2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Mākslas skolā skatāma absolventu izstāde “Turpinājums” (FOTO)

Līdz 29. februārim Jēkabpils Mākslas skolas (JMS) zālē un foajē skatāma skolas absolventu izstāde “Turpinājums”, portālu Radio1.lv informēja Jēkabpils Mākslas skolas pedagoģe Ruta Štelmahere.

Viņa norāda, ka ekspozīcija iekļaujas skolas 30 gadu jubilejas pasākumu sērijā. Tajā piedalās 26 dalībnieki. Daļa no tiem ir profesionāli mākslinieki, kuri absolvējuši Latvijas Mākslas akadēmiju, Regent’s Universitāti Londonā, Kultūras Akadēmiju, Kristīgo Akadēmiju un Daugavpils Universitāti, viņu vārdi mākslā jau pazīstami. Daļa ir topošie mākslinieki, kas studē mākslas koledžās un mākslas akadēmijā. Daļa darbu autoru mākslu nav izvēlējušies kā profesiju, bet – aizraujošu hobiju. Starp viņiem piemēram ir kuģa vadītāja, kas pabeigusi Latvijas Jūras akadēmiju, literatūras zinātniece un dzejniece,  Latvijas Universitātes doktorantūras studente.

Daži no absolventiem jau kļuvuši par mākslas pasniedzējiem, tostarp arī Jēkabpils mākslas skolā, bet daži JMS beiguši nesen un  vēl meklē savu tālāko ceļu dzīvē.

Izstādē pārstāvēti vairāki mākslas veidi –  glezniecība, grafika un autortehnika, fotogrāfija, rokdarbi un koka izstrādājumi, modeļu skices modes dizainam utt.

Februāra beigās notiks tikšanās ar izstādes autoriem un saruna par mākslas un dzīves procesiem un to mijiedarbību.

Darbi apskatāmi Jēkabpils mākslas skolā no plkst. 13.00- 18.00.

Attēlos:
Inga Šlesere - Gražule "Kad pļava mežģīnēs tērpjas"
Ieva Radiņa "Miega dzīvībā
Nikola Ščadro "Maskas" 
Gita Palma "Mājupceļš"
Dārta Vilmane "Dzeltens"
Igors Gazarovs "Kuģis"
5.b. klase- Izstādes pētījumi

Komentāri (0-1/1)

  • Estere
    20.01.2024 11:14
    Ļòti patika izstāde. Iesaku apmeklēt!

Atstājiet komentāru