2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Aculieciniece: Jēkabpilī, iespējams, uzdarbojas krāpniece

Aculieciniece: Jēkabpilī, iespējams, uzdarbojas krāpniece

Jēkabpiliete Marina sazinoties ar portālu Radio1.lv stāstīja, ka Jēkabpilī šodien uzdarbojusies krāpniece, izmānot no cilvēkiem naudu.

 

Aptuveni 60 gadus veca sieviete, ģērbusies bēšas krāsas mētelī, svārkos un lakatā, kājās melnbaltas sporta kurpes, staigājusi pa pilsētu – Vecpilsētas laukumu, tirgu, ielām un lūgusi cilvēkiem naudu mazmeitas operācijai. Viņa stāstījusi, ka mazmeitiņai nepieciešama nieru operācija, bet neesot līdzekļu.

 

Sievietei līdzi bijusi arī mape ar dažādiem dokumentiem, kas it kā apliecina viņas sacīto. Marina redzējusi, ka vairāki cilvēki sievietei ziedojuši naudu. Kad sieviete apstādinājusi arī Marinu, viņa palūgusi dokumentus, lai ar tiem iepazītos. Mapē bijis apmēram desmit gadus vecas gaišmatainas meitenītes foto, ko sieviete dēvējusi par savu mazmeitu. Taču dokumenti bijuši neskaidri ar nesaprotamiem zīmogiem un neizlasāmu tekstu. Kad Marina vēlējusies tos izpētīt sīkāk, nevis tikai pa gabalu vicinātus redzēt, sieviete paķērusi dokumentus un atri vien aizsteigusies projām neko nepaskaidrojot.

 

Marina sacīja, ka par sievieti esot ziņots arī Jēkabpils kriminālpolicijas nodaļai. Marina arī piebilda, ka sieviete naudu no cilvēkiem vākusi caurspīdīgā mapē un bijis redzams, ka tur jau savāktas daudzas piecu eiro banknotes.

 

Sieviete it kā neesot jēkabpiliete un aizdomas, ka viņa ir krāpniece radījis fakts, ka viņa dokumentus, kas it kā apliecina mazmeitas veselības stāvokli, nevienam nav devusi rokās izpētīt, tikai rādījusi vicinot pa gaisu. Iespejamā krāpniece runājusi steidzīgi, katrā teikumā vairākkārt piesaukdama Dieva vārdu.

 

Marina aicina cilvēkus nebūt lētticīgiem un pirms dot savu naudu, lai palīdzētu kādam, kas nonācis nelaimē, vispirms pārliecināties vai nav darīšana ar krāpnieku.

 

Komentāri (0-2/2)

  • sesks
    02.07.2018 18:28
    Frizētavā arī bija. Čigāniete.
  • Priede
    02.07.2018 18:28
    Vakardien šie sieviete darbojās pa tirgu arī vācot naudu.....

Atstājiet komentāru