2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Izaicini sevi: Atvērto durvju diena Valsts policijas koledžā

Izaicini sevi: Atvērto durvju diena Valsts policijas koledžā

Jau šajā piektdienā, 26. aprīlī, Valsts policijas koledža (VPK) aicina ikvienu interesentu ierasties VPK Atvērto durvju dienā. Skolēni varēs uzzināt visu par izglītības iespējām VPK un iestājpārbaudījumiem, tāpat dažādu aktivitāšu laikā rast priekšstatu par policista profesiju.

Šī gada 26. aprīlī Valsts policijas koledža rīko Atvērto durvju dienu. Jau no pulksten 9.00 topošajiem studentiem un visiem interesentiem būs iespēja apmeklēt Valsts policijas koledžu Rīgā, Ezermalas ielā 10, un noskaidrot, kāda ir topošo policistu ikdiena un kas jādara, lai kļūtu par policistu.

Atvērtajā durvju dienā interesentiem būs iespēja uzzināt visu par izglītības iespējām Valsts policijas koledžā, iestājpārbaudījumiem un nosacījumiem, kas jāņem vērā, lai uzsāktu dienestu Valsts policijā. Tāpat apmeklētāji varēs izmantot vienreizēju iespēju – aizpildīt vienu no iestājpārbaudījuma uzdevumiem – vērīguma un atmiņas pārbaudes testu.

Lai interesentiem rastos priekšstats par reālo ikdienas darbu Valsts policijā, tiks demonstrēti arī uzbrukuma atvairīšanas un aizsardzības paņēmieni, kā arī personu aizturēšana no automašīnām. Atvērto durvju dienas apmeklētāji varēs iepazīties ar vairāku policijas darba jomu pārstāvjiem, uzdot viņiem interesējošos jautājumus, kā arī vērot kinologa dienesta suņa Tukas (Vatsona) un hipologu dienesta zirgu paraugdemonstrējumus, noņemt pirkstu nospiedumus, pārbaudīt loģisko domāšanu, atrodot izeju no kādas telpas, un šaušanas prasmes, kā arī iepazīt Valsts policijas tehniskos līdzekļus, tostarp transportlīdzekļus un Speciālo uzdevumu bataljona ekipējumu.

Dienas laikā apmeklētājiem tiks nodrošināta iespēja tikties ar Valsts policijas koledžas personālu, Studējošo pašpārvaldi un pašiem koledžas studentiem, lai noskaidrotu visus interesējošos jautājumus par dienestu un mācībām koledžā.

Sagatavoja:
Diāna Lūkina
Valsts policijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas
vecākā speciāliste

Atstājiet komentāru