2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Pēteris Sprukts: tas, kas notiek Jēkabpilī, ir ĀRPRĀTS

Pēteris Sprukts: tas, kas notiek Jēkabpilī, ir ĀRPRĀTS

Tas, kas notiek Jēkabpilī ar tilta kapitāliem remontiem ik pēc trīs četriem gadiem, tas ir ĀRPRĀTS, un šāda rīcība ir nekavējoši jāaptur. Vai tiešām mūsu valstī nav tādas institūcijas kura būtu spējīga to izdarīt, lai nepieļautu nesaimniecisko Eiropas un nodokļu maksātāju līdzekļu izsaimniekošanu.

 

Pirms septiņiem gadiem tiltam tika veikts kapitālais remonts par 660 000 latu, jau toreiz vajadzēja nomainīt tilta margu stabu caurules, jo tās jau bija nokalpojušas 44 gadus (pašas margas ir izgatavotas no ļoti bieza metāla un var vēl kalpot simtu gadu), tas netika izdarīts, tikai nogrieza visas margas aizveda nokrāsoja, nomainīja trotuāra betona paneļus, bet uz tiem netika uzklāta izolācija.

 

Tāpēc tagad tiek uzlauzts ļoti labs asfalta segums, tika iebetonētas jaunas 10mm biezas aizsargbarjeru caurules, kuras arī ar garantiju varēja kalpot simtu gaudu, bet tās jau pēc septiņiem gadiem, šogad pie kārtēja tilta kapitālā remonta vienā pusē jau ir nogrieztas un nodotas lūžņos, tā paskaidroja Jēkabpils departamenta direktors Raits Sirmovičs, jo tikšot izgatavotas jaunas cinkotas aizsargbarjeru caurules pēc Eiropas prasībām, tās noteikti būs plānākas, tā mēs pēc Eiropas prasībām esam izsaimniekojuši visu Latviju, likvidētas cukurfabrikas, Liepājas metalurgs, bankas un daudz kas cits. Par šādu bezatbildīgu rīcību neviens nav saņēmis pelnītu sodu.

 

Pirms trijiem gadiem no jauna tilta margas tika nogrieztas, aizvestas, nokrāsotas, iztērējot 280 000 latu, nokrāsot varēja uz vietas par aptuveni 10 000 latu, un atkal netika nomainītas tilta margu caurules, pēc gada dažas jau bija pilnīgi pārrūsējušas uz pusēm. Kā izrādās, domes priekšsēdētājs Salceviča kungs to labi zināja, bet kad es divas margu caurules nostiprināju kuras jau pilnīgi bija pārrūsējušas uz pusēm un draudēja nolūst no vibrācijas, departamenta direktors Raitis Sirmovičs piedraudēja ar kārtējo 9. administratīvo sodu.

 

Jautājums: uz ko skatījās tiltu būves inženieri, eksperti, pieņemot šādu lēmumu margu caurules nemainīt, bet tikai nokrāsot. Uzskatu kā tā ir apzināta tiltu būves inženieru un domes vienošanās, lai pēc iespējas biežāk varētu ieplānot un taisīt tiltam kapitālos remontus, atrodot dažādus iemeslus lai novērstu savlaicīgi nepadarītus darbus.

 

Nekavējoši ATBILDĪGĀM AMATPERSONĀM NOSŪTĪT UZ JĒKABPILI VALsTS KONTROLI, KNAB UN NEATKARĪGUS TILTU BŪVES EKSPERTUS un apturēt naudas līdzekļu izsaimniekošanu lielos apmēros. Jaunās tilta margas atstāt jaunam Jēkabpils vanšu tiltam, tas dos iespēju ietaupīt daudzus simtu tūkstošus.

Aicinu iedzīvotājus sestdien Lielās talkas dienā piedalīties Daugavas krastmalas sakopšanā no 9.00 pie tilta, ņemot līdzi lāpstas, grābekļus un labu garastāvokli.

 

Ar cieņu PĒTERIS SPRUKTS. Tel.2606 5458

Komentāri (0-10/25)

