2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Aculieciniece: Krustpils stacijā ārkārtas situācija, evakuēti Maskavas vilciena pasažieri (PAPILDINĀTS-2x)(FOTO)

Aculieciniece: Krustpils stacijā ārkārtas situācija, evakuēti Maskavas vilciena pasažieri (PAPILDINĀTS-2x)(FOTO)

(Papildināts sākot ar 4.rindkopu)

 

Svētdien pirms pulksten astoņiem vakarā Krustpils dzelzceļa stacijā bija izveidojusies ārkārtas situācija, tika evakuēti vilciena Rīga-Maskava pasažieri.

 

Vilciena pasažiere Linda Matisone savā Twitter kontā raksta, ka Krustpils stacijā vilciena Rīga Maskava pasažieri tika evakuēti, jo it kā saņemta informācija par vilcienā ievietotu spridzekli.

 

Lūk, ko Linda raksta: “Ārkārtas situācija. Tiek evakuēti cilvēki no vilciena Krustpils stacijā. Mūs evakuē. Mazliet sajūties kā bēglis, kad steidzigi japamet kupeja un jāstāv Krustpils stacijā ar čībām kājās. Vilciens tiek norobežots. Cik ilgā laikā var pārbaudīt vilcienu Krustpilī, ja ir aizdomas par spridzekli? Ir versijas?”

 

Ārkārtas situācijas dēļ svētdien kavējas vilcienu satiksme virzienā uz Krustpili. Vilciens uz Maskavu, kas no Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas atgāja plkst.17.30, vairākas stundas, sākot no pulksten 19.25, atradās Krustpils dzelzceļa stacijā, informē Latvijas dzelzceļš.

 

Vilcieni no Rīgas uz Minsku, Daugavpili un Sanktpēterburgu, kas kursē pa tām pašām sliedēm, pa kurām vilciens uz Minsku, stāvēja dažādās dzelzceļa stacijās.

 

Maskavas vilciens Krustpilī tika pārbaudīts un ap pulksten 23.10 satiksme atjaunota.

 

Gandrīz četras stundas, kamēr vilcienu pārbaudīja, pasažierus ar autobusu aizveda uz Krustpils kultūras namu, kur cienāja ar tēju, mikroblogošanas vietnē "Twitter" rakstīja pasažiere Linda Matisone.

 

"“Fantastiska evakuēto pasažieru uznemšana Krustpils Kultūras namā. Jēkabpils mērs Leonīds Salcevičs ierodas ar uzrunu. Paldies visiem jaukajiem krustpiliešiem! Žēl, ka brīdis Krustpils Kultūras namā bija tik īss. Koncerts bija lielisks- trīs vilciena pasažieres spēlēja vijoli un klavieres. Skaisti! Paldies Valsts policijai par operatīvo un profesionālo darbu, Jēkabpils domei par atsaucību un pasažieriem par pacietību!” savā Twitter kontā raksta Linda Matisone.

 

Vilcieni no Rīgas uz Minsku, Daugavpili, Maskavu un Sanktpēterburgu galastacijās šodien pienāks ar novēlošanos.

 

Latvijas dzelzceļa Preses sekretārs Māris Ozols sarunā ar portālu Radio1.lv sacīja, ka šis ir pirmais gadījums Latvijas dzelzceļa vēsturē, kad tiek ziņots par spridzekli vilcienā un nākas evakuēt visus pasažierus.

 

Vilcienu pārmeklēt no Rīgas tika izsaukta pretterorisma vienība “Omega”, kas rūpīgi pārmeklējot vicienu, spridzekli neatrada.

 

Māris Ozols pateicās Jēkabpils domei un kultūras nama darbiniekiem par atsaucību, kas vilciena Rīga-Maskava pasažieriem sagādāja patvērumu Krustpils kultūras namā, karstu tēju un kafiju, kā arī segas, jo pasažieri tika evakuēti “kā stāv” bez personiskajhām mantām. Tāpēc nakts vēsumā iespēja ietīties segā lieti noderēja.

 

Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins norāda, ka informācija par svētdienas vakarā vilcienā Rīga-Maskava it kā ievietotu spridzekli Latvijas Valsts policija saņēma no Krievijas policijas. Viņš norādīja, ka policijas rīcībā nav ziņu, kādā veidā paziņojumu par iespējamo spridzekli saņēmusi Krievijas policija.

 

Valsts policijas Zemgales reģionālās pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece ziņo: "20.septembra vakarā ap plkst.19.30 Jēkabpils policijas dežūrdaļā tika saņemta informācija par to, ka pasažieru vilcienā Rīga – Maskava atrodas sprādzien bīstams priekšmets. Policija nekavējoties sāka pasažieru evakuāciju, tika norobežots perimetrs. Tika izsaukti glābšanas dienesta un ātrās palīdzības darbinieki, kā arī pretterorisma vienības Omega darbinieki. Nolūkā nodrošināt pasažieru drošību, Jēkabpils pašvaldība nodrošināja 3 autobusus, ar kuriem pasažieri tika pārvietoti uz Krustpils kultūras namu. Plkst. 23.00 policija pabeidza darbu pie vilciena pārmeklēšanas – sprādzie bīstami priekšmeti netika atrasti. Pasažieri ar autobusiem tika nogādāti atpakaļ uz vilciena sastāvu un varēja turpināt ceļu. Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta.

Policija ir uzsākusi kriminālprocesu pēc  - 231.1 pants. Apzināti nepatiess paziņojums par sprāgstošas, indīgas, radioaktīvas vai bakterioloģiskas vielas vai materiālu vai spridzināmās ietaises ievietošanu vai novietošanu, par apzināti nepatiesu paziņojumu par sprāgstošas, indīgas, radioaktīvas vai bakterioloģiskas vielas vai materiālu vai spridzināmās ietaises ievietošanu iestādē, uzņēmumā vai citā objektā vai novietošanu iestādes, uzņēmuma vai cita objekta ārpusē — soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu."

 

Aculiecinieces foto.

Attēlos: Evakuācija no vilciena, vilciena norobežošana, došanās uz Krustpils kultūras namu un atgriešanās vilcienā.

 

astacija2

astacija1

astacija11

atstacija2Aculieciniece: Krustpils stacijā ārkārtas situācija, evakuēti Maskavas vilciena pasažieri (PAPILDINĀTS-2x

astacija3

Komentāri (0-3/3)

  • Agris
    02.07.2018 18:25
    Pilsētā arī nebija izziņota trauksme...un ja patiesi tur būtu pamatīgs spridzeklis? ja jau ziņa nāca no Krievijas policijas??? Vai dzelzceļa stacijai apkārtējo māju iemītnieki nebija jāevakuē??? Vai vismaz jābrīdina???
  • ojojoj
    02.07.2018 18:25
    Vakar, 21.septembrī??? Nu tad kā tur īsti ir - vakar vai 21.septembrī, kas tomēr ir šodien???
  • hmmm
    02.07.2018 18:25
    Vilciens paliek stāvēt stacijā... ? Blakus sastāvi ar cisternām nebija? kkā pastulbi jau sanāk...

Atstājiet komentāru