2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Mežaparkā atklāj Betlēmes pilsētiņu un Ziemassvētku egli

Mežaparkā atklāj Betlēmes pilsētiņu un Ziemassvētku egli

Kultūras un atpūtas parkā "Mežaparks"», Lielās estrādes teritorijā, otrdien, 23.decembrī, iedegta krāšņa Ziemassvētku egle un atklāta Betlēmes pilsētiņa, informē «Rīgas mežu» kultūras projektu vadītāja Inese Lozjuka.
 
 
«Betlēmes pilsētiņa» ir svētku instalācija, kas tapusi sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes Tekstilmateriālu tehnoloģiju un dizaina institūta studentiem. Instalāciju veido 30 finiera figūras dabiskajā lielumā – Jēzus, Marija, Jāzeps, trīs gudrie, zemnieki, eņģeļi un dažādi dzīvnieki – kamielis, ēzelis, govis un aitas. Visas figūras ir mākslinieciski apgleznotas, bet īpaši gaismas efekti radīs papildu siltuma un Ziemassvētku brīnuma noskaņu.
 
 
Blakus «Betlēmes pilsētiņai» atradīsies arī Mežaparka lielā egle, kuras augstums sasniedz gandrīz 20 metru. Egles galotni rotās spoža zvaigzne, atgādinot Ziemassvētku stāstu par Kristu, kurš piedzimis Betlēmē un kura ienākšanu pasaulē iezīmēja spožās Betlēmes zvaigznes parādīšanās debesīs.
 
 
Ziemassvētku egle un «Betlēmes pilsētiņa» atklāta Lielās estrādes nožogotajā teritorijā, un tās priecēs parka apmeklētājus līdz pat janvāra beigām. Abus vides objektus būs iespējams aplūkot katru dienu no plkst.13 līdz 19. Ieeja Lielās estrādes teritorijā būs pa 4.vārtiem.
 
Materiāls tapis sadarbībā ar BNS

Komentāri (0-1/1)

  • Mārīte Kažmēre
    27.11.2022 22:27
    Paldies, par iespēju iepazīties ar Bētlemes ainu, kura atrodas mežaparkā. Vai ir zināms kur var pasūtīt vai nopirkt Bētlemes ainas instalāciju. Paldies. Ar cieņu un sveicieniem adventes laikā Mārīte Kažmēre.

Atstājiet komentāru