2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Jēkabpils 2.vidusskolas un Ābeļu pamatskolas skolotāja saņem stipendiju ķīmijas studijām

Jēkabpils 2.vidusskolas un Ābeļu pamatskolas skolotāja saņem stipendiju ķīmijas studijām

Latvijā jau šobrīd trūkst skolotāju un kritiskā situācija veidojas tieši dabas zinātņu un tehnoloģiju (STEM) priekšmetos, informē AS “Olainfarm” Komunikācijas vadītāja Daiga Buča.

Novērtējot jaunos skolotājus un motivējot arī citus jauniešus izvēlēties skolotāja profesiju, 29.aprīlī trīs izcilākajiem jaunajiem ķīmijas un trīs bioloģijas skolotājiem pasniegtas Latvijas zāļu ražotāja AS "Olainfarm" un SIA "Centrālā laboratorija" stipendijas 3000 eiro apmērā katram, kopsummai sasniedzot 18 000 eiro. Kopumā stipendijām pieteicās 33 jaunie speciālisti. 

AS “Olainfarm”stipendiātu vidū ir arī Latvijas Universitātes projekta "Mācītspēks" indukcijas gada studente, Jēkabpils 2. vidusskolas un Ābeļu pamatskolas ķīmijas skolotāja Agnese Bicāne. 

"Starp mums ir ķīmija!" ir ilgtermiņa stipendiju programma topošajiem skolotājiem, ko 2023.gadā pēc uzņēmuma akcionāru iniciatīvas sāka "Olainfarm". Kopējais "Starp mums ir ķīmija!" stipendiju fonds piecu gadu periodam veido 135 000 eiro, katru gadu piešķirot piecas 3000 eiro stipendijas jaunajiem ķīmijas skolotājiem. Savukārt "Centrālā laboratorija" šim mērķim nākamo četru gadu laikā plāno novirzīt 60 000 eiro, katru gadu pasniedzot piecas stipendijas bioloģijas skolotājiem. 

Stipendiju programmas nolikums un pieteikuma anketa pieejami projekta mājaslapā www.starpmumsirķīmija.lv. Stipendija tiek piešķirta studentiem ar augstākajām sekmēm iepriekšējā mācību semestrī. Stipendijai varēja pieteikties jaunie speciālisti, kuri šobrīd apgūst ķīmijas vai bioloģijas pedagoga profesiju vai apgūst dabaszinātnes un paralēli arī māca ķīmiju vai bioloģiju skolā. Pieteikšanās stipendijām notiek divas reizes gadā.

Foto: starpmumsirķīmija.lv

Atstājiet komentāru