2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Pārdomas pēc auto nozagšanas...

Pārdomas pēc auto nozagšanas...

Jēkabpilī pagājušajā nedēļā ceturtdienas rītā no kāda daudzdzīvokļu mājas pagalma Nameja ielā tika nozagta automašīna VW Jetta. Tās īpašniece Dace Laizāne savā facebook.com profilā publicējusi pārdomas pēc auto nozagšanas. Skarbas, bet patiesas un drosmīgas par to kā zagļi uzzina par auto, ko vēlas nozagt. Ar viņas atļauju publicējam šīs pārdomas arī portālā Radio1.lv.
 
"Pārdomas pēc auto nozagšanas...
 
Šonedēļ man nozaga manu auto. Sajūtas? Pretīgas! Sajūta, ka kāds ar sū...nām kājām būtu izbradājis pa manu dvēseli. Esmu audzināta un vienmēr cenšos pieturēties pie tā, ka man nav tiesību ņemt svešu mantu vai arī bojāt cita mantu. bet, nekas no šī neattiecas uz tiem, kas zog - kam zagšana ir darbs un dzīves veids - zagšana ir šo cilvēku "reliģija".
 
Šonedēļ esmu noklausījusies n-tos stāstus par auto zagšanu, apdrošināšanu, par auto pretaizdzīšanas obligāto minimumu, par to, ja mašīna ir Lietuvā, tad vairs neko nevarot izdarīt un visdrīzāk tāpat kā daudzu citu auto īpašnieku auto, arī manējā ir prom uz neatgriešanos. Vairāki cilvēki man atgādināja, ka tā ir tikai lieta un var jau būt, ka tā esmu pasargāta no kādas lielākas nelaimes. It kā jau visu to saprotu, bet ir grūti to pieņemt. Esmu noskatījusies n-tos sižetus par pretaizdzīšanas sistēmām, par zagļu ekipējumiem un iespējām, par to, ka nekas tā līdz galam neaizsargā nevienu auto.
 
Tāpat arī izlasījusi n-tos komentārus par visvairāk zagtajām auto, par tendencēm, par gadījumiem, kad auto ir tikko izgājis apkopi vai remontu kādā no oficiāliem auto servisiem (tāpat kā tas bija man - tikko janvārī mans auto pabija konkrētā OFICIĀLĀ auto servisā Rīgā) un tad auto tiek nozagts (jo par auto ir pieejama VISA informācija, izčekoti visi pretaizdzīšanas mehānismi, iegūta informācija par to, kur auto ikdienā atrodas, izpētīti saimnieka paradumi, CSDD info kā uz delnas, apdrošinātāju info arī utt.). to, ka manu mašīnu jau kādu laiku izčekoja, arī nešaubos (protams konkrētu pierādījumu man nav, jo es paļaujos uz cilvēku godaprātu, nevis sēžu un to vien tik daru kā čekoju, kas, kur, kad un kā uz manu auto skatā).
 
Sev esmu sapratusi, ka vislabāk pirkt kādu grabažu no mazpazīstama zīmola par nelielu naudu, jo nav nevienas sistēmas, kas auto nosargā. garantija nav ne lepnas un pašas jaunākās pretaizdzīšanas sistēmas, ne garāža, ne kasko, ne kas no tā. ja būs lemts-izplānots tieši jūsu auto nozagt, to nozags - agrāk vai vēlāk! Protams man teorētiski jātic, ka notiks brīnums un mašīnu atradīs, bet statistika ir skarba.
 
Šonedēļ ļoti pārdomāju visu kas un kā notiek šai pasaulē un aizvien vairāk ir sajūta, ka "urlas" un "tizleņi" pasauli groza un godīgie cilvēki paliek minoritāte. Vērtības šai pasaulē ir mainījušās! Un būtu naivi teikt, ka tā nav!"
 
 
Foto no privāta arhīva

Komentāri (0-7/7)

  • jurciks
    02.07.2018 18:22
    varbut auto, D-pili,kada vagona- uz 3 pasaules valstim
  • Patriots
    02.07.2018 18:22
    Ļoti žēl ka cieš likumpaklausīgi cilvēki, kur ar saviem sviedriem daudzus gadus strādājuši lai iegādātos sev auto.
  • zivsacs
    02.07.2018 18:22
    Garāžai ir nozīme!
  • Juris
    02.07.2018 18:22
    Protams, ka zagļi saņem naudu par nozagto. No citplanētiešiem? Diemžēl nē. Pieprasījums sazagtajam veidojas tepat pie mums. Pirkstus vajadzētu cirst arī par zagtas mantas pirkšanu.
  • es
    02.07.2018 18:22
    NEVIENAM NAV TIESĪBU ZAGT!!!!!!! NEVIENAM!!!!
  • Guest
    02.07.2018 18:22
    Juris:
    Nepiekrit''išu gan, ka zagšana ir kāda reliģija. Ne jau savām vajadzībām kāds zog auto, bet tāpēc, ka ir pieprasījums pēc lētākiem auto vai lētākām rezerves daļām.


    Ne jau savām vajadzībām?? It kā zagļi naudu par to nesaņem? Sanāk, ka aiz landarības zog?? :D:D

    Šitādiem "labdariem" kā senos laikos - pirkstus nocirst!!

    Īpašniecei - tie, kas saka, ka tie ir tikai dzelži, nekad paši nav naudu krājuši, auto iegādājušies un uzturējuši.
  • Juris
    02.07.2018 18:22
    Nepiekrit''išu gan, ka zagšana ir kāda reliģija. Ne jau savām vajadzībām kāds zog auto, bet tāpēc, ka ir pieprasījums pēc lētākiem auto vai lētākām rezerves daļām.

Atstājiet komentāru