2024.gada 19. marts

Jāzeps

No 12.maija autobusu šoferi var atteikt braukšanu pasažieriem bez mutes un deguna aizsega

No 12.maija autobusu šoferi var atteikt braukšanu pasažieriem bez mutes un deguna aizsega

No 12. maija pasažieriem, braucot sabiedriskajā transportā, jālieto mutes un deguna aizsegs. Tā kā reģionālo maršrutu autobusos pasažieru uzņemšana notiek pa priekšējām durvīm, autobusa vadītājs var atteikt iekāpšanu pasažieriem, kuriem nav attiecīgā aizsega, informēja Autotransporta direkcijā un Satiksmes ministrijā.

No otrdienas, 12. maija, vairs nebūs spēkā nosacījums par pasažieru skaita ierobežošanu vienā sabiedriskajā transportlīdzeklī, pārdodot biļetes ne vairāk kā 50% no sēdvietu skaita. Tomēr, kur tas iespējams, pasažieriem autobusa un vilciena salonā vispirms jāieņem sēdvietas pamīšus, ievērojot divu metru distanci vienam no otra.

Tāpat, ja autobusa vadītāja kabīne nav nodalīta no pārējā autobusa salona, pasažieri nevarēs ieņemt sēdvietas, kas atrodas aiz šofera.

Rūpējoties par pasažieru drošību un veselību, pārvadātāji katru dienu dezinficē transportlīdzekļus, īpašu uzmanību pievēršot virsmām, kurām pasažieri biežāk pieskaras. Vairāki pārvadātāji autobusos nodrošina roku dezinfekcijas līdzekļus.

Autotransporta direkcija aicina pasažierus izvērtēt sava brauciena nepieciešamību un, ja ir iespējams, izvēlēties citas pārvietošanās alternatīvas. Tomēr, ja citas iespējas nav, aicina braukt laikā, kad sabiedriskajā transportā ir mazāk pasažieru, iegādājoties biļeti internetā, autoostā vai autobusā, maksājot ar bankas karti.

Tikmēr Satiksmes ministrija norāda, ka pārvadātājiem ir jānodrošina pasažieru informēšana par piesardzības pasākumiem audiālā vai vizuālā formātā transportlīdzekļos, interneta mājaslapās, pieturās, autoostās, stacijās u.c. Tikmēr pasažieri tiek aicināti nepieciešamības gadījumā informēt citus pasažierus par noteiktajiem piesardzības pasākumiem, savukārt vadītāju, konduktoru vai atbildīgās valsts iestādes informēt par šo prasību neievērošanu.

Ministrija arī informēja, ka autobusu vadītāji vai vilcienu konduktori, ievērojot noteikto distanci, personas identificēšanai var lūgt noņemt mutes un deguna aizsegu tiem pasažieriem, kuri izmanto braukšanas maksas atvieglojumus.

Atbilstoši valdības lēmumam republikas pilsētas pašvaldības var noteikt papildu nosacījumus pilsētu sabiedriskā transporta izmantošanai, tai skaitā nosakot mutes un deguna aizsega lietošanas kontroles pasākumus.

Pasažieru pārvadātājiem ir jāuzrauga pasažieru skaits transportlīdzekļa salonā un maršrutu reisu izpildē jānorīko transportlīdzekļi ar atbilstošu ietilpību, pēc iespējas ierobežojot mikroautobusu izmantošanu pasažieru pārvadājumos.

Komentāri (0-4/4)

  • Andis
    12.05.2020 08:53
    Pilsētniece,jo īpaši jums varēsim savu žulti izgrūst
  • Pilsētniece
    12.05.2020 08:33
    Te šoferi varēs izgrūst savu žulti. Ne visi protams, bet ir daži izņēmumi, kas vienmēr ir bijuši nejauki.
  • Es
    11.05.2020 19:14
    Un ko lai dara tas lauku onkulis vai tante,kurai maskas nav,bet objektīvu iemeslu dēļ jaatbrauc uz pilsētu?
  • Joske
    11.05.2020 15:03
    JAP izputēs.

Atstājiet komentāru