2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Iedzīvotāji: Mazās ielas kļuvušas par strupceļu

Iedzīvotāji: Mazās ielas kļuvušas par strupceļu

Vienības un Kurzemes ielas rekonstrukcija Jēkabpilī izmainījusi līdzšinējo, gadu desmitiem ierasto mazo ieliņu iedzīvotāju ikdienu Krustpils pusē.
 
 
"Mūsu ieliņas – Kalna, Mednieku un citas apkārtējās ir kļuvušas par "tupikiem" jeb strupceļu. Par tādām tās pārvērtusi jaunuzbūvētā Kurzemes iela. Līdz ar to mēs vairs nevaram kā agrāk pa taisnāko ceļu aiziet vai aizbraukt līdz pirtij vai uz veikaliem no tās puses, kur uzbūvēta jaunā Kurzemes iela. Piemēram, lai nokļūtu pirtī mums jāmēro līkumots ceļš pa mazajām ieliņām līdz Raiņa ielai un tad tālāk uz pirti vai arī jākāpj lejā no kalna un metot līkumu pa Rīgas ielu gar lielveikalu "Supernetto" un iet tālāk pa jauno Kurzemes ielu. Privātmājās dzīvo gados veci cilvēki, kuriem šāda lieka staigāšana prieku nesagādā un daudzi nemaz nav spējīgi tā kāpelēt kalnā augšā un kalnā lejā. Mēs cerējām, ka vietās, kur mazās ielas pārvērta par tupikiem būs ierīkotas kāpnes, lai varam nokļūt uz Kurzemes ielu un doties savās gaitās, diemžēl mūsu cerības nepiepildījās," stāsta Jāņa ielas iedzīvotāja Marina. Viņa piebilda, ka ir sazinājusies ar Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieku Aivaru Krapu, kuram šī situācija bijusi pārsteigums un viņš solījies aizbraukt uz vietas un pārliecināties dabā. Tāpat arī Marina norādīja, ka iedzīvotāji, visticamāk, nemainīs savus pārvietošanās ieradumus un iemīs takas sev vēlamos virzienos.
 
 
Sarunā ar Radio1.lv Aivars Kraps sacīja, ka pārliecinājies dabā par situāciju un uzskata, ka mazo ielu pārvēršana par tupikiem nesarežģī šī mikrorajona iemītnieku dzīvi, jo uz pirti nav jāiet katru dienu, bet gan reizi nedēļā. Savukārt uz veikaliem var aiziet pa citiem ceļiem un tas neesot lielāks līkums par 100 metriem. Aivars Kraps izteica pieņēmumu, ka, jautājums par ielu tupikiem un trepju neesamību aktualizēts atsevišķu personu savtīgās interesēs, ne šī mikrorajona visu iedzīvotāju vārdā.
 
 
Aivars Kraps norādīja, ka kāpnes netiks ierīkotas, jo tas nav paredzēts šo ielu rekonstrukcijas projektā un viņš arī nesaskatot šādu vajadzību. Savukārt tos, kas ies pa jaunizveidoto zālāju un centīsies iemīt takas, sodīs.
 
 Attēlos: Redzams, ka jaunizbūvētā Kurzemes iela jau ir apzaļumota un tajā nav paredzēta vietne kāpnēm, kas savienotu mazās ielas ar Kurzemes ielu. Tāpat arī jaunā iela sadala divās daļās mazās ieliņas pārvēršot tās trupceļos. Savukārt cilvēki par spīti visam veikli iemin jaunas takas un ceļus pārvietojoties pa uzbērumu.

Komentāri (0-6/6)

  • Swarka
    02.07.2018 18:20
    Ūpīt, šī konkrētā modernā ifrastruktūra ir "čeres *opu", nevienam nav noslēpums, cik bieži tiek tīrītas ielas, līdz ar to varēsi pats stāvēt pie tā apļa un ziemā skaitīt būkšķus. Un otrais tadad būs sastrēgumi (kad būs visas ielas pabeigtas), jo krustpils aplis nespēs palaist mašīnas no tilta, jo viņām ir jālaiž rīgas ielas mašīnas. Agrāk to plūsmu samazināja lielais luksafors, bet tagad tā nav un uz tiltu iet strīpām tās mašīnas. (šito var kāds piefiksēt un pēc kāda laika ap pieciem vakarā papētīt)
  • *tas pats
    02.07.2018 18:20
    nu, tai Kalna ielas daļai, kas nāk no katoļu baznīcas puses, nevajadzētu sūdzēties - pa veco Kurzemes tiek lejā. Bet tie, kas nāk no Zīlānu puses un Cēsu ielas iemītnieki gan varētu sūdzēties, jo kā te iepriekš rakstīja - domes darboņu PIENĀKUMS ir domāt par iedzīvotāju ērtībām. un iespēja normāli nokļūt veikalā/pirtī/skolā pat nav ērtība, bet normāla ikdienas nepieciešamība. jau tā daudzi darbi šajos remontos ir "tjap-ļap" līmenī, bet pāris mēnešus iepriekš cilvēkiem vienkārši neienāca prātā, ka dome izperēs tādu stulbumu, ka no Kalna ielas nav vajadzības tikt uz jauno "Kurzemes" ielu
  • Viedoklis
    02.07.2018 18:20
    Protams, pilsēta kļust sakoptāka. Arī ielas pamazām remontē. Bet tā NAV DĀVANA - tas ir mūsu varasvīru PIENĀKUMS!!!!!!!!!!! Pienākums rūpēties lai KATRS pilsētas iedzīvotājs justos apmierināts(ne tikai uz vēlēšanām!)
    P.S.
    Cik tad lielas būtu izmaksas lai ceļi nepārvērstos strupceļos? Piekabe grants šķembu un 2 stundas buldozerista darbs!!!
  • ūpis
    02.07.2018 18:20
    Varētu padomāt, ka 3 km liels līkums jāmēro, lai nokļūtu pirtī.
    Būtu labāk priecājušies, ka arī Jēkabpils kļūst sakoptāka, tiek izveidota moderna un konkurētspējīga infrastruktūra utt, bet nē - gados vecie cilvēki redz' netiek uz pirti "pa taisno"!

    p.s. Nav latviešu valodā vārda "tupiks"! Ir strupceļš :)
  • Swarka
    02.07.2018 18:20
    Pff, ko tur satraukties?
    1. uz pirti var arī neiet.
    2. Uz veikalu arī var neiet (naudu var pārskaitīt pašam Krapam.
    3. Nu ja tiešām vēders sāk kurkstēt, tad var aiziet pa apkārtceļu, jo tak garāmbraucot savā lepnajā autiņā Kraps konstatēja, ka nemaz tik tālu nesanāk.
    Bet ja nopietni, tad nu situācija ir nesmuka sanākusi un dažam labam tautas kalpam būtu jāpadomā, kura labā viņam īsti jāstrādā. Gan jau Spruksts uzsitīs kāds kāpnītes no nomaļiem un atkal šiem būs iemesls viņu sodīt :D
  • ...
    02.07.2018 18:20
    Vajag domāt par cilvēku ērtibām, ne tikai par savām, Krapa kung!

Atstājiet komentāru