  • nu ja
    02.07.2018 18:16
    un tas ir visās pilsētās,simt metru jāremontē,remontē mēnešiem ilgi,BARDAKS.. pareizi ir vieni rok,otri saliek,tad arkal visu rok atpakaļ ved ārā,citi kaut ko pakašņā,saber,tad atkal viss no gala,tā arī sezona ir galā,kad jānodod objekts,tad lietus vai saule,diena vai nakts rauj,dzen to strādniekus ,tad kā ēzeļus,jo paši gudrinieki nespēj laikus visu saplānot.. Lattelekoms un visi pārējie savu kabeļu bāzēji,kad viss salikts,tad viņi tik pamostās.
  • nu ja
    02.07.2018 18:16
    Un kā gan paši varēs sabāzt savās kabatās tos tūkstošus,un braukt krutos autiņos,dzīvot lepnās villās,jo Eiropā esam.... visus viņus samest pāri tām tilta margām Daugavā.... vai jūrā haizivīm pa barību,ja nav jēgas,tad tādiem liekēžiem un izšķērdējiem nav ko sēdēt siltos krēslos.
    valsts ir izšķērdēta līdz pēdējam,lai tik brauc tauta projām,kur ir projām,pa to vairs nav jālauza galva,pašiem vairāk tiks.
  • asaka
    02.07.2018 18:16
    Akmens un putekļu pilsēta!Rok un rok,zāģē un atkal rok!Viens bruģis(cements un smiltis) + laukakmeņi ,kas mūsu Latvijā uz ielām klājumam nemaz nav piemēroti!
    Mirusi pilsēta.Ko dod bruģis uz ielām,ja pa ielu malām grausti?
  • Alīda
    02.07.2018 18:16
    Jēkabpils ir pilsēta, kur korupcija, nelikumības zeļ un plaukst. Vietējie iedzīvotāji baidās no vietējās varas, bet vara ir tā pieradusi pie nesodāmības, ka rīkojas kā dienas zagļi. Viena no bezatbidīgākajām domēm valstī ar alkoholoķi un netikli priekšgalā.
  • PCMEHS
    02.07.2018 18:16
    Ideja nav slikta, darbi jādara.
    Mēs bieži dzirdam - EIROPĀ TĀ, EIROPĀ ŠITĀ, tad rodas jautājums - "Kāpēc pie Mums nevar strādāt kā EIROPĀ?" Darbus veikt laikos, kad satiksmes plūsma ir vis mazākā - NAKTĪ!
  • Jēkabs
    02.07.2018 18:16
    Nu Sprukta kungam noteikti ir liela taisnība - tās margas uz tilta ir pilnīgi caurrūsējušas (pirms dažiem gadiem tika it kā nomainītas). Ja kādam ir šaubas - lūdzu pārejiet vienu reizi pāri tiltam kājām - varbūt būs nedaudz bailes no redzētā, taču būs skaidrs, ka mūs atkal čakarē ne pa jokam! Zog naudu nekautrējoties!
    KNAB - kad knābsi vietējos zēnus..?!
  • Meitene
    02.07.2018 18:16
    ilze:
    atbalstu remontus. Vienīgi, vai tiešām visi bija jāsāk vienlaicīgi. Brīžam vairs nezini kā vispār pārvietoties pa pilsētu. Ja vēl būtu savestas kārtībā tās vietas, kas ir ne tik sen remontētas, piemēram, Brīvības iela posmā no ģimnāzijas līdz Jauniešu centram. Vai tiešām pēc darbu pabeigšanas nav jāsakārto aiz sevis un citiem ir jālauž mašīnas?

    Pilnībā piekrītu šim viedoklim, par to nepaveigto posmu vispār nekas nav skaidrs, labāk neko nebūtu sākuši, tagad zīmes 30 sabāztas, bet jēgas nekādas, viss asfalts izdangāts, normāli pabraukt tur nevar. Vietējie jau zina, kā apbraukt lielās bedres, bet nabaga iebraucēji, kas uz Jēkabpils pusi,šaubos, vai vēl kādreiz dosies!
  • ilze
    02.07.2018 18:16
    atbalstu remontus. Vienīgi, vai tiešām visi bija jāsāk vienlaicīgi. Brīžam vairs nezini kā vispār pārvietoties pa pilsētu. Ja vēl būtu savestas kārtībā tās vietas, kas ir ne tik sen remontētas, piemēram, Brīvības iela posmā no ģimnāzijas līdz Jauniešu centram. Vai tiešām pēc darbu pabeigšanas nav jāsakārto aiz sevis un citiem ir jālauž mašīnas?
  • čalis
    02.07.2018 18:16
    interesanti:
    cik cilvēki ir interesanti! nevaru vien beigt nobrīnīties!!! gribam dzīvot skaistā, attīstītā un sakoptā vidē, bet ak vai kliedzam pie pirmajām neērtībām, kas mūs tuvina ērtībām. rodas jautājums - vai tad, kad mājās gribam radīt mājīgu vidi viss rodās no domām un pa 1 nakti? cilvēki vai jūs esat spējīgi domāt tālredzīgi un beigt nemitīgi žēloties? žēloties, ka ielas ir sliktā stāvoklī, žēloties kad ielas tiek remontētas un pārraktas, žēloties, kad viss jau ir gatavs un sakopts? apbrīnojami!!! beidziet vienreiz riet kā suņi un čīkstēt kā vecas sarūsējušas durvis un sāciet arī novērtēt to, kas tiek pamazām radīts! pacentieties kaut vienu vienīgu reizi!!!


    Vajag attīstību, bet ne uz iedzīvotāju pacietības rēķina. Jau tā praktiski visas visss svarīgākie krustojumi tiek remontēti un vēl tilts. Vajag šad un tad padomāt par nodokļu maksātājiem.
  • čalis
    02.07.2018 18:16
    NU paskataties mūsu Jēkabpilieši. Kā vajag imitēt darbus uz tilta. Laikam aptrūkstās idejas, kā norakstīt naudu. Un par šādu rīcību, kas plānoja vajadzētu pasniegt balvu, lai visi zina, kurš šajā pilsētā moka iedzīvotājus.
123

Atstājiet komentāru