2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Pēdējā diennaktī konstatēti 12 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi

Pēdējā diennaktī konstatēti 12 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi

Pēdējā diennaktī konstatēti 12 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, līdz ar to slimība līdz šim valstī reģistrēta 589 cilvēkiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Aizvadītajā diennaktī veikti 1422 testi, kamēr kopš vīrusa parādīšanās kopumā veiktas jau 25 458 analīzes.

Patlaban 38 pacienti ir stacionēti, tajā skaitā 35 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu slimības gaitu.

Kā vēstīts, ministru kabinets otrdien lēma pagarināt Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam.

Tikmēr veselības ministre Ilze Viņķele (AP) otrdienas preses konferencē pauda cerību, ka "mums izdosies līdz Jāņiem tikt galā ar Covid-19, un Lieldienu šūpošanos mēs ar lielu prieku varēsim īstenot vēlāk vasarā".

"Lūdzu neļaujamies pavasara eiforijai un strikti izpildām epidemioloģiskos nosacījumus - distancēšanos, higiēnu, divu metru distances ievērošanu un publisku pasākumu neapmeklēšanu," aicināja Viņķele, "šī ir tā reize, kad pieticīga latviešu piesardzība - "nevajag vēl sapriecāties" - tiešām ir vietā".

Pēc Viņķeles paustā, patlaban noteiktie drošības pasākumi netiks mīkstināti. "Pieņemam to kā realitāti, ka līdz 12.maijam turpinām pašreizējos ierobežojumus," pauda ministre, norādot, ka "šobrīd nav arī nepieciešamības tos pastiprināt".

Atstājiet komentāru