2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Zinātnieki izveidojuši optimismu veicinošu produktu sarakstu

Zinātnieki izveidojuši optimismu veicinošu produktu sarakstu

 Amerikāņu zinātnieki uzskata, ka ir pavisam vienkāršs veids, kā palielināt optimismu. Zinātnieki un pētnieki no Hārvarda universitātes  paziņojuši par  unikālu atklājumi - dārzeņi un augļi ne tikai palīdz cilvēkam sevi  uzturēt formā un uzlabot veselības stāvokli, bet arī paaugstina  optimismu.Read More

 

Pāris nelielas dārzeņu un augļu porcijas dienā palīdz  pozitīvāk raudzīties uz dzīvi, raksta  independent-news.

 

Pētniece Džulija Boema uzskata, ka cilvēka optimisms vistiešākajā veidā  ir saistīts ar augļu un dārzeņu daudzumu ikdienas ēdienkartē. Pētījumā  piedalījās vairāk nekā tūkstotis cilvēku vecumā no 25 līdz 65 gadiem.  Pētījuma dalībniekiem bija jānodot asinis analīzēm un jāveic neliels  tests. Pētījumi rādīja, ka to cilvēku asinīs, kuri dienā apēda vairākas  porcijas augļu un dārzeņu, bija par 10 - 15% vairāk karotinoīdu, nekā  tiem, kuri uzturā lieto maz augļu un dārzeņu. Tieši karotinoīdi  nodrošina lielāku dzīvesprieku.

 

Zinātniece iesaka uzturā vairāk lietot oranžos augļus un dārzeņus -  apelsīnus, mandarīnus, hurmu, burkānus, papriku un zaļumus - dilles,  skābenes, selerija kātus, pētersīļu zaļumus, kā arī vērtīgus eksotiskos augļus - mangostāna, baobaba, romanescu un citus.

 

Publicēšanai sagatavoja Sandra Mikanovska, izmantots resurss apollo.lv

 

Foto: google attēli

 

 

Atstājiet komentāru