2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilī, iespējams, uzdarbojas blēdis no Polijas

Jēkabpilī, iespējams, uzdarbojas blēdis no Polijas

Ar portālu Radio1.lv sazinājās jēkabpiliete Anita, kas stāstīja, ka piektdien pēcpusdienā pie lielveikala “Rimi” viņu ar vīru esot apturējis, kāds melnīgsnēja izskata vīrietis, kas stādījies priekšā kā "Scepter" trauku firmas direktors no Polijas un viņam steidzami esot jāpārdod firmas “Scepter” trauku komplekts.

 

Savu steigu viņš pamatojis ar to, ka jādodas ceļā uz Poliju un viņam tā sagadījies, ka līdzi esot divi “Scepter” trauku komplekti, bet pāri robežai laižot tikai ar vienu. Lai ievilinātu jēkabpiliešus sarunā, polis piedāvājis, ka varot traukus arī uzdāvināt. Jēkabpilieši nav ielaidušies nekādās sarunās un darījumos ar minēto vīrieti, jo muļķim skaidrs, ka par brīvu ir tikai siers peļu slazdā. Jēkabpilieši arī ievērojuši, ka vīrietis pārvietojas ar gaiši pelēkas krāsas auto, kuram ir Polijas valsts numura zīmes. Anita piebilda, ka akcents kādā vīrietis runājis krieviski liecinājis, ka viņš nav polis.

 

Portāls Radio1.lv jau ziņoja, ka šis nav pirmais gadījums, kad jēkabpilieši sastopas ar šo vīrieti, kurš savu stāstu atkārto katram, kuru izdodas uzrunāt. Jūnija sākumā kāda jauna sieviete Aija sacīja, ka polis viņu uzrunājis netālu no lielveikala Brīvības ielā, atkārtojot savu pasaciņu par diviem “Scepter” trauku komplektiem ar kuriem netiekot pāri robežai. Aijai tāpat kā Anitai viņš sacījis, ka ir no Polijas "Scepter" trauku firmas direktors, šeit bijis darīšanās, it kā prezentācijā, un tagad dodoties mājup. Polis teicis, ka šāds trauku komplekts maksājot 1000 eiro, bet viņš tos atdodot par puscenu vai vēl lētāk. Kad Aija kategoriski atteikusies no piedāvājuma un devusies tālāk, viņš sekojis ar automašīnu un turpinājis apvārdot, piedāvājot atdot “Scepter” komplektu pret  itīmpakalpojumu. Aijai par laimi ceļā gadījusies pilsētas iestāde, kurā tā paglābusies no uzmācīgā blēža.

 

Par šo aizdomīgo tirgoni ik pa laikam tiek ziņots visā Latvijā. Piemēram, nesen interneta medijos izskanēja informācija, ka šis “Scepter” trauku tirgonis uzdarbojies Liepājā. Portāls liepajniekiem.lv vēsta, ka tur viņš darbojies degvielas uzpildes stacijās un pie lielveikaliem. Liepājnieki, kuriem ar viņu nācies saskarties, apraksta, ka vīrietis ir maza auguma, melnīgsnēja izskata un runā lauzītā krievu valodā, mēģinot iegūt uzticību stāsta pasaciņu, ka ir no Polijas "Scepter" trauku firmas direktors, vakar pasēdējis restorānā, notērējis naudu, no kartes nevar noņemt, jo limits, to varēšot tikai vēlu vakarā, tagad jātiek uz Rīgu, naudas nav, utt. Viņam bagāžniekā vairāki "Scepter" trauku un nažu komplekti speciālajos koferos, tos tad arī par "lēto" gatavs pārdot. Sākot no 500 līdz 150 eiro. Liepājā bija zinātāji, kas mācēja teikt, ka faktiski viņa piedāvātie trauki esot Turcijas pakaļdarinājums un nemaksājot vairāk kā pārdesmit eiro.

 

Anita un Aija aicina jēkabpiliešus uzmanīties un neiekrist iespējamā krāpnieka lamatās.

Komentāri (0-3/3)

  • ups
    02.07.2018 18:23
    jābūt galīgi stulbam lai ko tādu klausītos.Pāri robežai nevar vest?Kādai robežai?Uz robežas neviens to neskatās!
  • Lapsa
    02.07.2018 18:23
    Man gribēja kkāds lohpidrs (melnīgsnējs) lukturīti ar elektrošoku iesmērēt pa 30 euro :D
  • Ilze
    02.07.2018 18:23
    Šo "poli' nav nācies sastapt, bet pie ielās Maximas vienu reizi ir nācies dzirdēt līdzīgu pasaciņu, ka nevarot vest pāri robežai. Kāda melnīgsnēja sieviete par visām varītēm mēģināja pārdot, bet vēlāk atdot par velti apģērbu (jaunas džinsu bikses un vēl kaut ko). Protams, atteicos, jo pirmkārt, šāds piedāvājums likās visai jocīgs un aizdomīgs, otrkārt, man šādas lietas noteikti nebija vajadzīgas.

Atstājiet komentāru