2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Pēteris Sprukts: Kā bijušais ugusdzēsējs aicinu visus lauku iedzīvotājus - nededziniet atkritumus un kūlu! (FOTO)

Pēteris Sprukts: Kā bijušais ugusdzēsējs aicinu visus lauku iedzīvotājus - nededziniet atkritumus un kūlu! (FOTO)

Portāls Radio1.lv saņēma vēstuli no sabiedriskā aktīvista Pētera Sprukta, kurā viņš stāsta par kūlas ugunsgrēku otrdien, 18.martā un savu līdzdalību tā dzēšanā, kā arī aicina lauku iedzīvotājus laikā, kad ir augsta ugunsbīstamība, nekurināt ugunskurus, jo no tiem var izraisīties kūlas ugunsgrēki.

 

Lūk, Pētera Sprukta vēstule.

 

“Otrdien, 18.martā, ieraugot kūlas degšanu aiz kaimiņa mājām “Jurguci 1” Kūku pagastā pie Baļotes ezera, bez lielas domāšanas devāmies palīgā ar zāles pļāvēju un grābekļiem. Šeit jauna četru bērnu ģimene savas nevīžības pēc nebija sakosi savas mājas un ēku apkārtni, nopļaujot veco zāli. Tāpēc mēs nopļāvām kūlu, nokasījām veco zāli uguns drošā attālumā, tā pasargājot vismaz vienu māju no nodegšanas.

 

Kā mums passtāstīja, kaimiņš esot dedzinājis zarus un lapas, vējš dzirksteli iepūtis vecā nenopļautā zālē, sausā kūla momentā aizdegusies un saviem spēkiem nodzēst liesmas vairs nebijis iespējams.

 

Kā bijušais ugusdzēsējs un šoferis es aicinu visus lauku iedzīvotājus - nededziniet atkritumus un kūlu, jo sodi ir ļoti lieli!

 

Aicinu visus Latvijas, it sevišķi lauku māju īpašniekus, sakopt savu māju apkārtni ugunsdrošā attālumā, ja sargāsieties paši, arī Dievs jūs sargās.

 

Aicinu arī visas pašvaldību atbildīgās amatpersonas par ugusdrošību, vai sociālos darbiniekus apsekot visas lauku mājas, it sevišķi vecu nespējīgu un vientuļu cilvēku, kuru apkārtnē iespējams nav nopļauta vecā zāle un, ja nepieciešams sniegt palīdzību. Saudzēsim Latvijas lauku mājas no sadegšanas kūlas dedzināšanas laikā, jo katru gadu nodeg ap 100 ēku visā Latvijā! Nepieļausim izdedināt LATVIJU, ir jācīnās ar sekām.

 

Lūgums šo aicinājumu nosūtīt visiem pagastiem!

 

Jā nepieciešams es palīdzēšu sakopt jūsu mājas apkārtni uguns drošā attālumā, zvaniet man pa tālruni - 26065458.”

 

 

Atstājiet komentāru