2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils ēnas piedzīvo nepatīkamu starpgadījumu vilcienā Daugavpils-Rīga

Jēkabpils ēnas piedzīvo nepatīkamu starpgadījumu vilcienā Daugavpils-Rīga

Šodien visā Latvijā notiek ēnu diena un daudzi skolēni no reģioniem dodas uz galvaspilsētu Rīgu, lai ēnotu izvēlēto profesiju pārstāvjus. Uz Rīgu devās arī divas 16 un 15 gadus vecas Jēkabpils Valsts Ģimnāzijas audzēknes.
 
Ar portālu Radio1.lv sazinājās meiteņu vecāki un pastāstīja sekojošo: "Lai nokļūtu galapunktā laicīgi, viņas uz Rīgu brauca ar vilcienu Daugavpils-Rīga, kas no Krustpils stacijas atiet pulksten 7.24. Dzelzceļa kasē iegādātās biļetes liecināja, ka viņu sēdvietas ir vagonā Nr.1 7.un 8.vieta. Kad meitenes iekāpa vagonā, izrādījās, ka viņu sēdvietas ir aizņemtas, bet tur sēdošie pieaugušie pasažieri tās atteicās atbrīvot. Meitenes palīdzību lūdza vagona konduktorei kontrolierei. Arī tai meiteņu vietās sēdošie pasažieri atteicās pārsēsties, turklāt vēl paceļot balsi. Konduktore kontroliere, nesniedzot meitenēm nekādu paskaidrojumu pagriezās un aizgāja. Pēc kāda laika meitenes atrada citas brīvas sēdvietas vagonā, protams, šķirti viena no otras un visu ceļu pavadīja bažās vai netiks izsēdinātas no aizņemtajām vietām, jo viņu sēdvietas ir citas. Līdz ar to labais noskaņojums jau no paša rīta bija sabojāts. Jājautā, ko iemācītos konduktores kontrolieres ēnas, ja tām šodien tādas būtu. Tāpat arī, ja vilcienā tiek tirgotas biļetes ar konkrētām sēdvietām, turklāt tieši šī iemesla dēļ biļetes uz šo vilcienu ir dārgākas vai konduktores kontrolieres pienākums nav nodrošināt, lai pasažieri sēd tiem norādītajās vietās. Ja tas nav iespējams vai konduktorei kontrolierei nebija meitenēm jāierāda cita vieta, nevis nelikties par notiekošo ne zinis?" jautā meiteņu vecāki.
 
Portāls Radio1.lv sazinājās ar akciju sabiedrības "Pasažieru vilciens" mārketinga daļas vadītāju Ievu Miežabrāli un lūdza komentot šo gadījumu.
 
"Ja pasažieris ir iegādājies biļeti ar numurētu sēdvietu, tad pasažierim ir jāsēž vilcienā tajā vietā, kas norādīta biļetē. Šajā situācijā konduktorei bija jāpalīdz meitenēm apsēsties tajās vietās, kas norādītas viņu biļetēs vai arī jānodrošina līdzvērtīgas sēdvietas, atbilstoši izvēlētajam komforta līmenim.
 
Pamatojoties uz Jūsu e-pasta vēstuli, šobrīd konduktori kontrolieri, kuri apkalpoja vilcienu Nr.704 Daugavpils –Rīga sniedz paskaidrojumus. AS „Pasažieru vilciens" pēc šī gadījuma pastiprināti pārbaudīs konduktoru kontrolieru darbu, lai līdzīgas situācijas neatkārtotos.
 
Atvainojamies meitenēm par sagādātajām neērtībām!"
 
Ieva Miežubrāle piebilda, ka līdzīgas sūdzības par notiekošo vilcienā Daugavpils-Rīga saņemtas jau iepriekš, taču šoreiz bijis iespējams pieņemt mērus, jo tika minēts konkrēts vilciena kursēšanas laiks, vagons un sēdvietas. Viņa aicina pasažierus arī turpmāk informēt, ja notiek līdzīgi starpgadījumi, jo uzņēmuma interesēs ir sniegt klientiem kvalitatīvu pakalpojumu.

Komentāri (0-3/3)

  • izcirtējs-izcirpējs
    02.07.2018 18:22
    -a čō? -nōrmalnō! -diena sabōjatō? -prijatnō!
  • Līga
    02.07.2018 18:22
    Nemaz nebrīnos. Vienreiz lūdzu palīdzību konduktoram-vīrietim, jo tante gados sēdēja man paredzētajā vietā un teica, ka viņai biļetē esot tā pati vieta, kas man. Konduktora atbilde - pajautā viņai, lai uzrāda biļeti. Vai tiešām man pašai jādodas skaidroties ar pasažieriem? Par laimi sieviete bija saprotoša un pārsēdās citur, jo ar vietām esot mainijusies ar citu pasažieri un nenoliedza, ka, iespējams, apsēdusies ne tur.. bet tomēr cerība, ka nepieciešamības gadījumā konduktors palīdzēs - zudusi.
  • ziņkārīgā
    02.07.2018 18:22
    Dīvaina sakritība...Tad jau noteikti nebija saistīts ar to, ka vilciens gājis no D-pils.....

Atstājiet komentāru