījumus - kuri tiek apmaksāti no valsts budžeta un pakalpojuma saņēmēja līdzekļiem vai atbilst maksas pakalpojumam.

 

«Mūsu rīcībā nav nekādas informācijas par citu veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanu Jēkabpils reģionālajā slimnīcā atbilstoši šiem noteikumiem, kuri būtu veikti 2015. gada septembrī,» slimnīcā apgalvoja.

 

Avots:TVNET

Pacienta Daiņa foto.

 

aarstee

 

aarstee1

Komentāri (0-10/24)

  • inguna
    02.07.2018 18:28
    Tāpēc jau arī visi labie zobārsti veido savas privātprakses,dakt Mālniece,dakt Kurjakija.Un pie Vidza protams arī strādā veci zobārsti,bet viņu attiekse pret cilvēku vismaz ir laipna.Ir prieks atgriezties.
  • inguna
    02.07.2018 18:28
    Elza:
    inguna 2015-11-24 12:41
    Jēkabpils poliklīnikas zobārstniecība vispār ir ārpus jebkādas kritikas.Es aizvedu savu meitiņu pirms skolas lai pārbaudītu vai viss ir kārtībā.NAVIČIH INAI vieta ir lopu kautuvē,nevis pie cilvēkiem strādāt.Izņirgā jas par bērnu,pazemoja visādiem vārdiem. Tagad es meitu vedu tikai uz privātpraksi.Ļo ti laba un klusa ir dakterīte KURJAKINA.
    Nu, drīzumā varēsiet iet TIKAI uz privātpraksēm un braukt uz Rīgu labot! Redzēs,ko tad teiksiet!

    Jau tagad ejam uz privāt praksi un esam ļoti apmierināti.
  • vizstra
    02.07.2018 18:28
    Elza:
    inguna 2015-11-24 12:41
    Jēkabpils poliklīnikas zobārstniecība vispār ir ārpus jebkādas kritikas.Es aizvedu savu meitiņu pirms skolas lai pārbaudītu vai viss ir kārtībā.NAVIČIH INAI vieta ir lopu kautuvē,nevis pie cilvēkiem strādāt.Izņirgā jas par bērnu,pazemoja visādiem vārdiem. Tagad es meitu vedu tikai uz privātpraksi.Ļo ti laba un klusa ir dakterīte KURJAKINA.
    Nu, drīzumā varēsiet iet TIKAI uz privātpraksēm un braukt uz Rīgu labot! Redzēs,ko tad teiksiet!



    ,,Bet jaunie zobārsti nezin kāpēc neiet uz polikliniku strādāt. Visi veido savas privātprakses.Un to Jēkabpilī ir diezgan daudz. Kad vecie zobu dakteri aizies pensijā, tad tiešām nebūs kas strādā poliklinikā. Arī vecā Vidža poliklinikā nekā labāka
    nav.
  • vizstra
    02.07.2018 18:28
    nevajag jau visus ārstus likt vienā katlā. Piekrītu, ka vecajai ārstu-pensionāru mafijai sen bija laiks doties pelnītā atpūtā un atļaut jaunajiem strādāt. Manan radam automašīna sadragāja abas kājas. Un tikai pateicoties dak. traumatologam J.Krupenko, viņš šodien staigā un pat bez palīglīdzekļa -spieķa. Operācijas bija smagas un vairākas, kamēr salika visus kaulus vietā.
  • jolis
    02.07.2018 18:28
    Diemzzeel neslava Jeekabpils slimniicai ir arii Norveeggijaa,pirms diviem gadiem opereeja manu mammu,galvas operaacija,peec kuras nevar celties uzreiz,kameer tiku liidz Latvijai,bija pagaajussas divas dienas,liidzi brauca koleeggis norveeggis un ienaakot palaataa ko ieraudziijaam,tas bija kaut kas briesmiigs,saule spiid virsuu,gultas vella asinnaina,eest nolikts saulee labu gabalu no slimnieces,bet kaa ,lai paeed,ja nevar piecelties un nedriikst kusteeties,,,,veel ssodien tiek piemineets ssis fakts man no norveeggu koleegu puses
  • Ana
    02.07.2018 18:28
    Pirmkārt, raksta nosaukums ir maldinošs, pamests kauls dumjajai tautas daļai, lai ir, ko pazīžļāt. Konsultācija pie traumatologa nu nepavisam nenozīmē ārstēšanos slimnīcā, tas pirmkārt. Otrkārt, kas strādā medicīnā, tie zina, ka var gadīties itin viss, arī aprakstītais gadījums. Autors jau nepastāstīs un neatzīsies, ja, piemēram, palietoja alu vai vīnu, pasaldēja, vai pirtī iegāja, vai baseinā , vai vannā. Ja ārsts neiepotētu, arī būtu slikti, jo iekaisums attīstītos, iespējams, ta vai tā, tikai cita rakstura. Un vispār visiem ieteiktu atcerēties, ka , iespējams, jūsu nozākātajam ārstam jūs kādreiz lūgsiet palīdzību jūsu tik ļoti nicinātajā slimnìcā.
  • oskars
    02.07.2018 18:28
    visi zin ja kas nopietns tad uz RIGU JABRAUC jekabpili var uz sikumiem aiziet pumpa vienaa vieta nejauks klepus utt. tad jaa nu atkaribaa pie kada arsta trapa
  • Biju tur
    02.07.2018 18:28
    Patiesība:
    Visi vienmēr gudri kritizē Jēkabpils slimnīcu, nezinot neko ne par medicīnu, ne to, ka ārsti arī ir tikai cilvēki. Gribētu redzēt, kā visi runātu, ja Jēkabpils slimnīcu aizvērtu.
    p.s. Pirms spied mīnusu uz šī komentāra tā pat kā uz pārējiem sakarīgajiem komentāriem, padomā īsto iemeslu, kāpēc tu to dari ;)

    Spiežu mīnusu, jo man esot poliklīnikā 20 minūtes bij jāgaida kamēr man IZSAUKS ĀTRO PALĪDZĪBU!!!! Un vēl 20 minūtes bij jāgaida kamēr atbrauks.. Spiežu mīnusu tāpēc, ka esmu redzējis, kā cilvēks ar asiņojošu brūci stāv rindā pie uzņemšanas nodaļas. utt utt utt
  • Biju tur
    02.07.2018 18:28
    Jēkabpilī ir labi ārsti! Ir pa ļoti labi! Bet - ļoti maz. Kopaina ir TRAĢISKA! Nekur tālāk par 80-to gadu līmeni neesam tikuši... Vismaz attieksmes pret darbu un pacientiem ziņā - noteikti ne!
    P.S.
    Viss nebūtu tik slikti - bet diemžēl nu jau mums ir ne tikai neslava Latvijā - bet arī ārpus tās!
  • Winx
    02.07.2018 18:28
    prjam:
    jā... jēkabpils slimnīca... tautā mēļo, ka labāk ar kaut ko nopietnāku par saaukstēšanos, doties ārstēties citur

    Tad nav ko staigāt pa ārstiem un prasīt nosūtījumus,ja viss ir tik slikti.Tur iesāpās,citūr iesāpās un uzreiz vesela rinda poliklīnikā pie ārstiem.Brauciet ārstēties uz UK,ka viņi braukā pie mums ārstēties
123

Atstājiet komentāru