2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

No Stradiņa slimnīcas valdes atlaistais Rinalds Muciņš kļuvis par Aizkraukles slimnīcas valdes priekšsēdētāju

No Stradiņa slimnīcas valdes atlaistais Rinalds Muciņš kļuvis par Aizkraukles slimnīcas valdes priekšsēdētāju

No Paula Stradiņa Klīniskās universitātes (PSKUS) valdes atlaistais Rinalds Muciņš kļuvis par Aizkraukles slimnīcas valdes priekšsēdētāju, liecina "Firmas.lv" dati.

Muciņš amatā nomainījis līdzšinējo valdes priekšsēdētāju Dzintru Krišjāni, kura vadīja slimnīcu kopš 2013.gada 5.marta.

Aizkraukles pašvaldība līdz šim nav atbildējusi uz aģentūras LETA jautājumiem, vai uz slimnīcas valdes priekšsēdētāja amatu bijis izsludināts konkurss, un kas un kad pieņēmis lēmumu šim amatam izvēlēties Muciņu.

SIA "Aizkraukles slimnīca" pieder Aizkraukles novada pašvaldībai (71,04%) un SIA "VAF Capital" (28,96%), liecina "Firmas.lv" dati. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 4,51 miljons eiro, bet peļņa - 0,29 miljoni eiro.

Kā  jau ziņots, Muciņš no 2020.gada 25.februāra līdz šī gada 1.novembrim bija PSKUS valdē. Slimnīcas padome oktobrī izteica neuzticību slimnīcas valdei, atceļot no amatiem Muciņu, Kreicbergu, Jāni Nagli un Agru Melni.

Ģenerālprokuratūra sākusi pārbaudi par PSKUS bijušo amatpersonu rīcību saistībā ar Eiropas Savienības struktūrfondu finansējuma apguvi.

PSKUS jauno korpusu būvniecībā var zaudēt desmitiem miljonu eiro, tāpēc jaunā valde izraudzīta ar spēcīgām krīzes menedžmenta zināšanām un tās darbs būs orientēts uz zaudējumu samazināšanu, glābjot to, kas vēl glābjamss, aģentūrai LETA iepriekš sacīja slimnīcas pagaidu padomes loceklis Normunds Staņēvičs.

Komentāri (0-1/1)

  • Tuda, sjuda
    05.12.2023 11:30
    Kuru atlaiž, kāds savukārt pieņem. Varbūt lai pa sētnieku joka pēc pastrādā

Atstājiet komentāru