2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Jēkabpilieši gulbju ģimeni no pilsētas pavada uz Radžu ūdenskrātuvi (FOTO)

Jēkabpilieši gulbju ģimeni no pilsētas pavada uz Radžu ūdenskrātuvi (FOTO)

Radio1.lv redakcija šodien saņēma divu aculiecinieku informāciju par gulbju ģimeni, kas apmetušies uz dzīvi Jēkabpilī, Nameja – Viestura ielas mikrorajonā.

 

Antra Vēstīja, ka netālu no veikala TOP Jēkabpilī, Nameja ielā uz dzīvi apmetušies gulbju ģimene. Kā zināms gulbji ir ne tikai skaisti, bet arī bīstami putni, jo īpaši tad, ja jāaizsargā mazuļi, viņi var uzbrukt. Īpašs satraukums par bērniem, kas ziņkāres dēļ varētu pieiet pārāk tuvu klāt gulbjiem. Latvijā ir bijuši gadījumi, kad gulbji cilvēku noknābj līdz nāvei. Antra sacīja, ka par šo faktu ir informējusi gan Jēkabpils policiju, gan valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, taču neviena no iestādēm neesot atsaukusies, lai gulbjus aizgādātu prom no blīvi apdzīvotā mikrorajona. Tā kā valsts institūcijas nav atsaukušās, lai palīdzētu, tika sameklēti trīs brīvprātīgie, kas šorīt gulbjus pavadīja uz Radžu ūdenskrātuvi.

 

Savukārt jēkabpilietis Ainārs šorīt agri no rīta pamanījās ar tālruni nofotografēt gulbju ģimeni, kas veda savu saimi pāri Viestura ielai.

 

Jau ziņots, ka pēdējā laikā arvien biežāk pilsētā tiek manīti meža iemītnieki. Pagājušajā nedēļā Jēkabpilī tika manīts klaiņojam alnis, bet pie t/c "Aura" bērni šajās dienās manījuši zalkti. Jēkabpiliete Dace stāstīja, ka dēls atnākot mājās mammai ziņojis, ka redzējuši čūsku pāri taciņai aizslīdam zālē un čūska bijusi melna ar dzeltenu galviņu un baltu mutīti. No bērna teiktā Dace sapratusi, ka tas bijis zalktis.

 

Foto: Aculiecinieks Ainārs.

 

agulbji

Atstājiet komentāru