2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpiliete: Kāpēc Pasta ielā gājēju pārejai priekšā uzliktas barjeras? (FOTO)

Jēkabpiliete: Kāpēc Pasta ielā gājēju pārejai priekšā uzliktas barjeras? (FOTO)

Portāls Radio1.lv saņēma jēkabpilietes Lindas sūtītu foto, kurā redzams, ka Jēkabpilī, Pasta ielā uzliktās aizsargbarjeras, lai pasargātu ēku no mitruma, ir aizliktas priekšā arī gājēju pārejai.

 

“Ielu iespējams šķērsot apmēram desmit metrus no gājēju pārejas, tieši pretī ieejai mājas pagalmā un stāvlaukuma piebraucamajam ceļam pie veikala BETA. Ejot pāri ielai jāuzmanās no auto, kas izbrauc no stāvlaukuma pie veikala,” savus novērojumus stāsta Linda.

 

Sazinājāmies ar Jēkabpils Pilsētsaimniecības departamenta priekšnieku Raiti Sirmoviču.

 

“Barjeras tika uzstādītas, lai pasargātu māju no mitruma, kas rodas automašīnām izšļakstot peļķes Pasta ielā šajā vietā. Tas ir pagaidu risinājums. Barjeras uzstādīja SIA “Jēkabpils pakalpojumi”, sacīja Raits Sirmovičs.

 

Jautāts vai šādas barjeras tiks izvietotas arī citviet Pasta un Brīvības ielās, kur ir līdzīga situācija, viņš sacīja, ka pagaidām nē, bet šajā vietā stāvoklis bijis viskritiskākais.

 

Sarunā ar SIA “Jēkabpils pakalpojumi” direktoru Jāni Hauku skaidrojām, kāpēc barjeras aizliktas priekšā gājēju pārejai.

 

“Tas bija labākais no iespējamajiem risinājumiem, ja gājēju pāreju atstāj brīvu, tad aiz uzliktās barjersienas gājēji nav redzami autovadītājiem un tie uz ielas parādās pēkšņi. Tas rada avārijas situāciju. Savukārt dažus posmus pirms gājēju pārejas atstāt barjeru brīvu nav iespējams, jo tad cieš māja no mitruma. Tāpēc tika rasts perfektākais risinājums no visiem iespējamajiem, novirzot gājēju pāreju un divus posmus pirms tās neuzlikot barjeras, lai gājēji būtu laikus pamanāmi autovadītājiem,” skaidro Jānis Hauka.

 

Viņš piebilda, ka barjeru uzlikšana uzņēmumam izmaksājusi 600 eiro. Savukārt nākamvasar Pasta ielā paredzēts veikt remontdarbus, pārbūvējot brauktuvi un ierīkojot vertikālo lietus ūdens noteci. Šiem darbiem nepieciešami 15 000 eiro.

Komentāri (0-6/6)

  • Rūdis!
    02.07.2018 18:21
    Kad, BEIDZOT, J-pilī sataisīs notekūdeņu sistēmu!Ir redzēts,ka lej jaunu asfaltu,bet notekūdeņu sistēmu neizveido!Lai deputāti, inženieri aizbrauc uz V-pili un pamācās no kolēģiem,kā taisa tās lietas tur!!!Pilsēta vienmēr sausa,nevienas peļķes!!!
  • ...
    02.07.2018 18:21
    Un, diemžēl, liela daļa autovadītāju nepalaiž gājējus pāri ielai tagad. Jo iziet uz principu, ka gājēju pāreja tajā vietā, kur iela pārejama, nav apzīmēta. :(
  • Inna
    02.07.2018 18:21
    SMIEKLĪGI. Par sūda astoņiem metriem drīz izjukošas barjeras samaksāt sešus simtus. Kādam nauda iet kabatā. Ja sāktu domāt par cilvēkiem, tad būtu arī kvalitāte un funkcionalitāte, nevis tas, kas notiek pie mums pilsētā.
  • margrietiņa
    02.07.2018 18:21
    Protams, izšķīdīs tās barjeras, jo visu laiku tak apšļakstīs art ūdeni. Kaut kas tāds ir iespējams tikai Jēkabpilī - ielu sataisīt nevar, bedres paliek, tā vietā uzliek žogu... Paldies Sandrai Mikanovskai, kas operatīvi atspoguļos šīs nejēdzības!
  • tantux
    02.07.2018 18:21
    Vai tad tās skaidu plates mitrumā neizšķīdīs?
  • Magone
    02.07.2018 18:21
    Šausmīgs risinājums! Pilsētvidi graujošs.

Atstājiet komentāru