2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jautā lasītājs: Kādam nolūkam attīra Daugavas krastu no kārkliem? (FOTO)

Jautā lasītājs: Kādam nolūkam attīra Daugavas krastu no kārkliem? (FOTO)

Jēkabpilī krastā pie tilta pār Daugavu no pagājušās nedēļas notiek greiderēšanas un līdzināšanas darbi. Radio1.lv saņēma arī vairākus lasītāju jautājumus, kas šajā vietā ir paredzēts. Izskanējušas versijas par publiskās peldvietas, atpūtas vietas, sacensību trases ierīkošanu.

“Šajā vietā notiek teritorijas attīrīšana no kārkliem, jo iedzīvotāji izteica neamierinātību ar aizaugušo krasta teritoriju, jo nevar redzēt Daugavas ainavu. Vieniem patīk, citiem nepatīk. Nolemts eksperimentālā kārtā šo vietu iztīrīt. Nekas vairāk arī netiks darīts. Līdzināsim tikai tik tālu, kā tas ir pašreiz, jo tālāk palienes ir šauras,” Radio1.lv pastāstīja Jēkabpils Pilsētsaimniecības departamenta direktors Raits Sirmovičs.

Viņš atzina, ka kārklu dzinumus nav nemaz tik viegli iznīdēt un, iespējams, arī nākamgad šādā veidā mēģinās attīrīt teritoriju, lai sasniegtu vēlamo rezultātu.
Darbus veic SIA Jēkabpils Pakalpojumi.

Komentāri (0-10/10)

  • Ina
    02.07.2018 18:23
    Patiešām - nekad nebūs labi!
    Man patīk ideja, ka krasts tiek attīrīts , dodot iespēju basām kājām vienkārši pabradāt pa smiltīm - kā tas ir otrpus tilta krastā.
    Loģiski, ka pludmali oficiālu tur netaisīs, jo tas prasa ,lai tur atrastos glābējs utt., bet zvelnēt saulītē neviens neaizliedz un arī no ūdens nedzīs ārā - tik viss uz savu atbildību. Un Daugavas krasti ir pietiekami zaļi - tas, ka centra pusē krasti ir smilšaini - floru un faunu jau nu nesajauks.
    Kur tik daudz negāciju...
  • Swarka
    02.07.2018 18:23
    Nēesmu pret tīriem daugavas krastiem, bet vai to darbu ir jāveic tik apjomīgi? Tur vismaz 6 štukas (neskaitot otkatus) aiziet j tak atmetuši spruktam 2 pakas un šis ar vietējiem alkonautiem visu novāktu.
    Plika ekskavatora un buldozera noma uz nedēļu - 2500
    2 tehnikas vadītāju algas bez nodokļiem - 300
    Un vizbeidzot uzņēmēja peļņa - 3000
    Nu un otkats - 5000 (ja padala uz galviņām, tad varētu pietikt)
  • Pozitīvā
    02.07.2018 18:23
    Dari ko darīdams, nekad nebūs labi! :) Neko nedara slikti, kaut ko dara, atkal slikti! Es piederu pie tiem, kurus priecē šie darbi! Vai lielie bļāvēji, kas saka, ka viss slikti, pēdējā laikā bija te nogājuši ar kājām garām un redzējuši reālo situāciju? Pēdējos gado kārklu bija saradies tik daudz, ka no kārklu zonas bija izveidojies jau riktīgs mūžamežs! Ok, varbūt varēja to darīt nedaudz vēlāk, kad putni būtu izparējuši, bet nu ka dēļ putniem aizliegt vispār krasta tīrīšanu tas ir absurdi! Tad jau neko pilsētā necelsim, neko neuzlabosim, ļausim visam aizaugt ar krūmiem, lai tik putnu būtu vairāk! Putnu pētīšanai pietiek mežu, kas ieskauj pilsētu no visām pusēm! Un galu galā neizcērt tak krūmus gar Daugavas malām visā pilsētas teritorijā, bet gan vienā posmā... Varbūt tiešām iemācīsimies reiz pateikt arī ko labu, nevis tik mūžīgi par visu gudri spriest un nopelt jebkuras idejas...
  • Ornitologs
    02.07.2018 18:23
    Pļavā šai laikā pat zāli nepļauj, jo ligzdojosie putni perē. Ja nebūs krūmu, nebūs dziedātajputnu, Pavasara pali aiznesīs smiltis un atnesīs netīrību.
    Varbūt lētak būtu bijis iedzīvotajus izglītot, nevis izpildīt maz izglitotu un neapdomīgu pilsoņu kaprīzes.
    Latvijai ir jābūt zaļai, nevis taisīt tuksnesi pie Daugavas. Krūmi bija pilni putnu ligzdu. ārkli pasi parsevi ir skaisti. Pie Daugavas protams, var būt pludmale, bet ne jau gar visu Daugavu.
  • Swarka
    02.07.2018 18:23
    isgla būs taisnība - tuvojas Jāņi, alum naudiņš vajg'. Nu tad top augšā visādi brīnumi. Kā tur bija? Spruksts par otras puses tīrīšanu tika tak pie soda - ne?
  • isgla
    02.07.2018 18:23
    Vispār:
    Vispār jau interesanti, kas tie par iedzīvotājiem, kam vajadzeja tos kārklus griezt? Aptauja kāda bija par to?

    Aptauja bija domes deputātu starpā - steidzami vajag "otkatu". kur lai dabū. Uzvarēja variants šis.
  • Jurka
    02.07.2018 18:23
    Labāk lai uzber labas smiltis un uztaisa mazo pludmali kā Parīzē
  • Vispār
    02.07.2018 18:23
    Vispār jau interesanti, kas tie par iedzīvotājiem, kam vajadzeja tos kārklus griezt? Aptauja kāda bija par to?
  • darvas karote
    02.07.2018 18:23
    un kā ar krūmos ligzdojošajiem putniem? to kāds izpētīja? Jeb buldozeru virsū un miers?
  • johaidi
    02.07.2018 18:23
    Labāk pajautāt vai pretī esošo Pļaviņu ielas posmu kādreiz ir plānots noliet ar asfaltu ?

Atstājiet komentāru