2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Aculieciniece: Jauniešu bīstamās izklaides Jēkabpils graustos (FOTO)

Aculieciniece: Jauniešu bīstamās izklaides Jēkabpils graustos (FOTO)

Jēkabpiliete Gita portālam Radio1.lv atsūtīja bildes, kurās redzams, kā jaunieši atpūšas pamestajā piecstāvu graustā Auseklīša ielā. Tā kā ēka jau ilgstoši nav apdzīvota un ir laika zoba sagrauzta, tad atrašanās uz nepabeigtā balkona var apdraudēt jauniešu drošību un varbūt pat dzīvību un šādu rīcību var uzskatīt par neapdomīgu un pārgalvīgu.

 

Portāls Radio1.lv jau šodien publicēja kāda cita jēkabpilieša vēstuli ar fotoattēliem par graustu Viestura ielā.

 

Jāpiebilst, ka Jēkabpilī grausti atrodas dažādās vietās, galvenokārt tie pieder privātīpašniekiem un pagaidām pašvaldībai nav izdevies vienoties, lai tie sakopj savus īpašumus.

 

Jau ziņots, ka šogad Jēkabpils pilsētas pašvaldības budžetā nav atvēlēti līdzekļi graustu nojaukšanai vai sakārtošanai. Jautājumu par nepieciešamību sakārtot vai nojaukt graustus Jēkabpilī pirms pāris gadiem aktualizēja domes deputāts Kaspars Skruzmanis un pērn šim nolūkam pilsētas domes budžetā bija atvēlēta zināma summa.

Komentāri (0-10/14)

  • Rasma
    02.07.2018 18:23
    Jekabpiliete:
    Ja pilsēta vairāk naudas un enerģijas tērētu, lai uzceltu kādu izklaides namu, tad jauniešiem nebūtu jādzīvo lielveikalu koridoros un nepabeigto celtņu balkonos.

    Mīļā, māt! Pilsētā viss ir - stadions, skeitparks, trenažieru zāles, sporta skolas u.c., bet Tev mat, bērns līdz turienei jaaizved, vismaz 1x
    Ko ta jaunu cels? Tev ir idejas?
    Akva parkam nepietiks apmeklētāju, jābrauc uz Jūrmalu
  • Jekabpiliete
    02.07.2018 18:23
    Ja pilsēta vairāk naudas un enerģijas tērētu, lai uzceltu kādu izklaides namu, tad jauniešiem nebūtu jādzīvo lielveikalu koridoros un nepabeigto celtņu balkonos.
  • ????
    02.07.2018 18:23
    Vai tad dome nevar nojaukt, ja īpašnieki neliekas ne zinis un savus sagrābtos īpašumus neapseko un nesakārto, ja attiecīgas instances uzskata ka ēka atbilst grausta statusam, tad lūdzu nojauciet un izmaksas piedzeniet no patiesajiem īpašniekiem. Ja cilvēki ir tik neaptēsti un domā ka visu var laist gar ausi, tad rīkojieties likuma ietvaros un pielietojiet agresīvākas metodes - soda naudas utt.
  • klaidonis
    02.07.2018 18:23
    Ko jūs visi te ņematies. Mums ir demokrātija un katrs atpūšas kā grib. Ja kādam dikti niez tad ejiet un paņemiet šos gurķēnus aiz rociņas un aizvediet pie mammām. Atradušies preses fotogrāfi !
  • :-*
    02.07.2018 18:23
    Kamēr nenotiks kāda nelaime neviens neko nedarīs, tāda tā sabiedrība diemžēl ir!!!
  • Ieva
    02.07.2018 18:23
    Patiešām,šīs divas nepabeigtās celtnes sevišķi bojā skatu un iespaidu par pilsētu,jo atrodas labi pārredzamā centrā..braucot pāri tiltam jau redzams, nemaz nepieminot drošību,ka vienu dienu var, piemēram, iebrukt kāds stāvs vai jumts, vai,piemēram, dzērāji cenšas ievilkt kādu sievieti vai narkomāniem ir kur uzņemt devu....liekas, ka kopš padomju sabrukuma ir pagājuši vairāk kā 25 gadi, kad tika atstātas "mantojumā" šīs būves,taču jautājums joprojām tiek risināts....drīzāk nerisināts vispār..
    Es pat labprāt ziedotu kādu naudiņu šo celtņu nojaukšanai-gan Auseklīšos, gan Nameja, gan Celtnieku, ja pašvaldība tik bezspēcīga. Ma
  • Viestura 38a
    02.07.2018 18:23
    Viestura 38a pie pirmā padiņa,kas tuvāk maximai, brīžiem sēž ļoti daudz cilvēku, dzerstās, spļauj un mīž turpat pie durvīm. Miliči atbrauc retu reizi, izdzenā, un tas arī viss. Nākošajā dienā tāpat brandža ir klāt. Esmu lamājies ar viņiem, bet cik ta var. Tā jau var palikt bez riteņiem autiņam, vai bez stikliem.
  • viedoklis
    02.07.2018 18:23
    Ja jau šie grausti ir privāti - kāda vellla pēc pilsētas budžetā ikdienu nekrīt soda naudas??? Likumu nav? Vai gaidīsim "bomžu" Zolitūdi un tad rīkosimies?
  • zzz
    02.07.2018 18:23
    Varbūt katru gadu tad vajag atlikt kādus līdzekļus, un pamazām jaukt tos graustus nost. Īpašnieks vai ne īpašnieks, bet pilsētas tēlu tas tik un tā bojā un drošību noteikti apdraud.
  • 100
    02.07.2018 18:23
    Pie Viestura 38a ta ir ikdiena,tur sutkam sez gan bomzi,dzeraji,jauniesi.Visiem viss vienalga.
12

Atstājiet komentāru