2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ivars Zvīdris: Kvotas ambulatorajiem pakalpojumiem nosaka Nacionālais Veselības dienests

Ivars Zvīdris: Kvotas ambulatorajiem pakalpojumiem nosaka Nacionālais Veselības dienests

Portāla Radio1.lv redakcija saņēma vēstuli, kurā Jēkabpils slimnīcas pacients izsaka neapmierinātību ar garajām rindām uz izmeklēšanu Jēkabpils poliklīnikā.

 

“Jūlija sākumā pieteicos Jēkabpils poliklīnikā uz dopleogrāfiju, mani pierakstīja uz 26.augustu. Tajā pašā dienā zvanīju uz Aizkraukles veselības centru, kur mani pierakstīja uz 30.jūliju. Tas pats variants arī šodien, kad zvanīju uz Jēkabpils poliklīniku, lai pieteiktos uz datortomogrāfiju. Man šodien sacīja, ka jāzvana augusta sākumā, kad sāksies pieraksts septemvbrim. Zavnīju kārtējo reizi uz Aizkraukles veselības centru un mani pierakstīja uz datortomogrāfiju 14.augustā. Kāpēc tāda atšķirība starp kaimiņpilsētām? Jēkabpils taču ir lielāka, turklāt reģiona centrs, tāpēc šeit arī vajadzētu būt lielākām iespējām operatīvi saņemt nepieciešamo izmeklēšanu. Diemžēl tā ta nav,” raksta vēstules autors.

 

Sazinājāmies ar Jēkabpils reģionālās slimnīcas direktoru Ivaru Zvīdri un lūdzām komentēt vēstulē uzdoto jautājumu.

 

“Kvotas ambulatorajiem pakalpojumiem, kurus apmaksā valsts, nosaka Nacionālais Veselības Dienests. Diemžēl kvotu apjomi ir ļoti nevienmērīgi sadalīti pa Valsti. Jēkabpils plānošanas reģionam ir krietni mazāks apjoms kā, piemēram, Liepājai vai Dobelei. Jēkabpils ir lielāka pilsēta par Aizkraukli, līdz ar to pieprasījums pēc pakalpojumim ir lielāks, līdz ar to rindas ir garākas,” skaidroja Ivars Zvīdris.

Atstājiet komentāru